GENEL - 02 Şubat 2012 Perşembe 16:12

ÇANAKKALE- İSTANBUL KARAYOLUNUN KAPANMAMASI İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

A
A
A
ÇANAKKALE- İSTANBUL KARAYOLUNUN KAPANMAMASI İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Türkiye’nin büyük bölümünde etkili olan yoğun kar yağışı Çanakkale’de de etkisini sürdürürken, karayolları ekipleri de Çanakkale-İstanbul karayolunun kapanmaması için yoğun çaba sarf ediyor.
Çanakkale il merkezi dışında Gelibolu ilçesinde de etkili olan kar yağışı sebebiyle İstanbul yönüne giden araçların geçiş güzergahı olan Korudağ mevkisinde önlemler attırıldı. Gelibolu 13. Karayolları Şube Müdürü Ertuğrul Çeker, kar yağışının başlaması ile birlikte Korudağ mevkisinde tuzlama ve temizleme çalışmalarına başlandığını ifade ederek, "Aldığımız tedbirlerle Gelibolu - Korudağ ve Gelibolu - Ecebaat arasındaki yolda her hangi bir sorun yok. Burada da ekibimiz gerekli çalışmaları yapıyor. Kar
yağışının Korudağ’dan Gelibolu tarafına doğru yoğun şekilde devam etmesi nedeniyle ekiplerimizi bu bölgede yoğunlaştırdık. Bu arada, bir de Gelibolu Şarköy yoluna bir ekip göndererek, bu yolda da tuzlama ve temizleme çalışmaları yaptık. Kar yağışı devam ettiğinden bizimde çalışmalarımız sürecek. Bir ara şehir içinde de bir kaç yere tuzlama işlemi yaptık. Yollarımız açık. Şuan için İstanbul yolunda bir sorun yok" dedi.
İLÇE MERKEZİNDE TUZAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Öte yandan, ilçe merkezinde de belediye ekipleri yollarda tuzlama çalışmalarını sürdürüyor. Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar ise meteorolojinin günler öncesinden yaptığı uyarı sonrası gerekli hazırlıkları yaptıklarını belirterek, "Tuzlama için gerekli stokumuzu önceden yapmıştık. Kar yağışının başlamasıyla birlikte sabah, dört ayrı noktadan ekiplerimiz hem tuzlama, hem kumlama ve hem de temizleme çalışmalarına başladı. Ana yollarımız hiç kar yağmamış gibi açık, bir sorun yok. Ama, bazı araçların
zor girdiği veya çok az girdiği bayır noktalarda bazı aksaklıklar oluyor. Bu şikayetlerin olduğu bölgelere de hemen gerekli çalışmaları yapıyoruz" dedi.
Öte yandan, kar yağışının devam etmesi nedeniyle biriken karlardan gençler kar topu oynayarak karın zevkini çıkartırken, kimi ailelerde çocuklarını alıp, onlarla birlikte kardan adam yaparak bu mutluluğu paylaştı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir