YEREL HABERLER - 20 Mart 2017 Pazartesi 14:21

Biga´da muhtarlar gecesi düzenlendi

A
A
A
Biga´da muhtarlar gecesi düzenlendi

Biga´da köy ve mahalle muhtarları birlik ve beraberlik için düzenlenen yemekte bir araya geldi.

Biga´da köy ve mahalle muhtarları birlik ve beraberlik için düzenlenen yemekte bir araya geldi.


Yeni seçilen Biga Muhtarlar Derneği Başkanı Ayhan Ferah, “Bu güne kadar bu görevi üstlenen bütün dernek başkanlarım ve yönetimde yer alan arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ederim, Bizde sizlerin katkıları ile bu görevi en iyi şekilde yapacağımızın inancındayım. Bundan sonra bütün muhtar arkadaşlarım problemlerine çözümler üretim sonuna kadar takipçi olacağız” dedi. Türkiye Muhtarlar Federasyon Başkanı Ramazan Özünal, “Uzun zamandır böyle çalışma sistemimiz içerisinde özlük hakları ile ilgili sağ olsunlar hükümet tarafından bize yardımcı olundu, siyasi partiler bizlere destek oldu. Özlük haklarımız ile ilgili belirli bir seviyeye geldik.. Değerli muhtarlarım hepinize önüne bizim taleplerimizle 27 maddelik çalışma programı koyduk inşallah bu 27 maddelik çalışmamızı da gerçekleştireceğiz. İnşallah 21. yüz yılda çağdaş hizmeti verebilmek için hep birlikte taşın altına elimizi koyacağız” dedi.


Birlik beraberlik yemeğine Çanakkale AK Parti Milletvekili Ayhan Gider, Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, Belediye Başkanı İsmail Işık, Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı Karabiga Belediye Başkanı Muzaffer Karataş, Ak-Parti Biga İlçe Başkanı Ahmet Şahin, İlçe yönetimi CHP İlçe Başkanı Özgür Ceylan İlçe yönetimi, Türkiye Muhtarlar Federasyon Başkanı Ramazan Özünal, Biga Devlet Hastanesi Baş Hekimi Uzman DR Akif Zaloğlu, Baş Hekim Yardımcısı Uzman DR Hamit Özçelik, Biga Ziraat Odası Başkanı Beytullah Elmacı, TSO Başkanı Şadan Doğan, Esnaf Odası Başkanı İbrahim Mutur, Biga İlçe Tarım Müdür vekili Mustafa Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, Gönen Sulama birliği Başkanı Bülent Can Biga Sulama Birliği Başkanı Nejdet Irak, İl Genel Meclis üyeleri Bülent Korkmaz, Rıdvan İpek, Nihat Borazan, İbrahim Eren ve Muhtarlar katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Yeni doğan bebeğini 3. kattan atarak ölümüne neden olan şüpheliye ağırlaştırılmış müebbet hapis talebi Şişli’de yeni doğurduğu bebeğini 3. kattaki banyonun penceresinden apartman boşluğuna atan ve bebeğin cesedini çürümeye bırakan şüphelinin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması talep edildi. Şişli’de 18 Aralık 2023’de yaşadığı evin banyosunda kendi başına doğum yaptığı ve ardından 3. kattaki banyonun penceresinden bebeğini aşağıya atarak ölümüne neden olduğu iddia edilen şüpheliye yönelik yürütülen soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Kader K. (23) ‘şüpheli’ sıfatıyla, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ‘müşteki’ sıfatıyla, şüphelinin yeni doğan kızı ise hüviyeti meçhul bebek olarak ‘maktul’ sıfatıyla yer aldı. Yeni doğan bebeğini çürümeye bırakmış Hazırlanan iddianamede, polis ekiplerine yapılan ihbar üzerine olay yerine gidildiği ve 2 bina arasındaki boşlukta, yerde tamamen çıplak bebek cesedi bulunduğu belirtilerek soruşturma işlemlerine başlandığı aktarıldı. Bebeğin bulunduğu zeminin beton olduğunun aktarıldığı iddianamede, bebeğin baş bölgesinde parçalı kırık olduğu değerlendirilen derin yaralanmanın olduğu, kordon bağının bulunduğu ve bebeğin cesedinin çürümeye başladığı kaydedildi. Aile ve yakınlarının hoş karşılamayacaklarından korktuğu belirtildi İddianamede, şüpheli Kader K.’nın uzaktan akrabası ile evlilik dışı gönül ilişkisi olduğu, şüphelinin bu birliktelik nedeniyle gebe kaldığı, gebe olduğunu ailesine ve yakınlarına hoş karşılamayacaklarından korkması nedeniyle söyleyemediği, banyoda kendi başına doğum gerçekleştirdikten sonra ise durumu kimseye açıklamayacağını düşünerek içinde bulunduğu 3 kattaki evin banyo penceresinden yeni doğan bebeğini aşağıya, beton zemin üzerine attığı kaydedildi. ‘’Attıktan sonra baktığımda kanlı vaziyette yerde yatıyordu, sonrasında daha çocuğa hiç bakmadım’’ Şüpheli Kader K.’nın ifadesine de yer verilen iddianamede, doğumdan sonra bebeğin hiç yaşam belirtisi göstermediğini söyleyerek, ‘’Çocuğu olduğu haliyle banyonun camından aşağıya attım ve tekrar odama gittim. Attıktan sonra camdan baktığımda çocuk kanlı vaziyette yerde yatıyordu. Sonrasında daha çocuğa hiç bakmadım. Bu durumdan dolayı pişmanım’’ dediği anlatıldı. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi Hazırlanan iddianamede şüpheli Kader K.’nın ‘beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan altsoya karşı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması talep edildi. Şüphelinin yargılanmasına önümüzdeki günlerde İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlanacak.