GÜNDEM - 31 Ekim 2024 Perşembe 12:45

Başkan Elbi sözünü tuttu, Karabiga’daki tüm çocuklara ayakkabı hediye edildi

A
A
A
Başkan Elbi sözünü tuttu, Karabiga’daki tüm çocuklara ayakkabı hediye edildi

Karabiga Belediye Başkan Ahmet Elbi, Karabiga Mustafa Kemal İlk ve Ortaokulunda öğrenim gören tüm erkek öğrencilere halı saha ayakkabısı, kız öğrencilere ise spor ayakkabısı hediye etti.



Karabiga’da Belediye Başkanı Ahmet Elbi önderliğindeki hizmet ve gönül belediyeciliği atağı büyük beğeni toplamaya devam ediyor. Bir yandan projeler devam ederken bir yandan da 7’den 70’e gönüllere taht kuran Başkan Elbi bu kezde beldedeki tüm çocuklara ayırmadan spor ayakkabısı dağıttı.


Karabiga’da yapımı tamamlanan yeni halı saha da çocuklarla futbol oynarken çocukların halı saha ayakkabısı isteklerini kırmayan Başkan Ahmet Elbi, Karabiga Mustafa Kemal İlk ve Ortaokulunda öğrenim gören tüm öğrencileri ayırmadan Erkeklere Halı Saha Ayakkabısı,Kızlara ise spor ayakkabısı hediye etti.


Çocukları sınıflarında ziyaret ederek tek tek hediyelerini veren Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi yaptığı açıklamada, "Kıymetli çocuklarımıza geçtiğimiz hafta bir söz vermiştik. Vakit kaybetmeden sözümüzü gerçekleştirdik. Okulumuzda öğrenim gören tüm çocuklarımıza hiçbirini ayırmadan erkeklere halı saha ayakkabısı kızlarımıza ise spor ayakkabısı hediye ediyoruz. Biz çocuklarımızı çok seviyoruz. Her yıl düzenli olarak sene başında kırtasiye malzemesi,yıl sonunda karne hediyesi ve zaman zaman bu şekilde hediyeler ile onları mutlu etmeyi çok seviyoruz. Onların yüzündeki o gülümseme bizler için paha biçilemez” dedi.



