- 08 Şubat 2023 Çarşamba 16:30

Biga Belediyesi’nin personel ve iş makineleri deprem bölgesinde

A
A
A
Biga Belediyesi’nin personel ve iş makineleri deprem bölgesinde

Biga Belediyesi, Kahramanmaraş ve çevresini etkileyen 7.

Biga Belediyesi, Kahramanmaraş ve çevresini etkileyen 7.7 şiddetindeki depremin yaralarını sarmak için tüm imkanlarını seferber etti.


Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgede yıkılan binaların enkazlarında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Bu çerçevede Biga Kaymakamlığı ve Biga Belediyesi tarafından başlatılan yardım kampanyası ile toplanan insani yardım malzemeleri 4 tır olarak bölge halkına ulaştırılmak üzere yola çıkarken, 1 ekskavatör, 1 beko yükleyici, 1 hafriyat kamyonunu Osmaniye’de görev yapmaya başladı.


Biga Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Belediyemiz personelleri, kamyon ve iş makinelerimizle deprem bölgesindeki kardeşlerimizin yaralarını sarmak için arama kurtarma ekipleriyle birlikte özveriyle çalışmaya devam ediyor. Ekiplerimiz, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonuyla şu anda Osmaniye’de görev yapıyor. Belediyemize ait ambulansımız da deprem bölgesine sevk edildi. Tüm imkanlarımızı seferber etmeyi sürdüreceğiz. Gün birlik günü, gün tek bilek olma günüdür” denildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Başakşehir’de "dur" ihtarına uymayan hırsız kovalamaca sonrası yakalandı: 330 bin TL ceza Başakşehir’de dün sabah saatlerinde açıktan hırsızlık yaptığı tespit edilen ve polisin "dur" ihtarına uymayarak kaçan 21 yaşındaki A.H.Ç., kısa süren kovalamacanın ardından aracının lastiklerinin indirilmesiyle yakalandı. Şüpheliye 330 bin TL idari para cezası uygulanırken, "açıktan hırsızlık" suçlamasıyla gözaltına alındı. Olay dün sabah saatlerinde Başakşehir, Şamlar Mahallesi İstiklal Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, açıktan hırsızlık yaptığı belirlenen A.H.Ç., şüpheli hareketleri üzerine polis ekiplerince durdurulmak istendi. Polisin "dur" ihtarına uymayan şüpheli, otomobille kaçmaya çalıştı. Kısa süren kovalamacanın ardından polis ekipleri aracın lastiklerini indirerek şüpheliyi yakaladı. 330 bin TL idari para cezası kesildi Polis ekiplerince yakalanan şüphelinin üzerinde yapılan aramada, hırsızlıktan elde edildiği değerlendirilen 2 cep telefonu ile 17 bin 330 TL, 320 Amerikan doları ve 80 euro ele geçirildi. Öte yandan açıktan hırsızlık suçlamasıyla gözaltına alınan A.H.Ç.’ye polisin "dur" ihtarına uymamak, ehliyetsiz araç kullanmak ve makas atmak suçlarından toplam 330 bin TL idari para cezası uygulandı. Ayrıca şüphelinin kullandığı 34 MVY 998 plakalı araç 120 gün süreyle trafikten men edildi. Konu ile ilgili yakalanan şüphelinin, bugün "açıktan hırsızlık" suçundan adli makamlara sevk edileceği öğrenildi.