EKONOMİ - 10 Temmuz 2020 Cuma 09:31

Nikah şekerinin yerini nikah kolonyası aldı

A
A
A
Nikah şekerinin yerini nikah kolonyası aldı

Çanakkale’de nikah ve düğün organizasyonları işi yapan Gizem Özer, yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle bir süredir ertelenen düğün ve nikah törenleri sonrası işlerinin açıldığını söyledi.

Çanakkale’de nikah ve düğün organizasyonları işi yapan Gizem Özer, yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle bir süredir ertelenen düğün ve nikah törenleri sonrası işlerinin açıldığını söyledi. Yeni normalleşme sürecinde ise nikah şekeri yerine en çok nikah kolonyası sattıklarını belirtti.


Çin’de ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyaya yayılan korona virüs (Covid-19) insan sağlığını tehdit etmeye devam ediyor. Normalleşme sürecinde bazı sektörler yeniden faaliyete geçerken, temizlik ve hijyen kurallarından taviz verilmiyor.


Çanakkale’de yaklaşık 8 yıldır nikah ve düğün organizasyonları işi yapan Gizem Özer, 3 aydır süren pandemi sürecinde işlerinin durma noktasına geldiğini ancak 1 Temmuz itibariyle düğün ve nikah organizasyonlarına izin verilmesiyle birlikte yoğun bir döneme girdiklerini belirtti. Bu süreçte yeni evlenen çiftlerin nikah şekerinden çok nikah kolonyası tercih ettiklerini söyleyen Özer, “Düğünlerde ve nikah törenlerinde daha çok magnet ve kişiye özel hediyeler dağıtılırken, bu sene pandemi sürecinden dolayı kolonya hediyelikleri yapmaya başladık. Bununla ilgili çok iyi geri dönüşler alıyoruz. İnsanlar, hem hatıra olarak saklamak istiyorlar hem de kullanıp, değerlendirebilecekleri bir şeyleri satın almak istiyorlar bizden. Bunun için kolonya çok ilgi görüyor. Bu yüzden kolonya ile ilgili hediyelikleri yapmaya devam ediyoruz” dedi.



“Düğünden çok nikaha yöneldiler”


Covid-19 salgını nedeniyle insanların düğünden çok nikaha yöneldiklerini de sözlerine ekleyen Özer, “1 Temmuz’a kadar zaten çok durağan bir iş vardı. Bu 3 aylık süreç çok kısır bir döngüydü. Bununla ilgili de kendi içimizde yapabildiğimiz birçok ürünü matbaamızda baskı olarak sunduk. 1 Temmuz’dan itibaren de çok ciddi bir açılış var şu anda. İnsanlar düğünden çok nikaha yöneldiği için, daha çok nikah üzerine hediyelikler çalışıyoruz. Şu anda işler daha aktif, daha iyi ilerliyor” diye konuştu.



"En çok limon kolonyası tercih ediliyor"


Bu süreçte en çok limon kolonyasının tercih edildiğini belirten Özer, “30 ve 50 cc olarak iki çeşit yapıyoruz. Bu ürünlerin fiyatları da hemen hemen magnetlerle aynı. Magnetler de 3,5 ile 10 lira arası değişirken, kolonyalarda da aynı şekilde fiyatlandırmalar yapıyoruz. Bu tasarımlar kişilerin isimlerine özel yapılıyor. Sadece limon kolonyası değil, birçok çeşit kolonya seçeneğimiz var. 1 Temmuz’dan bu yana en çok limon kolonyası tercih ediliyor ama diğerleri de alkol bazlı olduğu için renkli kolonyaları da tercih eden müşterilerimiz oluyor” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Akçaabat Kültür Merkezi inşaatında sona gelindi Trabzon’un Akçaabat ilçesinde tamamlandığında 600 kişilik kapasitesi ile kongrelere ev sahipliği yapması hedeflenen Kültür Merkezi inşaatında sona gelindi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ve AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Muhammet Ali Yılmaz, ilçede inşaatı devam eden Akçaabat Kültür Merkezi’ni inceledi. İnşaatında sona yaklaşılan Akçaabat Kültür Merkezi ile ilgili bilgiler veren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, ilçede devam eden projelerin yeni dönemde tamamlanıp halkın hizmetine sunulması için durmadan çalıştıklarını belirtti. Kültür Merkezi’nin kaba inşaatının bittiğini dile getiren Başkan Ekim, “Tüm hemşehrilerimizle birlikte şehrimizin daha da gelişmesini arzu ediyoruz ve bunun için birlik, dirlik ve beraberlik içerisinde çalışıyoruz. Seçim döneminde Akçaabatlılara şehrimizde devam eden işleri yeni dönemde ivedi olarak nihayetlendireceğiz demiştik. Devam eden önemli işlerimizden bir tanesi de Söğütlü Mahallemizde inşaatı yapılan Kültür Merkezi’mizdir. Halihazırda Kültür Merkezi’mizin inşaatında sona gelindiğini söyleyebiliriz. Yani Kültür Merkezi’nin kaba inşaatı bitti. Önümüzdeki süreçte dış cephesinin yapılması, iç dizaynı, envanter ve ekipman temini de yine aynı hızla yapılacak. Çalışmaların gidişatı neticesinde Akçaabat Kültür Merkezi’mizin tahmini teslim tarihinden önce tamamlanıp halkımızın hizmetine açılmasını öngörüyoruz. Rabbimin izniyle, Akçaabat’ımızın önemli ihtiyaçlarından biri olan tam donanımlı Kültür Merkezi’mizin açılışını hep birlikte gerçekleştireceğiz” dedi. “600 kişilik kapasitesi bulunan amfi salonda kongreler yapılabilecek” Akçaabat Kültür Merkezi’nde 600 kişilik amfi salonu olacağını kaydeden Başkan Ekim, “Kültür Merkezi’nin içerisinde 600 kişilik amfi salon, çok amaçlı salon, fuaye alanı, kültürel ve sanatsal faaliyetler için atölyeler ve bürolar, kütüphane, sportif alanlar, kafeterya, kapalı otopark, sirkülasyon alanları, idari ve teknik alanlar bulunacak. Akçaabat Kültür Merkezi, hem şehirdeki öğrencilerimizin hem de vatandaşlarımızın sosyal aktivitelerini yapabileceği, keyiflice vakit geçirebileceği veya ders çalışabileceği bir tesis olacak. 600 kişilik kapasitesi bulunan amfi salonda kongreler yapılabilecek. Bu sayede Akçaabat kültür, sanat, turizm şehri olmanın yanı sıra kongre şehri haline de gelecek. Kültür Merkezinin üst katında yapılacak olan fonksiyonel kütüphane ise Trabzon Üniversitesi öğrencileri başta olmak üzere bölge öğrencileri aktif olarak kullanabilecek” ifadelerini kullandı.