ASAYİŞ - 13 Mart 2023 Pazartesi 14:29

Eşini iki kez kaçıran muhtar için 23 yıla kadar hapis cezası istendi

A
A
A
Eşini iki kez kaçıran muhtar için 23 yıla kadar hapis cezası istendi

Çanakkale’nin Çan ilçesinde boşanma aşamasındaki eşi İlknur Kuloğlu’nu (41) 2 kez zorla kaçırıp darp ettiği iddia edilen tutuklu Şerbetli köyü muhtarı İlker Mustafa Kuloğlu (51) hakkında hazırlanan ikinci iddianamede, 3 ayrı suçtan toplam 23 yıla kadar hapsi istendi.

Çanakkale’nin Çan ilçesinde boşanma aşamasındaki eşi İlknur Kuloğlu’nu (41) 2 kez zorla kaçırıp darp ettiği iddia edilen tutuklu Şerbetli köyü muhtarı İlker Mustafa Kuloğlu (51) hakkında hazırlanan ikinci iddianamede, 3 ayrı suçtan toplam 23 yıla kadar hapsi istendi.


Çan’ın Cumhuriyet Mahallesi Hilmi Bodur Sokak’ta oturan Şerbetli köyü muhtarı İlker Mustafa ile eşi İlknur Kuloğlu’ndan haber alamayan yakınları, geçen yıl 23 Nisan’da polise başvurdu. Kayıp çift aranırken, İlknur Kuloğlu jandarmayı arayıp, yardım istedi. Eşinin kendisini kaçırdığını söyleyen İlknur Kuloğlu, İlker Mustafa Kuloğlu’nun yerini tarif etti. Jandarmanın yakaladığı Kuloğlu, işlemleri sonrası savcılığa sevk edildi. Eşinin suçlamalarını reddeden Kuloğlu, savcılıktaki ifadesinin ardından serbest kaldı.



Boşanma aşamasındaki eşini 2’nci kez kaçırdı


İlker Mustafa Kuloğlu ile boşanma aşamasında olduğu eşi İlknur Kuloğlu en son 8 Haziran saat 01.30 sıralarında Çan ilçe merkezindeki evlerinden çıkarken görüldü. Daha sonrasında ikiliden bir daha haber alınamaması üzerine yakınları tarafından durum 112 hattına bildirildi. 8 Haziran sabah saat 08.00’den itibaren muhtar ve eşini arama çalışmaları başlatılmıştı. Çan İlçe Jandarma Komutanlığı ile JASAT ekipleri tarafından aralıksız devam eden arama çalışmaları sonucunda kayıp olan İlknur Kuloğlu, Şerbetli köyünde bir evde sağ olarak bulundu. Muhtar Kuloğlu ise evdeki av tüfeğini de alarak kaçmasının ardından Çan İlçe Emniyet Müdürlüğüne giderek teslim oldu. İlker Mustafa Kuloğlu, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcı tarafından, darp, kasten yaralama, eşe karşı cinsel istismar ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçlamalarıyla nöbetçi mahkemeye sevk edilen Kuloğlu, tutuklanarak cezaevine gönderildi.



İlk kaçırma olayından 3 yıl 4 ay hapis cezası aldı


İlk kaçırma olayıyla ilgili soruşturma tamamlanıp, iddianame hazırlandı. Sanık Kuloğlu hakkında, ’Eşi kasten yaralama’ ve ’Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından Çan Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Davanın 3’üncü duruşması 1 Mart’ta görüldü. Hakim, sanık Kuloğlu’na ’Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan önce 4 yıl hapis cezası verdi, ardından sabıkasız olması ve alacağı cezanın geleceği üzerine etkisini göz önüne alarak, cezayı 3 yıl 4 ay hapse çevirdi. Sanığa, ’Eşi kasten yaralama’ suçundan ise 150 gün karşılığı 6 bin TL adli para cezası verildi. Kuloğlu’nun para cezası 5 yıl süreyle ertelendi.



