YEREL HABERLER - 26 Mart 2012 Pazartesi 13:31

ÇOMÜ TURİZM İŞLETMECİLİĞžİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU`NDA GİRİŞİMCİLİK SÖYLEŞİSİ

A
A
A
ÇOMÜ TURİZM İŞLETMECİLİĞžİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU`NDA GİRİŞİMCİLİK SÖYLEŞİSİ

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu öğrencileri girişimcilik dersi kapsamında, yüksekokul konferans salonunda Çanakkaleli girişimciler ile söyleşi gerçekleştirdi.
Yöneticiliğini Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Boz`un yaptığı söyleşiye, Bozcaada`da faaliyet gösteren Güllü Konak Butik Otel, Tenedos Balık Evi, İskele Sancak Cafe, Tenedos Bisiklet Evi ve Tenedos Cafe`nin kurucusu, Haluk Doğan ve Çanakkale Art Akademi`nin kurucusu Volkan Sezai Suda katıldı. Doğan ve Suda, iş kurma süreçlerinde yaşadıkları deneyimler ışığında girişimciliğin püf noktalarını öğrenciler ile paylaştı. Girişimcilik söyleşisi, katılımcılara yiyecek-içecek ikramı ile son buldu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Muğla’da 103 denetçiyle "Güvenli gıda" operasyonu Yaklaşan yeni yıl öncesinde, vatandaşların sağlıklı ve huzurlu bir şekilde alışveriş yapabilmesi amacıyla Muğla genelinde gıda denetimleri en üst seviyeye çıkarıldı. Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde yürütülen saha çalışmalarıyla, gıda güvenliği mercek altına alındı. Denetimler, tarladan sofraya gıda zincirinin her aşamasını kapsıyor. Ekipler; üretim tesislerinden satış noktalarına, restoran ve otel gibi toplu tüketim alanlarından market raflarına kadar geniş bir yelpazede kontrollerini sürdürüyor. Denetimlerde özellikle; Ürünlerin son kullanma tarihleri, Hijyen şartları, Muhafaza şartları, İçeceklerin bandrol ve fatura kontrolleri titizlikle inceleniyor. Muğla genelinde görev yapan 103 uzman denetçi, ilçe ilçe gezerek hiçbir noktanın denetimsiz kalmamasını sağlıyor. Vatandaşların sağlığını tehdit edebilecek her türlü olumsuzluğa anında müdahale eden ekipler, mevzuata aykırı hareket eden işletmelere yönelik yasal prosedürleri işletiyor. Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, denetimlerin sadece yılbaşı öncesiyle sınırlı kalmayacağı vurgulanarak şu ifadelere yer verildi: "Vatandaşlarımızın güvenilir gıdaya ulaşması temel hedefimizdir. 103 kişilik ekibimizle sahadayız; üretimden tüketime kadar her aşamada aralıksız denetim yapmaya devam edeceğiz. Halkımızın sağlığıyla oynanmasına asla müsaade edilmeyecektir" Vatandaşların alışveriş sırasında karşılaştıkları şüpheli durumları veya hijyen eksikliklerini "Alo 174 Gıda Hattı" üzerinden yetkililere bildirmeleri istenirken, denetimlerin yılbaşı gecesine kadar artarak süreceği kaydedildi.