POLİTİKA - 29 Kasım 2024 Cuma 14:00

AK Partili Gider, Ayvacık’ta partisinin olağan kongresine katıldı

A
A
A
AK Partili Gider, Ayvacık’ta partisinin olağan kongresine katıldı

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, AK Parti Ayvacık 8. Olağan Kongresi’nde TBMM’de İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya yönelik eyleme tepki göstererek, “İktidar olmak isteyen bir partinin mensubu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bakanın önünü kesemez. Bu onu eşkıya yapar. Eşkiyadan da bu millete hükümdar olmaz” dedi.


Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde AK Parti 8. Olağan İlçe Kongresi gerçekleştirildi. Kongrede konuşan AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, “Bir seçim geçirdik. Cumhuriyet Halk Partisi bir sürü belediye aldı. Düz mantık ne beklersiniz. Gece gündüz koşacaklar. Belediye olarak öyle işler yapacaklar ki bu millet desin; o CHP bu CHP değil. Bunlar değişmiş. Onlar ne yaptı? Dördü birden cumhurbaşkanı kim olacak diye bir telaşa düştüler ve bunun kavgasını yaşıyorlar. Ben buradan söyleyeyim dördünüz de olmayacaksınız. Rahat olun. Hiç öyle bir ihtimal yok. Çünkü iktidar olmak isteyen bir partinin mensubu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bakanın önünü kesemez. Bu onu eşkıya yapar. Eşkiyadan da bu millete hükümdar olmaz. Özellikle bakanımızı neden seçiyorsunuz. Çünkü sen onun mücadele ettiği adamlarla yol yürüyen adamsın da onun için onun önünü kesmeye çalışıyorsun ama ne haddin ne hakkın buna müsaade etmez” dedi.



"Yenilenme demek mevcuttan vazgeçmek değildir"


Yenilenmek demenin mevcuttan vazgeçmek anlamı taşımadığını söyleyen Gider, “Yenilenme demek mevcuttan vazgeçmek değildir. İnsan vücudunda hücreler devamlı yenilenir. Ancak aynı şekilde eskiden aldığı kodlarla yenilenir. Partimizde il ve ilçelerde bu değişimler yaşanıyor. Ben inanıyorum ki bizim emanetimiz olan ve şu an ne yazık ki CHP’de bulunan Ayvacık ve Küçükkuyu belediyelerini almak da Yılmaz başkan ve ekibine düşüyor. Şimdiden başarılar diliyorum. Hepinize saygılar sunuyorum” dedi.


Kongreye AK Parti MKYK Üyesi Julide İskenderoğlu, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Ömer Faruk Göktürk, Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.



