GÜNDEM - 15 Mart 2026 Pazar 13:26

Yıldırım’da fırınlara denetim

A
A
A
Yıldırım’da fırınlara denetim

Yıldırım Belediyesi, Ramazan ayında artan gıda tüketimi nedeniyle ilçe genelindeki fırınlara yönelik denetimlerini yoğunlaştırdı. Vatandaşların güvenli ve sağlıklı gıdaya ulaşabilmesi amacıyla gerçekleştirilen denetimlerde ekmek fırınları, pastaneler ve gıda imalathaneleri titizlikle kontrol edildi.


Yıldırım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen denetimlerde işletmelerin hijyen şartları, ürünlerin gramaj uygunluğu, fiyat etiketi ile kasa fiyatı arasındaki uyum ve genel üretim standartları incelendi. Kurallara uymayan işletmeler hakkında ise gerekli yasal işlemler uygulandı. Denetimlerin sadece Ramazan ayı ile sınırlı kalmadığını belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, "Ramazan ayı, paylaşmanın ve bereketin arttığı mübarek bir zaman dilimi. Bu dönemde hemşehrilerimizin gönül rahatlığıyla alışveriş yapabilmeleri için zabıta ekiplerimiz sahada yoğun bir çalışma yürütüyor. Fırınlarımızda hijyen koşullarından ürün gramajına kadar birçok başlıkta detaylı denetimler gerçekleştiriyoruz. Hemşehrilerimizin sağlıklı ve huzurlu bir şekilde alışveriş yapabilmeleri için denetimlerimiz aralıksız devam edecek" dedi.



Yıldırım’da fırınlara denetim

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Dikili Cumhuriyet Meydanı’nda binler aynı sofrada İzmir Dikili’de Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen iftar programı yoğun katılımla gerçekleşti. AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ve İlçe Başkanı Mehmet Akif Güveli vatandaşlarla bir araya geldi. İzmir’in Dikili ilçesinde Ramazan ayı dolayısıyla düzenlenen açık hava iftar programı yoğun katılımla gerçekleştirildi. Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan iftar sofralarında yüzlerce vatandaş bir araya gelerek aynı sofrayı paylaşmanın manevi huzurunu yaşadı. Programa, AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı da katıldı. Vatandaşlarla birlikte orucunu açan Çankırı, yaptığı konuşmada Ramazan ayının birlik, beraberlik ve dayanışma duygularını güçlendiren en özel zamanlardan biri olduğunu ifade etti. "Ramazan boyunca vatandaşlarımızla buluşuyoruz" İzmir’in 30 ilçesinde Ramazan boyunca iftar sofraları kurulduğunu belirten Çankırı, yoğun program nedeniyle tüm davetlere katılamadıklarını ancak her fırsatta vatandaşlarla bir araya gelmeye gayret ettiklerini söyledi. Dikili’de bulunmaktan memnuniyet duyduğunu dile getiren Çankırı, teşkilatların sahada aktif bir şekilde çalıştığını ve vatandaşların taleplerini yakından takip ettiklerini kaydetti. Merkezi hükümetin bölgeye yönelik projelerine de değinen Çankırı, özellikle tarıma dayalı ihtisas yatırımlarının önümüzdeki yıllarda istihdama önemli katkı sağlayacağını vurguladı. Dikili’nin sadece bir sahil kenti olmadığını belirten Çankırı, ilçenin tarım ve ticarette de güçlü bir merkez olma potansiyeline sahip olduğunu ifade etti. Yerel yönetimlerin kalkınma sürecinde önemli bir rol üstlendiğini belirten Çankırı, İzmir’in hizmet noktasında daha güçlü bir konuma ulaşması için tüm kurumların uyum içinde çalışması gerektiğini dile getirdi. Konuşmasının sonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını ileten Çankırı, Ramazan ayının birlik ve dayanışma ruhunun daim olmasını temenni etti. Güveli: "Dikili’de yeni bir siyasi dönem başlayacak" Programda AK Parti Dikili İlçe Başkanı Mehmet Akif Güveli de vatandaşlara hitap etti. Güveli, Dikili’de siyasetin yeni bir döneme gireceğini ifade ederek merkezi hükümet yatırımlarıyla ilçenin daha fazla hizmet alacağını söyledi. Ramazan ayının manevi atmosferine vurgu yapan Güveli, "Bu mübarek ayda en büyük dileğimiz birlik ve beraberliğimizin daim olmasıdır. Allah bu güzel sofralarda kurduğumuz kardeşliğimizi bozmasın" ifadelerini kullandı. Yoğun katılımın olduğu iftar programı, vatandaşların sohbetleri ve çekilen hatıra fotoğrafları ile sona erdi.
Sivas İsmet Taşdemir: "3 puan bizim için çok önemliydi" Özbelsan Sivasspor Teknik Direktörü İsmet Taşdemir, Ümraniyespor karşısında aldıkları 3 puanın çok önemli olduğunu belirterek, "Belki de bundan sonraki haftalarda play-off heyecanı yaşayacağız. Zor bir maçtı, futbolcularımızı tebrik ediyorum" dedi. Trendyol 1. Lig’in 31. haftasında Sivasspor evinde Ümraniyespor’u 1-0 mağlup etti. Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında Sivasspor Teknik Direktörü İsmet Taşdemir açıklamalarda bulundu. Zorluk seviyesi yüksek maçlardan birini oynadıklarını belirten Taşdemir, "Kalan maçlarımızın hepsi öyle aslında. Bugün oyun olarak üstün olduğumuzu düşünüyorum. Bitiricilik noktasında sıkıntı yaşıyoruz ama yapacak bir şey yok. Oyunun genelinde başından, sonuna kadar iyi oynadık. 3 puan bizim için çok önemliydi. Belki de bundan sonraki haftalarda play-off heyecanı yaşayacağız. Zor bir maçtı, futbolcularımızı tebrik ediyorum. Rey Manaj’ın yanı sıra Cihat ve Charisis de bir sıkıntı yaşadı. Ben bunu planlamaya bağlıyorum. Biz geleli 1 ay oldu ve 7. maçımıza çıktık. Ramazan ayında zor oluyor, deplasmanlarımızın hepsi gerçekten zordu. Ben bu sakatlıkları maç sıkışıklığa bağlıyorum. Alabildiğimiz kadar puan alıp, bu yarışın içinde olmak istiyoruz. Dar ve kısıtlı bir kadromuz var. Taraftarlarımıza da teşekkür ediyorum, bize destek oldular. Ben sonradan buraya geldim ve çok da mutluyum" diye konuştu.