EKONOMİ - 21 Nisan 2025 Pazartesi 10:10

Üniversiteli tavukların yumurtaları daha hesaplı

A
A
A
Üniversiteli tavukların yumurtaları daha hesaplı

Bursa’da market ve şarküterilerde 30’lu kolisinin fiyatı 300 lirayı geçen tavuk yumurtaları Uludağ Üniversitesinin Ziraat ve Veteriner fakültelerinin satış mağazalarında 200 liradan satılıyor.


"Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi"ne göre, şubatta 4,10 lira olan yumurta fiyatları martta yüzde 10,48 artarak 4,53 liraya çıktı.


Yumurtada geçen yılın mart ayına göre artış yüzde 66 olurken, haziran ayına göre yükseliş yüzde 136’ya ulaştı. Yumurtada üretici fiyatları hazirandan bu yana aralıksız yükseliyor.


Tüketiciye ise daha yüksek fiyatlara ulaşan yumurtada çiftlik/kümes yumurtalarının 30’lu kolisi 250 liranın, gezen tavuk yumurtalarının kolisi ise 300 liranın üzerine çıktı.


En ucuz protein kaynağının bile pahalı olduğu bu dönemde Uludağ Üniversitesinin Ziraat ve Veteriner fakültelerinin satış mağazalarında 30’lu yumurtaların kolisi 200 liradan satılıyor.


Ziraat Fakültesinin yaklaşık 3 bin tavuğun bulunduğu kümeste, özel yemlerle beslenen kanatlılardan elde edilen ve lezzetiyle beğeni toplayan yumurtaların 30’lu kolisi satış mağazalarında 200 liradan satılıyor. Mağazada kekikli tarhana, üzüm suyu, domates suyu gibi öğrencilerin öğrenirken ürettiği ürünler de piyasanın çok altında fiyata alıcı buluyor.


Veteriner Fakültesinin gezen tavuklarından üretilen yumurtaların da 30’lu kolisi 200 liradan satılıyor. Fakültenin mağazasında süt ürünleri de bulunuyor. Fakültelerin akademisyenlerine göre çiftlik ile gezen tavuk yumurtaları arasında bir fark bulunmuyor.



Üniversiteli tavukların yumurtaları daha hesaplı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Meke Krater Gölü beyaz gelinliğini giydi, kartpostallık manzaralar oluştu Konya’nın Karapınar ilçesinde bulunan Meke Gölü, kar yağışının ardından beyaz gelinliğini giyerek kartpostallık manzaralar oluşturdu. Meke Krater Gölü, fotoğrafçılar, doğa tutkunları ve tatilcilerin büyük ilgisini çekiyor. Meke Gölü çevresinde yürüyüş yapan vatandaşlar, karın beyaz örtüsünün gölde oluşturduğu manzarıyı cep telefonlarıyla fotoğrafladı. Karla kaplanan göl, eşsiz güzellikteki görüntüsüyle doğaseverleri kendine çekti. Fotoğraf tutkunları, gölün sakin havası ve karın yansımasıyla kartpostallık fotoğraflar yakaladı. Meke Krater Gölü’nün doğal yapısı ve karla örtülmesi, sadece yerli turistleri değil, aynı zamanda yurt dışından gelen misafirlerinde dikkatini çekti. Almanya’dan gelen bir aile, göl kenarında kamp yaparak doğanın keyfini çıkardı. Ziyaretçiler, soğuk havaya rağmen gölün güzelliklerini izleyerek, karla kaplı doğada eğlenceli anlar geçirdi. Selçuk Üniversitesi Karapınar Aydoğanlar MYO öğrencisi İsmail Haktan Dayı, "İlk defa Meke Gölü’ne geldim ve burayı çok beğendim. Dünyanın dört bir yanından turistler burayı ziyaret ediyor. Bizim yerli turistlerin de burayı görmesi gerekiyor. Karla birlikte göldeki manzara gerçekten muazzam olmuş" dedi. Bir diğer öğrenci Eyüp Zafer de, "Arkadaşlarla Meke Gölüne geldik, yemek yedik, çay içtik. Bu muazzam doğal güzelliğin karla kaplanmasını görmek bizleri çok mutlu etti. Yurt dışından da birçok turist burayı ziyaret ediyor. Herkesi buraya bekleriz" ifadelerini kullandı.
Aydın Aydın Futbol 1. Amatör Küme derbi karşılaşması Aydın Futbol 1. Amatör Küme 1. Grup 11. haftada 4 Ocak Pazar günü (yarın) saat 14.00’te 22 puanlı Yamalakspor, 24 puanlı lider Köşk Belediye Doğanspor’u Horsunlu Stadı’nda ağırlayacak. Derbi maçına mutlak galibiyet parolasıyla çıkacak olan Yamalakspor’dan taraftarlarına destek çağrısı. İlk devrede tek mağlubiyetini aldığı Köşk’ü ağırlayacak olan Yamalakspor, bu önemli derbi maçı için kenetlenmiş durumda. İlk yarıda deplasmanda tek golle maçı kaybeden Yamalakspor, rövanşı alarak şampiyonluk yolunda büyük engeli aşmak için çalışmalarını tamamladı. Mutlak galibiyet ve liderlik koltuğunu geri almak için sahaya çıkacak olan futbolcular ve teknik heyet, son antrenmanın ardından moral yemeğinde bir araya geldi. Yamalakspor Kulüp Başkanı Hüseyin Özen ve Başkan Yardımcısı Av. Bekir Bayar, yaptıkları ortak açıklamada "Kulübümüz Yamalak Spor geçen sene geçirmiş olduğu başarılı bir sezon sonucunda namağlup şampiyon olarak 1. Amatör Küme’ye yükselmiştir. Bu senede geçen seneki hocamız ve futbolcularımızın birçoğu ile yola devam edilmiş, yapılan transferler ile de kadromuz daha da güçlü hale gelmiştir. Bu sene de şampiyonluk hedefiyle lige başladık ve bu haftaya kadar iyi bir şekilde ilerlemeye devam ediyoruz. Şampiyonluk yolunda en önemli rakiplerimizden olan Köşk Doğan Spor maçına da gerek hocamız ve oyuncu kadromuz gerekse yönetim kurulumuz ve taraftarlarımızla çok iyi bir şekilde hazırlandık. Oyuncularımız ile yönetim kurulumuz olarak moral yemeği düzenledik ve son antrenmana da tam kadro olarak katıldık. Takımız gerek taktik ve teknik olarak gerekse moral olarak çok iyi durumda olup galibiyet sözü verdiler. Şampiyonluk yolunda kendi evimizde büyük taraftarımızın desteği ile bu zorlu maçı kazanacağımıza inanıyoruz. Tüm taraftarlarımızı takımızı desteklemeye, maça bekliyoruz" ifadeleri yer aldı. 1. Amatör Küme 1. Grup derbisi olarak sonucu merakla beklenen karşılaşma, 4 Ocak Pazar günü (yarın) saat 14.00’te Kuyucak’a bağlı Horsunlu Stadında oynanacak. Karşılaşmayı tecrübeli Hakem Akif Yavuz yönetecek ve yardımcılıklarını ise Uğur Şahin ile Tuna Erbiş yapacak. Karşılaşmadan çıkacak sonuca göre 3. sırada yer alan 21 puanlı Bozdoğan Madran Belediyespor da şampiyonluk yarışına dahil olacak.