AK Partili Gider, Ayvacık’ta partisinin olağan kongresine katıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mardin Mardin’de Daşi aşiretinden iftar Mardin’de Daşi aşireti, Kadir Gecesi dolayısıyla Artuklu ilçesinde düzenlenen iftar programında ihtiyaç sahibi aileler ve aşiret mensuplarını bir araya getirdi. İlçedeki bir düğün salonunda gerçekleştirilen programda 2 bin kişi aynı sofrada buluşurken, birlik, beraberlik ve dayanışma mesajları verildi. İftar programına katılan kanaat önderi avukat Mahmut Can, her yıl geleneksel olarak düzenlenen iftar programıyla hem aşiret mensuplarını hem de ihtiyaç sahibi vatandaşları bir araya getirdiklerini söyledi. Can, "Her yıl bu iftar programını düzenliyoruz. Aşiret mensuplarımızın yanı sıra dostlarımız ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızla aynı sofrada buluşuyoruz. Ayrıca ihtiyaç sahibi ailelere nakdi ve ayni yardımlar da ulaştırıyoruz. Amacımız birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek" dedi. Aşiretin ileri gelenlerinden kanaat önderi Süleyman Çelik de, Daşi aşiretinin uzun yıllardır Kadir Gecesi’nde geleneksel olarak iftar programı düzenlediğini belirtti. Çelik, "Bu iftar programı aşiretimizin geleneksel hale getirdiği bir buluşma. Her yıl ailemiz, aşiret mensuplarımız ve dostlarımız bir araya geliyor. Bu program hem aşiret bağlarını güçlendiriyor hem de insanların birbirleriyle buluşmasına vesile oluyor’’ diye konuştu. Programın sadece bir iftar yemeği olmadığını vurgulayan Çelik, ihtiyaç sahibi ailelere yardımların da ulaştırıldığını belirterek, "Sofralarımız da, gönüllerimiz de geniş. İhtiyaç sahibi ailelere her zaman destek olmaya çalışıyoruz. Burada 7’den 70’e herkes bir arada, fakiri zengini herkes aynı sofrada buluşuyor’’ şeklinde konuştu. İftar programı yapılan duaların ardından sona erdi.
Ankara AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kaya: "15 yaşından küçük evlatlarımızın sosyal medya platformlarında beyinlerini heba etmelerinin önüne geçmeyi amaçlıyoruz" AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sosyal Politikalar Başkanı Fatma Betül Sayan Kaya, "15 yaşından küçük evlatlarımızın sosyal medya platformlarında beyinlerini heba etmelerinin önüne geçmeyi amaçlıyoruz" dedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sosyal Politikalar Başkanı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen ‘Çocuk Gülerse Dünya Güler’ iftar programına katıldı. Genel Başkan Yardımcısı Kaya, programa katılan yaklaşık 500 çocukla birlikte iftarını yaptıktan sonra açıklamalarda bulundu. Çocuk denilince tüm dünyada akan suların durması gerektiğini ve bütün dünyanın bir çocuk için her şeyin en güzelini düşünmesi gerektiğini belirten Kaya, "Ancak bugün görüyoruz ki dünyanın hiçbir yerinde çocukların hakları eşit değil. Küresel siyasetin çocukları da ayrıştırdığını görüyoruz. Sarı saçlı, mavi gözlü çocuklar diğerlerinden maalesef ayrıştırılıyor. Kendi çocuklarının saçının teline zarar gelse kıyameti koparanlar, katlettikleri evlatların hesabını asla ve asla vermiyorlar. Türkiye, din, dil, ırk ayrımı olmaksızın dünyanın bütün çocukları için mücadele veriyor. Türkiye, dünyanın bütün çocuklarının gülmesi için onların hepsinin huzurla ve refahla geleceğe ulaşması için mücadele veriyor. Bugün dünyanın bütün çocuklarının yüzünü güldürmek için dünyada mücadele eden bir adam var, o da Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan" dedi. AK Parti olarak yaptıkları her projede ya da çalışmada çocukların ana eksende tutulduğunu ifade eden Kaya, deprem bölgesinin inşasında çocuklar için sosyalleşebilecek alanları da hiçbir zaman göz ardı etmediklerini kaydetti. "15 yaşından küçük evlatlarımızın sosyal medya platformlarında beyinlerini heba etmelerinin önüne geçmeyi amaçlıyoruz" Küreselleşen dünyada dijitalleşmenin çocuklar için büyük imkanlar sağlamasının yanı sıra büyük tehditleri de içerisinde barındırdığını vurgulayan Kaya, sözlerine şöyle devam etti: "Çocuklarımızın aklı ve kalbi, muhakeme yeteneğini yerine getirmekten ziyade zaman zaman o dijital dünyada mahrum bırakılıyor. Okuyan, araştıran ve sorgulayan çocuklarımız yerine dijital dünyanın adeta beynini uyuşturduğu çocuklar bu dünyanın en büyük tehdidi ama biz dijitalleşen dünyada da çocuklarımızı korumak için yeni bir yasal düzenlemeyi icra edeceğiz. 15 yaşından küçük evlatlarımızın sosyal medya platformlarında uzun sürelerle beyinlerini heba etmelerinin önüne geçmeyi amaçlıyoruz. Burada da ana hedefimiz çocuklarımızın aklını, kalbini ve muhakeme yeteneğini en iyi düzeyde muhafaza etmek ve onların gelişimlerini en iyi şekilde tamamlamaları için tehditlerden uzak kalmalarını sağlamaktır."