GENEL - 07 Haziran 2018 Perşembe 22:42

AK Partili Turan sanayi esnafıyla iftarda buluştu

A
A
A
AK Partili Turan sanayi esnafıyla iftarda buluştu

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, Çanakkale Küçük Sanayi Sitesi esnafı tarafından sanayi sitesi içerisinde düzenlenen iftar yemeğine katıldı.


Çanakkale Küçük Sanayi Sitesi esnafı tarafından sanayi sitesi içerisinde iftar yemeği düzenlendi. Programa AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, Çanakkale Küçük Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Kahraman, yönetim kurulu üyeleri ve sanayi esnafı ile yaklaşık 750 kişi katıldı.


Akşam ezanının okunmasıyla açılan orucun ardından dua edildi. Duaların ardından konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, “ Hazreti Peygamberimiz bir Hadis-i Şerifinde ‘En kötü sofra zenginlerin çağrılıp da fakirlerin unutulduğu sofra’ der. Bugün aranızda dolaşırken gördük zengini, fakiri, büyüğümüz, küçüğümüz, kadınımız, erkeğimiz aynı çorbaya kaşık sallamanın onurunu yaşıyoruz. Dün Hakkari, Van tarafındaydık. Bugün buradayız. Bir derdimiz var. İstiyoruz ki, ülkemizin her tarafında bu sofralar olsun. Ülkemizin her tarafında bu sofralar olsun. Bu beraberliği yaşasın. Çanakkale’mizin kalkınmasına, ülkemizin kalkınmasına hep beraber öncülük yapalım. Çanakkale’miz değişiyor görüyorsunuz. Sırada bu küçük sanayi sitemizin Çanakkale’nin yeni standartlarına uygun taşınma süreci var. İnşallah başkanımızın öncülüğünde tüm, siyasiler omuz vereceğiz yerel dinamiklerin, esnafımızın hakkını vermesi kaydıyla yeni süreçte inşallah değişen, dönüşen Çanakkale’ye, Türkiye’ye örnek projeye adım atacak inşallah. Yeni yerde okulu, camisi, havuzu, güneş enerjisiyle Türkiye’ye örnek bir proje olmasını istiyoruz. Sadece küçük ve dar olan bir yer değil, bir vizyon projesinin hayata geçmesini istiyoruz. O yüzden diyoruz ki Allah ülkemizin beraberliğini bozmasın, milletimizin duasını bozmasın” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.