ASAYİŞ - 20 Mart 2012 Salı 11:33

ÇANAKKALE`DE FERİBOT İSKELEYE ÇARPTI

A
A
A
ÇANAKKALE`DE FERİBOT İSKELEYE ÇARPTI

Çanakkale Boğazı’nda sabah saatlerinde etkili olan yoğun sis sebebiyle görüş mesafesinin sıfıra kadar düşmesi kazaya sebep oldu. "Alınteri 18" isimli feribot Çanakkale Şehir İskelesi’ne çarparken, bölgede bulunan amatör balıkçılar ölümden döndü.
Edinilen bilgiye göre Kilitbahir’den yolcularla araçları aldıktan sonra yola çıkan "Alınteri 18" isimli feribotun kaptanı, Çanakkale Şehir İskelesi önlerine geldiğinde yoğun sis sebebiyle limanı göremedi. Bu sırada aniden şehir iskelesini fark eden kaptan geri manevra yaptı ancak feribot iskelenin girişindeki yangın söndürme vanaları ile elektrik direğine çarparak durabildi. Kaza sırasında iskelede balık tutan yaklaşık 10’a yakın amatör balıkçı ise canlarını zor kurtardı. Yaralanan kimsenin olmadığı
kazada maddi hasar meydana geldi.
Olay sırasında iskelede balık tutan Osman Kırca ve Nurettin Dalyan, yoğun sis sebebiyle hiçbir şeyin görülemediğini belirterek, "Birden karşıdan bir geminin üzerimize geldiğini görünce ne yapacağımızı şaşırdık. Hemen elimizdeki oltaları bırakıp kendimizi geri atarak canımızı kurtardık" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Polis ve jandarma ekiplerinden okul çevreleri ile servislere yönelik denetim Eskişehir’de polis ve jandarma ekipleri tarafından okul çevreleri ile sevislere yönelik gerçekleştirilen denetimlerde şüpheli şahıslar ve araçlar sorgulanırken, kusurlu servis araçlarına cezai işlem uygulandı. Edinilen bilgiye göre, okul servislerine yönelik İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetimlerde 50 okul servis aracı ve şoförü kontrol edildi. Kusurlu görülen 1 okul servis aracı ve şoförüne yönetmelikte belirtilen hususlara uymamak nedeniyle toplam bin 506 TL para cezası kesildi. İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan denetimlerde, 97 adet okul servis aracı kontrol edildi. Kusurlu görülen 2 okul servis şoförüne olmak üzere toplam 3 bin 299 TL cezai işlem uygulandı. Denetimlere ilave olarak okul servis şoförleri ve rehber personeline güvenli öğrenci taşıma kuralları konusunda trafik eğitimleri verildi. Şüphe edilen 154 araç ve 322 şahıs sorgulandı Okul çevrelerinde İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde 246 devriye faaliyeti yürütüldü. Denetimler çerçevesinde 31 kahvehane, 62 market ve tekel, 19 tütüncü, 5 internet kafe, 7 oyun salonu, 145 okul çevresi ve park ziyareti ile 92 okul ziyareti yapılırken, 381 şüpheli sorgulandı. Kavşaklarda ve trafik ışıklarında dilenirken ya da çalışırken tespit edilen 3 çocuk Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne teslim edildi. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan denetimlerde ise, 106 devriye faaliyeti icra edildi. Çalışmalar sırasında 50 bakkal ve market, 51 kahvehane, 39 park ve bahçe kontrolü ile 44 okul ziyareti yapılırken, 154 aracın ve 322 şahsın sorgulandığı öğrenildi.
Eskişehir Nazilli’den gelen turistler Eskişehir’deki kuşları elleriyle besledi Aydın’ın Nazilli ilçesinden Eskişehir’e gezmeye gelen Mehmet Emin Akbaş, oğlun Alperen Akbaş’ı da yanına alarak sokaktaki güvercinleri elleri ile besledi. Tepebaşı ilçesi Köprübaşı caddesinde bulunan ve üzerinde sürekli olarak kuşların bulunduğu alanda bir baba ve oğlu güvercinleri beslerken görüldü. Yerlere yem atmak yerine kuşları elleriyle besleyen baba oğul dikkat çekti. Eskişehir’e oğlunun okul gezisi ile geldiğini ve şehre âdeta aşık olduğunu belirten Mehmet Emin Akbaş, bu şehre tekrar gelmek