Tutuklu muhtar için 2’nci kaçırma olayıyla ilgili 3 ayrı suçtan 23 yıla kadar hapis cezası istendi


Savcılık, ikinci kaçırma olayına ilişkin soruşturmayı da tamamlandı. İddianame, Çanakkale 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. Savcı iddianamede, İlker Mustafa Kuloğlu için ’cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan 7 yıla kadar, ’kasten yaralamadan’ 6 yıla kadar, ’nitelikli cinsel saldırı’ suçundan da 10 yıla kadar hapsini istedi. Tutuklu İlker Mustafa Kuloğlu’nun yargılanmasına 15 Mart’ta başlanacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz görevden alındı, yerine ise Cihad Demirli atandı Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz görevden alındı, yerine ise Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Cihad Demirli atandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karara göre, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz görevden alındı. Yılmaz’ın yerine Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Cihad Demirli atandı. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığına Cem Gençoğlu, Talim ve Terbiye Kurulu Üyeliklerine, Ortaöğretim Genel Müdürü Halil İbrahim Topçu ve Hatice Çelik, Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Cengiz Mete, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne ise Emre Topoğlu atandı. Ayrıca karar ile birlikte, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında Strateji Geliştirme Başkanlığına Enes Bot, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi Başkanlığına Ömer Faruk Öztürk ve Türkiye İş Kurumu Genel Müdür Yardımcılığına İbrahim Oğuzhan Yıldırım atandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında açık bulunan Personel Genel Müdür Yardımcılığına Tarık Tanguroğlu atandı. Ticaret Bakanlığında ise Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdür Yardımcıları Mehmet Halil Madazlı ve Ahmet Karabay görevden alındı. Karar ile birlikte Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Genel Müdürlüğünde Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Kaldırım ve Genel Müdür Yardımcısı Deniz Coşkun görevden alındı. Genel Müdür Yardımcılığına Serhat Metin, Yönetim Kurulu Üyeliklerine ise Ahmet Özkaya, Mustafa Pustu ve Süleyman Önel atandı. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünde açık bulunan Yönetim Kurulu Üyeliklerine ise Fatih Çakmak ve Mustafa Akkaya getirildi.
Kars Sarıkamış’a kış geri döndü: Kar kalınlığı 15 santimetreyi aştı Kars’ın Sarıkamış ilçesinde bahar ortasında etkili olan kar yağışı, bölgeyi yeniden beyaza bürüdü. İlçe merkezinde kar kalınlığı 15 santimetreyi aşarken, nisan ayının sonlarına yaklaşılırken gelen sürpriz yağış vatandaşları hazırlıksız yakaladı. Hava sıcaklıklarının ani düşüşüyle birlikte başlayan kar yağışı, gece saatlerinden itibaren etkisini artırdı. Sarıkamış’ta ağaçlar, araçlar ve çatılar karla kaplanırken, ilçe genelinde kartpostallık görüntüler oluştu. Yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe merkezi ve çevre köy yollarında ulaşımda zaman zaman aksamalar yaşandı. Karayolları ve belediye ekipleri, yolların açık tutulması için çalışmalarını aralıksız sürdürürken, sürücülere dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulunuldu. "Sarıkamış’a kış geri geldi" Sarıkamışlılar, nisan ayında etkili olan kar yağışının şaşırtıcı olduğunu ancak bölgenin sert iklimi nedeniyle bu tür hava koşullarına alışık olduklarını ifade etti. Vatandaşlar, "Nisan ayının sonuna yaklaşmış bulunmaktayız. Fakat Sarıkamış’ta kar yağışı devam ediyor. Bugün de yoğun bir kar yağışı var. Yaz geldi derken, kış geri geldi Sarıkamış’a, her yer bembeyaz oldu. Sarıkamış’a tekrardan kış geri geldi" şeklinde konuştu. Öte yandan bölgede etkili olan soğuk hava dalgasının birkaç gün daha sürebileceği, don ve buzlanmaya karşı tedbirli olunması gerektiği bildirildi. Kar yağışı, Sarıkamış’ta bahar koşullarını geciktirirken, önümüzdeki günlerde hava durumunun nasıl seyredeceği merak ediliyor.