ASAYİŞ - 14 Ağustos 2018 Salı 10:00

Çanakkale’nin yanan ciğerleri havadan görüntülendi

A
A
A
Çanakkale’nin yanan ciğerleri havadan görüntülendi

Çanakkale’nin Ezine ilçesine bağlı Geyikli beldesindeki orman yangının boyutu hava aydınlanınca ortaya çıktı.

Çanakkale’nin Ezine ilçesine bağlı Geyikli beldesindeki orman yangının boyutu hava aydınlanınca ortaya çıktı. İHA tarafından havadan görüntülenen yanan bölge denize çok yakın olması itibariyle dikkat çekti.


Geyikli Beldesi Dalyan Mahallesindeki ormanlık alanda çıkan yangına müdahale gece geç saatlere kadar devam etti. Gece boyu bazı bölgelerde yaşanan alevlenmelere orman ekipleri anında müdahale ederken bölgede çok sayıda ekip sabaha kadar nöbet tuttu. 30’a yakın arazöz ve iş makinesi sabahın ilk ışıklarına kadar soğutma çalışmalarına devam etti. Günün aydınlanmasıyla birlikte yangının verdiği zarar gözler önüne serildi. İHA ekibinin drone ile havadan görüntülediği yangın bölgesinin denize çok yakın olması dikkat çekerken tamamen kül olan kızıl çam ağaçları içleri acıttı.


Yangının ekili tarım arazisiyle birlikte 15- 20 hektarlık alana zarar verdiğini belirten Çanakkale Orman Bölge Müdürü Refik Ulusoy, "Yangının çıkış nedeninin araştırıldığını, jandarma ekiplerinin bu yönde çalışmalarını sürdürdüğünü, önümüzdeki günlerde zarar gören alanlarda ağaçlandırma çalışmalarına başlanacağını ve bölgenin biran önce eski haline döndürüleceğini söyledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Osmaniye Osmaniye’de sağanak tarım arazilerine zarar verdi Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde geçtiğimiz günlerde etkili olan aşırı yağış ve rüzgar, tarım arazilerinde ekili olan ürünlere zarar verdi. Osmaniye’de 3 gündür aralıklarla devam eden sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Dün yaşanan yağışların ve rüzgarın ardından Düziçi ilçesinde bulanan buğday ve arpa ekili alan zarar gördü. Ziraat odasının ve İlçe Tarım Müdürlüğüne bağlı ekipler sahada hasar tespit çalışması yapmaya başladı. Bazı çiftçilerin TARSİM sigortası olması, sigorta eksperlerinin zararı tespit etmesi sonucunda umut ışığı oluştururken, sigortası olmayan çiftçilerin ise İlçe Tarım Müdürlüğüne bağlı ekiplerin Tarım ve Orman Bakanlığı’na sunduğu raporlar doğrultusunda buradan gelen cevabı bekleyecek. Osmaniye’nin deprem bölgesinde olduğunu TARSİM’i olmayan vatandaşlara devletimizin sahip çıkmasını istediğini söyleyen çiftçi Bilal Mülayim, "Son bir haftadır yoğun yağışlar ve rüzgarla birlikte buğday, arpa ve tahıl ürünlerimiz zarar gördü mağduriyetimiz bulunmaktadır. Bazı bölgelerimizde çoğunlukla ekinlerimiz yatmıştır 15 gün sonra hasat yapacaktık ama ürünlerimiz zarar gördü. İlçe tarım müdürlüğünden yetkileri çağırdık tarlalarımızı gezdiler inceleme yaptılar. TARSİM sigortası olmayan çiftçilerimize İlçe tarım Müdürlüğü ekipleri rapor tutup dosya hazırlayarak bunları sunacaklarını ellerinden gelen yardımı yapacaklarını söyledi. Bölgemiz diğer iller gibi deprem bölgesi olduğundan dolayı TARSİM’i olmayan çiftçilerimize devletimizin kucak açmasını elimizden tutmasını bekliyoruz" dedi. Ürünlerinin bu sene çok verimli olduğunu ama yağmur sonrası zarar gördüğünü söyleyen çiftçi Mehmet İşlek, "Hasat yapacaktık buğdaylarımız yağmur nedeniyle yattı zarar gördü. Zararımız büyük buğday kalmadı gibi bir şey yarısı zarar gördü. Buğdaylarımız çok güzeldi başağı da çok büyük ve verimliydi ama zarar gördü" dedi.