GENEL - 11 Şubat 2021 Perşembe 09:18

Başkan Erdoğan, işçilerin hakkı için bankacılara ter döktürdü

A
A
A
Başkan Erdoğan, işçilerin hakkı için bankacılara ter döktürdü

Çanakkale’nin Biga Belediyesi Biga Kent Hizmetleri Tur.

Çanakkale’nin Biga Belediyesi Biga Kent Hizmetleri Tur. San. ve Tic. A.Ş. Personel Maaşları Promosyon İhalesi canlı yayında açık teklif usulüyle gerçekleşti. İhaleyi 2 bin 250 TL promosyon ödemesiyle özel bir banka kazanırken, Başkan Erdoğan’ın işçisinin hakkını savunması personel ve işçi sendikası tarafından memnuniyetle karşılandı.


Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan’ın yönettiği ve canlı yayın aracılığıyla halka açık olarak gerçekleşen ihalede işçinin yüzünü güldüren sonuç alındı Biga Kent Hizmetleri Tur. San. ve Tic. A.Ş. Personel Maaşları Promosyon İhalesi kamu ve özel banka temsilcilerinin kıyasıya mücadelesiyle tamamlandı. Açık teklif usulüyle yapılan ihalede en yüksek teklifi veren özel banka 2 bin 250 TL promosyon taahhüdüyle ihaleyi kazandı. Her zaman işçinin ve emekçinin yanında olduklarını belirten Başkan Erdoğan, ihale sonucunun hayırlı olmasını diledi.


“Şeffaf belediye olarak ihaleyi canlı yayında yapıyoruz”


İhalenin açılış konuşmasını yapan Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, önceki dönem belediye yönetiminin ihaleyi kapalı kapılar ardında yaptığını ve promosyonun üçte birinin işçiye ödendiğini vurguladı. Her zaman şeffaf ve hesap verebilir olduklarını ifade eden Başkan Erdoğan, “18 Mayıs 2018 tarihinde şirketimizin o zamanki müdür ve yöneticileri Biga’mızdaki özel bir bankayla kendi aralarında bir anlaşma sağlamış. Şirketimizden fatura kesilmek üzere Belediyemiz şirketine anlaşılan tutarda para aktarılıyor. Bu aktarılan tutar yaklaşık 10 ay sonra üçte biri personellerimize ulaşırken, üçte ikisi verilmemiş. Bizde daha önceden hep söylediğimiz gibi Biga Belediyesi hepimizin dedik. Her zaman şeffaf, açık ve hesap verebilir bir Belediye anlayışıyla şirket personelimizin maaş promosyon ihalesini canlı yayında yapıyoruz. Anlaşılan promosyon tutarı şirket hesabımıza değil direk Kent Hizmetleri Şirketimizin personelinin kendi hesaplarına aktarılacak. Çalışanlarımızın haklarını savunmak anlamında ihalemizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.


“Personelimiz mutlu olsun istiyoruz”


Kapalı zarf usulü teklif mektuplarının alınmasıyla başlayan ihalede ilk olarak katılımcı 10 kamu ve özel bankanın teklifleri kamuoyuyla paylaşıldı. Açık artırma usulüyle devam eden ihalede işçisinin hakkını savunan Başkan Erdoğan, banka temsilcilerine hitaben, “Şirket personelimiz sizlere ve tüm Biga’daki 56 bin hemşehrimize hizmet eden arkadaşlarımız. Bizler yöneticiler olarak yılbaşında gerekli zam artışlarını yaptık. Onlar mutlu olsun, yaptıkları işleri severek, isteyerek yapsınlar düşüncesini savunuyoruz. Sizlerden de böyle bir düşünceyle hassasiyet bekliyoruz” ifadelerini kullandı.


“10 TL dahi yüksek olması için mücadele ettik”