istediğini ve insanlarının çok sıcak kanlı olduğunu söyledi. “Buraya gelmeden önce Eskişehir’e aşık olacaksınız demişlerdi” Aydın’ın Nazilli ilçesinden geldiğini belirten Mehmet Emin Akbaş, Eskişehir’e oğlunun okul gezisi aracılığı geldiğini belirterek, “Eskişehir’i çok beğendik. Zaten buraya gelmeden önce Eskişehir’e aşık olacaksınız demişlerdi. Gerçekten de öyleymiş, aşık olduk resmen. Yarım günümüz daha var. Gidene kadar gezmeyi düşünüyoruz. Şehri gezerken burada bir sürü kuş gördük. Anladık ki bu kuşlar her zaman burada. Kuşları da görmüşken besleyelim dedik. Zaten bizim aşikar olduğumuz bir durum kuşlarla ilgilenmek. Evimizde de kuşumuz var zaten. Seviyoruz kuşları, genel olarak bütün hayvanları. Bu güzel şehirde olduğumuz için çok mutluyuz. İnsanı ayrı, hayvanı ayrı güzel, şehri zaten anlatmaya gerek bile yok” ifadelerine yer verdi.
Balıkesir (Özel) Balıkesir’in kurbanlıkları en çok İstanbul’dan alıcı buluyor Kuzusu ile meşhur Balıkesir’in kurbanlıkları İstanbul pazarına gitmeye başladı. Celepler Odası Başkanı İsmail Balaban, hayvan pazarında küçükbaşların 15 bin TL ile 20 bin TL arasında olduğunu, büyükbaşta ise fiyatların 20 bin TL ile 27 bin TL arasında seyrettiğini söyledi. Balıkesir’de 1 buçuk milyon küçükbaş hayvan varlığının bulunduğunu söyleyen Tarım İl Müdürü Erkan Alkan da, ’Tarım Cebimde’ uygulamasında küpe numarası ile sorgulama yapıldığını ifade ederek kurbanlık olarak alınacak hayvanlarda dikkat edilmesi gereken özellikleri sıraladı. İstanbul, Ankara ve İzmir’de ’Balıkesir kuzusu’ olarak ünlenen ve coğrafi işarete sahip küçükbaş hayvanlar yaklaşan Kurban Bayramı öncesi büyükşehirlerin yolunu tutuyor. Balıkesir’den büyükşehirlere taşınmaya başlanan hayvanlarla birlikte kurbanlık fiyatları da netleşmeye başladı. Sabah erken saatlerde kurulan hayvan pazarına getirilen kurbanlıklar için kıyasıya pazarlıklar yaşanıyor. 15 bin TL ile 20 bin TL arasında küçükbaş kurbanlıklar bulunurken, büyükbaşlarda hisse fiyatı 20 bin TL ile 27 bin TL arasında değişiyor. Balıkesir’den İstanbul’a hayvan götüren üreticiler Balıkesir’in hayvanını çok tutuyor. Balıkesir kuzusu dediğin zaman akan sular duruyor. Biz de kar payımızı koyarak götürüp orada satıyoruz" dedi. Balaban: "Balıkesir kuzusunu Türkiye tanıyor" Hayvan pazarında konuşan Balıkesir Celepler ve Besiciler Odası Başkanı İsmail Balaban, "Bizim pazarımız son 1 hafta oluyor aslında. Fiyatları herkes merak ediyor. Kuzu fiyatları 15 bin - 20 bin arası. Büyükbaş da 20 bin ile 25 bin arası. 27 ve 28’e kadar çıkan fiyatları da duyduk. Balıkesir’in kuzusu büyük illerimizde çok kıymetli. Balıkesir, tamamen İstanbul’a çalışıyor. Etimiz, iklim şartlarından dolayı tercih ediliyor. Fiyatı da diğer kuzulardan biraz daha yüksek oluyor" dedi. Müdür Alkan: "1 buçuk milyon küçükbaş hayvanımız var" Balıkesir Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan ise, "Balıkesir’de 1 buçuk milyon küçükbaşımız bulunmakta. 550 bin civarında büyükbaşımız, 6 bin civarında da manda varlığımız bulunmakta. Kurban Bayramı nedeni ile yol denetimleri arttırılmıştır. 2023’te 100 bin küçükbaş, 23 bin civarında büyükbaş kesimi yapıldı. Vatandaşlarımız, hayvan pazarına gittiğinde mutlaka kulak küpesine bakmalı, pasaportlarının yanında olması gerekir. Genel durumunun güzel olması, tüylerinin parlak olması, gözlerinde akıntı, nefes darlığı gibi özelliklerin olmaması gerekir. Vatandaşlarımız ’Tarım Cebimde’ uygulamasına giren vatandaşlarımız küpe sorgulama kısmı vardır. Hayvanın yaşını, cinsini, ırkını, yapılan aşılarını da buradan görebilirler" dedi.