GENEL - 04 Ekim 2018 Perşembe 15:42

Biga’da ‘Yerelden Küresele Markalaşma’ çalıştayı

A
A
A
Biga’da ‘Yerelden Küresele Markalaşma’ çalıştayı

Çanakkale’nin Biga ilçesinde, yerelden küresele markalaşma çalıştayı düzenlendi.

Çanakkale’nin Biga ilçesinde, yerelden küresele markalaşma çalıştayı düzenlendi.


Biga Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda düzenlenen çalıştaya Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazan Yelkikalan, Tahsildaroğlu A.Ş. Süt Tedarik Zinciri Müdürü Hüseyin Yoluç, ÇOMÜ Bayramiç Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Dr. Zerrin Yüksel Önür, ÇOMÜ Biga İktisadi İdari Bilimler Fakültesi (BİİBF) Öğretim Üyesi Dr. Filiz Eroğlu konuşmacı olarak katıldı.


Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazan Yelkikalan yaptığı açılış konuşmasında, "Biga’mızın hepimizin yakinen bildiği ama Biga dışındaki insanların çok fazla bilgi sahibi olmadığı kaliteli, yerel ürünleri bulunmaktadır. Söz konusu bu ürünlerin ulusal, uluslararası ve sonrasında küresel boyutta tanınması ve rekabet edebilmesi için markalaşma gereklidir sonucuna vardık" dedi.


Çalıştayda, coğrafi işaretler, pazar araştırma, pazarlama, markalaşma konuları aktarıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce İş başvurusunda istenen deneyim Düzce Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi’nin birlikte düzenlediği “İş Başvurusunda İstenen "Deneyim" ve Yeni Mezun Ben: Mezuniyet Sonrası Özel Bir Firmada Deneyim Kazanma Fırsatları-II” başlıklı program gerçekleştirildi. İstiklal Konferans Salonu’nda; Düzce Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşe Yazlık’ın yönetiminde gerçekleştirilen programda; özel bir firmanın Bitki Koruma Teknik Müdürü Can Akdeniz “Değişim Yönetimi Metodolojisi” başlıklı sunumu ile değişimin önemi, gerekliliği ve etkileri konusunda ayrıntılı bilgiler aktardı. Neyi, ne zaman, ne şekilde ve neden değiştirmemiz gerektiğini, değişimin günlük yaşama olan duygusal yansımalarının neler olduğunu vurgulayan Can Akdeniz, kişinin kendi değerini farkına varması, temel ve ince becerilere sahip olması, karşılıklı paylaşımlar ve sürekli gelişmeler ile kendini bir adım öteye taşımasının çok önemli olduğunu dile getirdi. Bu kapsamda istenen başarının sağlanabilmesi için işverenler ile çalışanlar arasında dengenin sağlanmasında değişimin gücüne ve ekip çalışmasının önemine ayrıca vurgu yaptı. Can Akdeniz son olarak; firmada işe alım süreçleri ve stajyer seçim kriterleri hakkında katılımcılara detaylı bilgiler aktardı. Akadeniz’in paylaşımlarından sonra, firmanın pazarlama Müdürü Hüseyin Gül ve Satış Sorumlusu Salih Piker, Düzce Üniversitesi öğrencilerine kişisel deneyimlerini ve kendilerini geliştirmelerine yönelik neler yapabilecekleri konularında önerilerde bulundu. Program katılımcılardan gelen soruların cevaplanmasıyla son buldu.