TEKNOLOJİ - 29 Nisan 2026 Çarşamba 14:53

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, "Drone eğitim ve üretim merkezine talibiz"

A
A
A
Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, "Drone eğitim ve üretim merkezine talibiz"

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, SAHA İstanbul tarafından 81 ilde kurulacak Drone ve Eğitim Merkezleri’nden birisini Yıldırım’da açmaya hazır olduklarını vurguladı.


SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar’ın "81 ilde drone eğitim ve üretim merkezleri kurmayı hedefliyoruz" açıklamasının tüm Türkiye gibi kendilerinin de heyecanlandırdığını aktaran Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, göklerde yazılan bu destanın bir satırının da Yıldırım’da yazılmasını istediklerini söyledi. Bursa’da kurulacak merkezi Yıldırım olarak sahiplenmeye hazır olduklarını vurgulayan Başkan Yılmaz, "Yıldırımlılar ve Yıldırım Belediyesi olarak, bu muazzam vizyonu yalnızca takdir etmiyor, aynı zamanda yürekten sahipleniyoruz. Yer tahsisinden altyapıya kadar, üzerimize düşen ne varsa yapmaya, bu davaya omuz vermeye sonuna kadar hazırız" dedi.


Yıldırım ve Yıldırımlılar heyecanlı


Bu projeye sağlanacak her katkının Türkiye’nin göklerdeki hürriyetine ve istikbaline vurulmuş bir mühür olduğunu ifade eden Başkan Yılmaz, "İhtiyaç anında binlerce drone üretebilecek tesisi kurmak ve o drone’ları kullanabilecek Yıldırımlıları yetiştirmek için yüreğimizi ortaya koymaya hazırız. Bölgemizde yaşanan savaşlar göstermiştir ki göklerimize hakim olmak topraklarımızda hür yaşamanın bir gereğidir. Bu mesele, memleket meselesidir. Bayraktar ve yol arkadaşları, ülkemizin yarınları için ateşten bir gömlek giymiş, omuzlarına devasa bir yük almışlardır. Biz de Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yürütülen milli seferberliğe güç katmak Türkiye’nin "Milli Teknoloji Hamlesi’ne destek olmak için sadece elimizi değil tüm bedenimizi taşın altına koymaya hazırız" ifadelerini kullandı.



Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, "Drone eğitim ve üretim merkezine talibiz"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Emniyet Genel Müdürlüğüne Ali Fidan atandı Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararına göre Emniyet Genel Müdürü Mahmut Demirtaş görevden alındı, yerine Nevşehir Valisi Ali Fidan atandı. Ayrıca, Ankara Valisi Vasip Şahin yerine Ankara Valiliği’ne Aydın Valisi Yakup Canpolat atandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarına göre, Emniyet Genel Müdürü Mahmut Demirtaş görevden alındı, yerine Nevşehir Valisi Ali Fidan atandı. Ayrıca Ankara Valisi Vasip şahin Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanlığı’na atandı, Aydın Valisi Yakup Canbolat, Ankara Valisi olarak atandı. Kararına göre, Ankara İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, Emniyet Genel Müdürlüğü emrine alınırken, yerine Konya İl Emniyet Müdürü Maksut Yüksek atandı. Adıyaman Valisi Osman Varol Aydın Valiliği’ne, İstanbul Güngören Kaymakamı Abdullah Küçük Adıyaman Valiliği’ne, Göç İdaresi Başkanı Hüseyin Kök Nevşehir Valiliği’ne, İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Gökhan Zengin aynı yerin Genel Müdürlüğü’ne, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Levent Kepçeli aynı yer Genel Müdürlüğü’ne atandı. Ankara İl Emniyet Müdürü Engin Dinç ile beraber Mersin İl Emniyet Müdürü İdris Yılmaz ve Siirt İl Emniyet Müdürü Necmettin Öztürk Emniyet Genel Müdürlüğü emrine alındı. Yozgat İl Emniyet Müdürü Necmettin Koç, Konya İl Emniyet Müdürlüğü’ne, Manisa İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Mersin İl Emniyet Müdürlüğü’ne, Elazığ İl Emniyet Müdürü Adnan Karayel, Manisa İl Emniyet Müdürlüğü’ne, Polis Başmüfettişi Aydın Karan, Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü’ne, Polis Başmüfettişi Tuncay Pekin, Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü’ne, Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Özdemir ise, Siirt İl Emniyet Müdürlüğü’ne atandı. Ayrıca Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği’nde açık bulunan Genel Sekreter Yardımcılıklarına Füsun Arslantosun ve Alper Görkem Aksu atandı.