KÜLTÜR SANAT - 17 Mayıs 2021 Pazartesi 17:40

Biga olimpik yüzme havuzunun ismi Mehmet Akif Ersoy oldu

A
A
A
Biga olimpik yüzme havuzunun ismi Mehmet Akif Ersoy oldu

Biga Belediyesi’nin Mayıs 2021 ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda yapımı devam eden yarı olimpik yüzme havuzunun ismi oybirliğiyle Mehmet Akif Ersoy olarak belirlendi.

Biga Belediyesi’nin Mayıs 2021 ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda yapımı devam eden yarı olimpik yüzme havuzunun ismi oybirliğiyle Mehmet Akif Ersoy olarak belirlendi.


Biga Belediye Meclisi Mayıs 2021 ayı Olağan Meclis Toplantısı Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan başkanlığında 17 Mayıs 2021 Salı saat 16.00’da Atatürk Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda yapıldı. Toplantıda 6 gündem maddesi görüşülüp karara bağlandı. Belediyenin 2020 mali yılına ait muhasiplik ve idare hesapları ile gider ve gelir hesaplarının tetkiki görüşülerek oybirliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu’na havalesi yapıldı.


Meclis toplantısının devamında ise Şirintepe Mahallesi’nde yapımı devam eden Biga Belediyesi Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu’nun isminin belirlenmesi görüşüldü. Havuzun ismi Belediye meclis üyelerince oybirliğiyle Mehmet Akif Ersoy Yarı Olimpik Yüzme Havuzu olarak kabul edildi. Bayramiç doğumlu olan, Biga mebusu olarak seçilen Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un ismi Biga Belediyesi’nin yaptığı eserde yaşayacak.


Meclis toplantısının hayırlara vesile olmasını dileyen Başkan Erdoğan, “Mayıs ayı Meclis toplantımızda aldığımız kararların Biga’mız ve tüm hemşehrilerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bigalı hemşehrilerimizin hak ettiği hizmetleri alması konusunda emek harcayan tüm Meclis üyelerimize, belediye müdürlerimize, belediye personelimize ve projelerde bize destek olan tüm arkadaşlarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi.


Toplantı sonunda Biga Belediye Meclisi, CHP’li Meclis Üyesi Alper Şen’in okuduğu bildiri ile İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını kınadı. Mayıs 2021 ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 2. birleşimi 24 Mayıs Pazartesi günü saat 16.00’da gerçekleşecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Tunç: “Filistin’in BM üyeliğinin Konseyi’nde tekrar görüşülmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır” Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, Filistin’in BM üyeliğinin Konseyi’nde tekrar görüşülmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır” dedi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun Filistin’in BM’ye üyeliğinin tekrar görüşülmesini talep eden karar tasarısını kabul etmesinin ardından açıklama yaptı. Bakan Tunç, karar tasarısının özgür Filistin için önemli bir adım olduğunu değinerek, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, Filistin’in BM üyeliğinin BM Güvenlik Konseyi’nde tekrar görüşülmesi ve gözlemci statüsünde olan Filistin’e bazı ilave haklar tanınmasını talep eden karar tasarısını kabul etmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır. Ülkemizin yanı sıra 80’e yakın ülkenin ortak sunucusu olduğu karar tasarısının 143 evet oyuyla kabulü, Birleşmiş Milletler üyesi ülkelerin 7 Ekim’den bu yana işgalci İsrail tarafından soykırıma uğrayan Filistin’e desteğini göstermesi açısından önemlidir. 1967 sınırları temelinde bağımsız Filistin devletinin varlığı kabul edilmelidir. Filistin halkı kendi ata yurtlarında, insan onuruna yakışır şekilde yaşamalıdır” ifadelerine yer verdi. İsrail’in saldırılarının son bulması gerektiğini belirten Bakan Tunç, “Gazze ve Refah bölgesinde çocuk, kadın, sivil demeden 35 bin Filistinliyi öldüren, 78 binden fazla Filistinliyi yaralayan İşgalci İsrail’e karşı uluslararası mekanizmalar artık gereğini vakit kaybetmeden yapmalıdır. İnsan haklarını yok sayan, uluslararası hukuku görmezden gelen, savaş suçu işleyen ve soykırım yapan İsrail’in saldırıları son bulmalıdır. İsrailli yetkililer Uluslararası Ceza Mahkemesi huzuruna çıkarılmalı, gereken ceza verilmelidir. İşgalci İsrail Devletinin Uluslararası Adalet Divanınınca verilen tedbir kararına uyması sağlanmalıdır. Türkiye olarak, Filistinli kardeşlerimizin haklı davalarında yanlarında olmaya, dünyada adaleti ve hakkaniyeti savunmaya devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.