GENEL - 21 Mart 2018 Çarşamba 17:57

Aziz Yıldırım Çanakkale’de

A
A
A
Aziz Yıldırım Çanakkale’de

Çanakkale’nin Biga ilçesine bir dizi ziyaret ve açılış için gelen Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Yeniçiftlik Köyü İlk ve Ortaokulu’nda Selçuk Yula adına hazırlanan okuma salonu ile Serkan Acar robotik kodlama atölyesinin açılışını gerçekleştirdi.

Çanakkale’nin Biga ilçesine bir dizi ziyaret ve açılış için gelen Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Yeniçiftlik Köyü İlk ve Ortaokulu’nda Selçuk Yula adına hazırlanan okuma salonu ile Serkan Acar robotik kodlama atölyesinin açılışını gerçekleştirdi.


Biga Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Şadan Doğan’ın davetlisi olarak Biga ilçesine gelen Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, ilk önce DOĞTAŞ üretim tesislerini ziyaret etti. Fenerbahçe Spor Kulübü’nün 1907 okula 1907 basketbol potası projesi kapsamında İdriskoruköyünde bulunan İbrahim Aydın İlkokulundaki basketbol potalarının açılışını gerçekleştiren Başkan Yıldırım daha sonra Biga Kaymakamı Mustafa Can ve Biga Belediye Başkanı İsmail Işık’ı makamlarında ziyaret ederek, isimlerine özel hazırlanmış formaları hediye etti. Başkan Yıldırım daha sonra Yeniçiftlik köyünde, Yeniçiftlik İlk ve Ortaokulunda Fenerbahçe’nin efsane futbolcularından Selçuk Yula adına hazırlanan okuma salonu ile Serkan Acar robotik kodlama atölyesinin açılışına katıldı.


Yıldırım yaptığı konuşmada, "Bizim Çocuk ve Gençlik Kulübümüzün yapmış olduğu 1907 okul, 1907 pota projesi var. Bu projeyi Türkiye’nin her yerinde, Nisan ayında da büyük çapta doğuya açılarak, doğudaki bütün okullara yapmayı arzu ediyoruz. 6 bine yakın şuanda müraacat edilen ve yapmamız gereken potalar var. Biga’ya geldiğimiz için ben ve arkadaşlarım mutluyuz. Bugün burada Selçuk Yula ve Serkan Acar gibi benim yol arkadaşım, yoldaşım olan iki insanı anmak ve onlarla ilgili hazırlanan eserleri yapmak ve açmak bizi sevindirdi. Biz bundan büyük mutluluk duyduk. İnşallah ileri ki yıllarda da Biga’ya geldiğimizde hep birlikte açmış olduğumuz bu eserleri anarız ve mutlu zamanlar geçiririz" dedi.


Başkan Aziz Yıldırım daha sonra okulda fidan dikimine katıldı. Ardından Başkan Yıldırım Şehitler Çeşmesinin açılışına katıldı. Biga ziyaretinin son programında Biga Fenerbahçeliler Derneği’ni ziyaret eden Yıldırım, dernek üyeleriyle bir araya gelmesinin ardından Bursa’ya gidecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi. Zonguldak’ta ilk kez düzenlenen Best Of Zonguldak etkinliği vatandaşlar ve iş adamlarından ilgi gördü. Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan’ın sunuculuğunu yaptığı organizasyonda Gazeteci Cem Küçük, organizasyonun ana sponsoru olan Elcab Kablo ile Zonsiad Yönetim Kurulu Başkanı Nejdet Tıskaoğlu’nun ev sahipliğinde Akkurt Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Kurnaz, Zonguldak kadın basketbol takımının kulüp başkanı Kanat Tan, çok sayıda iş adamlarının yanı sıra ve vatandaşlar katıldı. Zonguldak ilinin ilk vilayet olarak önemini vurgulayan Nejdet Tıskaoğlu, "Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Burada olmaktan çok mutluyuz. Zonguldak’ın kalkınması için hepimiz burada bir araya geldik. Birlik ve beraberlik içerisinde şehrimiz için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Zonsiad olarak 3-4-5 Mayıs’ta Zonguldak’ta bir fuar düzenliyoruz. Bunu Zonguldak’ın tüm illerinde tüm şehrimize yansıtmak istiyoruz. Bunun için çalışan Kerim Yılmaz burada. Levent Yaman kardeşlerime teşekkür ediyorum. Ayrıca Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan Zonguldak’ımızın ilklerini paylaştı. Burada ödül alan arkadaşlarımız 2023 yılı boyunca güzel işlere imza attılar ve ödülü hak ettiler. Bu yıl ilki düzenlendi. Gelecek yıl daha büyük bir organizasyonla Zonguldak’ımızı farklı bir şekilde temsil edeceğiz" dedi. Organizasyonu önemini belirten gazeteci Cem Küçük, "Zonguldak’ı her zaman her yerde övgüyle konuşuyoruz. Bu organizasyon bu yıl ilk kez yapıldı, keyifli ve başarılı bir organizasyon oldu. Biz burada Zonguldak için çabalayan iş insanlarıyız. Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Ben burada doğup büyüdüm ve fırsat buldukça memleketime geliyorum. Bizler madenci çocuklarıyız. Gerek hükümet genelinde, gerek ise Türkiye genelinde Zonguldak’ımızı her yerde en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" dedi. Ayrıca Zonguldak kadın basketbol şampiyonu kulüp başkanı Kanat Tan ise konuşmasında, "Ben bu ödülü Zonguldak taraftarları için alıyorum. Zonguldak kadın basketbol takımımız şampiyon olarak Süper Lig’e çıkmaya hak kazandı, çok çalıştık çok emek verdik ve emeğimizin karşılığını aldık, Formamızın rengi kırmızı şehitleri ve mavi madenci tulumlarını temsil ediyor. Çocuklarımız madenci torunlarıdır. Zonguldak’ı her alanda en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" ifadelerine yer verdi. Zonguldak halk oyunları ekibi gösterisinin ardından ödüller ve hediyeler takdim edildi.