Başkan Elbi sözünü tuttu, Karabiga’daki tüm çocuklara ayakkabı hediye edildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Zonguldak’ta rüşvetle usulsüz sağlık raporu operasyonunda doktor ve madenci adliyeye sevk edildi Zonguldak’ta Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) işçilerine rüşvet karşılığında usulsüz sağlık raporu verdiği iddia edilen aile hekimi ve olayla bağlantılı maden işçisi adliyeye sevk edildi. Edinilen bilgiye göre, Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, Merkez Bahçelievler Mahallesi’ndeki Aile Sağlığı Merkezi’nde görev yapan Aile Hekimi R.Y.’nin (58), TTK’da çalışan maden işçilerine para karşılığında, gerçeğe aykırı ve geçmişe dönük istirahat raporu düzenlediği bilgisi üzerine harekete geçti. Fiziki takip sonrası ’rüşvet’ suçlamalarıyla operasyon düzenlendi. Daha önce hakkında yürütülen idari soruşturma kapsamında Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü tarafından sözleşmesi feshedilen doktor R.Y. ile rüşvet vererek rapor aldığı öne sürülen maden işçisi S.A. (26) gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında şüpheli olarak belirlenen bir diğer maden işçisi M.A.’nın (29) ise uyuşturucu suçundan cezaevinde olduğu tespit edildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan eski aile hekimi R.Y. ve işçi S.A. Zonguldak Adliyesi’ne sevk edildi. Soruşturma kapsamında Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporlarının da incelendiği, doktorun banka hesap hareketleri ile elde edilen haksız kazancın boyutunun araştırıldığı öğrenildi.
Denizli Tavas’ta mahalleler kozlarını sahada paylaştı Tavas Belediyesi ile Tavas Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen Mahalleler Arası Futsal Turnuvası finalinde Gümüşdere Mahallesi, Samanlık Mahallesi’ni 3-1 mağlup ederek şampiyon oldu. Turnuvaya 17 mahalleden 216 sporcu katılım sağladı. Tavas’ta mahalleler arası dayanışma ve spor ruhunu güçlendirmek amacıyla düzenlenen Mahalleler Arası Futsal Turnuvası büyük bir heyecana sahne oldu. Tavas Belediyesi ile Tavas Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından organize edilen turnuvaya toplam 17 mahalleden 18 takım katılım sağladı. Final karşılaşmasında Gümüşdere Mahallesi ile Samanlık Mahallesi kozlarını paylaştı. Çekişmeli geçen mücadelede Gümüşdere Mahallesi, rakibini 3-1 mağlup ederek turnuvanın şampiyonu oldu. Samanlık Mahallesi turnuvayı ikinci sırada tamamlarken, Yeni Mahalle ise üçüncü oldu. Final müsabakası; Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürü Süleyman Erdoğan, Tavas Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Serdar Eren, Tavas İlçe Emniyet Müdürü Ayhan Atabek, Tavas Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Büşra Kalaycı, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti. Tribünleri dolduran sporseverler, takımlara tezahüratlarıyla destek verdi. Turnuva sonunda dereceye giren takımlara ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edilirken, organizasyonun ilçede sporun yaygınlaştırılması ve mahalleler arası kaynaşmanın artırılması açısından önemli katkı sağladığı vurgulandı. "Sporun her anlamında Tavas’ın varlığını hissettirmeye çalışıyoruz" Tavas Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Serdar Eren yaptığı açıklamada Mahalleler Ligi’ni Tavas’ta 6 senedir gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "Kazasız belasız 6. turnuvamızı da tamamladık. Tavas Mahalleler Ligi’ne bu sene 17 mahallemiz katılırken, 1 mahallede 2 takımla katılarak toplamda 18 takım mücadele gösterdi. Turnuvada 216 sporcu mücadele etti. Final dostane oldu. İnşallah diğer ilçelerimize de örnek oluruz. Sporun her anlamında Tavas’ın varlığını hissettirmeye çalışıyoruz. Esasında mahalleler ligi eski mahalle kültürünü yaşatmak, insanların birbirleriyle ilişkilerini artırmak için düzenlediğimiz bir turnuva. Mahalleler Ligi’ni futsal branşını bitirdik. Bundan sonra 6 Mart’ta başvuruları sona erecek olan Voleybol Mahalleler Ligi’ni başlatacağız. Arkasından birçok spor branşları da gerçekleştireceğiz" dedi.
Erzurum "Benim kahramanım sigarayı bıraktı" Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü ile Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde yürütülecek olan "Dumansız Bir Dünya Bırak Çocuğuna, Bisikleti de Bizden Olsun" yarışmasına ilişkin protokol, Erzurum İl Sağlık Müdürü Gürsel Bedir ve Erzurum İl Millî Eğitim Müdürü Süleyman Ekici tarafından imzalandı. Yarışma ile çocukların sigara bırakma sürecinde yetişkinleri teşvik eden aktif sağlık elçileri olmaları hedefleniyor. Yarışma kapsamında, Erzurum’da bulunan resmi ve özel ortaokulların 5-8. sınıf öğrencileri arasından, 9 Şubat - 31 Mayıs 2026 tarihleri arasında Sigara Bırakma Polikliniklerine en fazla yetişkini yönlendiren her ilçeden 1, toplam 20 öğrenciye 17 Haziran 2026 tarihinde düzenlenecek törenle bisiklet hediye edilecek. Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla, çocukların sigara bırakma sürecinde yetişkinleri teşvik eden aktif birer sağlık elçisi olmasını sağlamak, Sigara Bırakma Polikliniklerinin (SBP) bilinirliğini artırmak ve SBP’ye başvuruları teşvik etmek amacıyla Erzurum’da bulunan resmi ve özel ortaokullarda eğitim gören 5-8. Sınıf öğrencileri arasında Dumansız Bir Dünya Bırak Çocuğuna, Bisikleti De Bizden Olsun yarışması başladı. Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında yürütülecek olan yarışmaya ilişkin bilgilendirme metni ve sosyal medya görseli yarışmaya ilişkin detaylı bilgi ve dokümanlara https://erzurumism.saglik.gov.tr/TR-374154/benim-kahramanim-sigarayi-birakti.html adresinden erişim sağlanabilmektedir.
Zonguldak Zonguldak’ta rüşvetle usulsüz sağlık raporu operasyonunda doktor ve madenci adliyeye sevk edildi Zonguldak’ta Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) işçilerine rüşvet karşılığında usulsüz sağlık raporu verdiği iddia edilen aile hekimi ve olayla bağlantılı maden işçisi adliyeye sevk edildi. Edinilen bilgiye göre, Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, Merkez Bahçelievler Mahallesi’ndeki Aile Sağlığı Merkezi’nde görev yapan Aile Hekimi R.Y.’nin (58), TTK’da çalışan maden işçilerine para karşılığında, gerçeğe aykırı ve geçmişe dönük istirahat raporu düzenlediği bilgisi üzerine harekete geçti. Yaklaşık 6 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından, "Rüşvet" suçlamalarıyla operasyon düzenlendi. Daha önce hakkında yürütülen idari soruşturma kapsamında Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü tarafından sözleşmesi feshedilen doktor R.Y. ile rüşvet vererek rapor aldığı öne sürülen maden işçisi S.A. (26) gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında şüpheli olarak belirlenen bir diğer maden işçisi M.A.’nın (29) ise uyuşturucu suçundan cezaevinde olduğu tespit edildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan eski aile hekimi R.Y. ve işçi S.A. Zonguldak Adliyesi’ne sevk edildi. Soruşturma kapsamında Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporlarının da incelendiği, doktorun banka hesap hareketleri ile elde edilen haksız kazancın boyutunun araştırıldığı öğrenildi.