Bir saati aşkın süren ihalede son tekliflerin verilmesiyle özel bir banka 2 bin 250 TL’lik en yüksek promosyon bedelini vererek ihaleyi kazandı. Başkan Erdoğan, “İhalemize katılan tüm banka yetkililerimize teşekkür ediyorum. Kent Hizmetleri şirketimizin 294 çalışanının maaş ödemesi karşılığındaki promosyon ihalemiz sonuçlandı. 2 bin 250 TL teklif ile en yüksek teklifi veren banka ve çalışanlarımıza hayırlı uğurlu olsun. 10 TL dahi olsa işçimizin hakkı için ihalemizde mücadelemizi verdik” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Kütahya’da Tekin Uğurel için "Saygı Gecesi" düzenlendi Kütahya Belediyesi tarafından, kentin kültürel ve sanatsal hayatına uzun yıllar katkı sunan yazar, bestekâr ve musikişinas Tekin Uğurel onuruna "Saygı Gecesi" düzenlendi. Yoğun katılımla gerçekleştirilen programda duygu dolu anlar yaşandı. Kütahya’nın kültürel hafızasında önemli bir yere sahip olan Tekin Uğurel için düzenlenen geceye şehir protokolü, akademisyenler, sanatçılar, yakın dostları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Salonu dolduran davetliler, usta sanatçının hayatı boyunca ortaya koyduğu eserleri ve kültürel katkılarını bir kez daha yakından hatırlama fırsatı buldu. Program kapsamında ilk olarak, Tekin Uğurel’in sanat ve edebiyat hayatını anlatan sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi. Gösterimde sanatçının yıllar boyunca kaleme aldığı eserler, bestelediği çalışmalar ve katıldığı kültürel etkinliklerden kesitlere yer verildi. Gece boyunca söz alan dostları ve meslektaşları, Uğurel’in sanatçı kimliği, mütevazı kişiliği ve Kütahya kültürüne sunduğu katkılar hakkında konuşmalar yaptı. Programda seslendirilen eserler ve besteler ise davetlilerden büyük beğeni aldı. Etkinliğe katılarak konuşma yapan Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, yaşayan değerlere sahip çıkılmasının önemli olduğunu belirterek, böyle anlamlı bir saygı gecesinin düzenlenmesinin takdire değer olduğunu ifade etti. Programın sonunda Belediye Başkan Vekili EjderhanGezer ile Belediye Başkan Yardımcısı Himmet Sarıyar tarafından, Tekin Uğurel’e hediye ve plaket takdim edildi. Duygusal anların yaşandığı gecede konuşan Tekin Uğurel ise kendisi adına böyle anlamlı bir organizasyon düzenleyen Kütahya Belediyesi yetkililerine ve geceye katılan herkese teşekkür etti.
Kütahya Tavşanlı MYO öğrencilerinden anlamlı etkinlik Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Tavşanlı Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencileri, sosyal sorumluluk projesi kapsamında Kuruçay İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine yönelik "Sevgi Köprüsü" etkinliği düzenledi. Üniversite öğrencileri, İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü ve MYO yönetiminin destekleriyle gerçekleştirdikleri organizasyonda minik kardeşleriyle bir araya gelerek kültürel ve toplumsal değerleri paylaştı. Tavşanlı MYO Öğrenci Topluluğu Başkanı Ceren Demirayak’ın sunuculuğunu üstlendiği program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programın açılış konuşmasını üniversite öğrencileri adına yapan Dolunay Şahin, milli birlik, beraberlik ve dayanışma duygularını pekiştirmeyi amaçladıklarını belirterek, "Küçük kardeşlerimizin gözlerindeki ışıltı ve neşeyle güçlenecek olan birlik ruhu, geleceğe uzanan bir bağ oluşturacak" dedi. Kuruçay İlkokulu Müdürü Hasan Hüseyin Çevik ise üniversite öğrencilerini ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, bu tür etkinliklerin çocukların sosyal ve kültürel gelişimine büyük katkı sağladığını vurguladı. Tavşanlı MYO Müdürü Prof. Dr. İsmet Çelik, organizasyonun aziz milletimizin özünde yer alan yardımlaşma ve dayanışma kültürünün en güzel yansımalarından biri olduğunu dile getirdi. Çelik, desteklerinden dolayı Tavşanlı Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’ne, Kuruçay Belediye Başkanı’na, okul yöneticilerine, muhtarlara ve emeği geçen tüm personele teşekkür etti. Kuruçay Belediye Başkanı Rengül Atıcı da üniversite gençliğinin toplumsal dayanışma bilinciyle hareket etmesinin son derece anlamlı olduğunu belirterek, MYO yönetimine ve öğrencilere teşekkürlerini iletti. Kuruçay İlkokulu bahçesinde düzenlenen etkinliğe Kuruçay Belediye Başkanı Rengül Atıcı, MYO Müdürü Prof. Dr. İsmet Çelik, okul müdürleri Ahmet Halid Güçlü ve Hasan Hüseyin Çevik’in yanı sıra MYO akademik ve idari personeli, muhtarlar, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Tavşanlı Gençlik Merkezi görevlilerinin de destek verdiği etkinlikte kurulan oyun alanlarında çocuklar gönüllerince eğlendi. Gün boyu süren programda sandalye kapmaca, donma oyunu, yüz boyama etkinlikleri, palyaço gösterileri gerçekleştirilirken, çocuklara pamuk şeker ikram edildi. Öğrenciler arasında sevgi ve paylaşım bağlarını güçlendiren etkinlik, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafları ile sona erdi.