ASAYİŞ - 12 Ocak 2025 Pazar 16:50

İstanbul’da motosiklet kazasında hayatını kaybeden polis memuru memleketi Çanakkale’de toprağa verildi

A
A
A
İstanbul’da motosiklet kazasında hayatını kaybeden polis memuru memleketi Çanakkale’de toprağa verildi

İstanbul’da istirahatliyken motosiklet ile yaptığı tek taraflı kazasında hayatını kaybeden polis memuru Doğan Biçici, memleketi Çanakkale’nin Ezine ilçesinde toprağa verildi.


Kaza dün akşam saat 22.30 sıralarında İstanbul E-5 Yanyol Avcılar mevkii Beylikdüzü istikametinde meydana geldi. 34 FRZ 112 plakalı motosikletle seyir halinde giden istirahatli iki polis memuru bilinmeyen nedenle bariyere çarparak tek taraflı kaza yaptı. Kazada İstanbul Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü kadrosunda görev yapan polis memuru Doğan Biçici olay yerinde hayatını kaybetti. Diğer polis memuru Oğuz Göral ise ağır yaralandı. Memleketi Çanakkale’nin Ezine ilçesine getirilen polis Doğan Biçici’nin Türk bayrağına sarılı tabutu önünde ailesi gözyaşlarına hakim olamadı. Vali Ömer Toraman, aileye taziye dileklerini iletti. Teşvikiye camiinde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından polis Doğan Biçici’nin cenazesi Ezine ilçe kabristanlığına defnedildi.


Cenaze törenine, Çanakkale Valisi Ömer Toraman, Ezine Kaymakamı Yunus Kızılgüneş, Çanakkale İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, daire müdürleri, Emniyet Müdür Yardımcıları, birim amirleri, polis Doğan Biçici’nin yakınları ve vatandaşlar katıldı.



İstanbul’da motosiklet kazasında hayatını kaybeden polis memuru memleketi Çanakkale’de toprağa verildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bayburt Bayburt’ta engelli vatandaşa çarpıp kaçan sürücüye 15 bin lira ceza: "Vicdanlarımız ikinci kez yaralandı" Bayburt’ta akülü tekerlekli sandalyesiyle yolun karşısına geçerken motosikletin çarpması sonucu yaralanan Engin Demir’e ilişkin davada karar çıktı. Mahkeme, ehliyetsiz sürücüyü ’taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olma’ suçundan 15 bin lira adli para cezasına çarptırdı. Verilen kararı yetersiz bulduğunu belirten engelli vatandaş Demir, "Vicdanlarımız ikinci kez yaralandı" diyerek, tepkisini dile getirdi. 31 Ağustos tarihinde Akşemseddin Caddesi’nde meydana gelen kazaya ilişkin gerekçeli kararda, Demir’in akülü tekerlekli sandalyesiyle yaya geçidinden geçtiği sırada motosikletin çarpması sonucu yaralandığı belirtildi. Dosyada yer alan bilirkişi raporunda ehliyetsiz sürücünün asli kusurlu, Demir’in ise kusursuz olduğu tespitine yer verildi. Mahkeme, sanık hakkında ’taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olma’ suçundan önce 240 gün karşılığı adli para cezası belirledi. Yapılan indirimlerin ardından ceza, 150 gün karşılığı 15 bin lira adli para cezasına çevrildi. Kararda, cezanın 20 eşit taksitte ödenmesine hükmedildi. "Vicdanlarımız ikinci kez yaralandı" Kararın ardından yeniden konuşan Engin Demir, açıklanan hükmün kendilerini ikinci kez yaraladığını söyledi. Demir, "Bundan yaklaşık 6-7 ay önce bir trafik kazası yaşadım. Ehliyetsiz motosiklet sürücüsünün çarpması sonucunda akülü tekerlekli sandalyemle yola savruldum. Daha sonra vatandaşların ve sağlık ekiplerinin yardımıyla hastaneye kaldırıldım, tedavim yapıldı. Akabinde şikayetçi oldum, dava açıldı. 6 ayın sonunda karar açıklandı, açıklanan karar bizleri ikinci kez yaralamış oldu" dedi. Verilen cezanın vicdanları rahatlatmadığını ifade eden Demir, "Karşı tarafa 15 bin TL para cezası verilmiş. O gün benim yerimde yaşlı biri veya hamile bir kadın ya da çocuk da olabilirdi. Bu olayın ağır bir cezaya dönüşmesi için olay yerinde bizlerin ölmesi mi gerekiyor? Kanun, adalet bu mu? Tekrar vicdanlarımız yaralandı" diye konuştu. Karara itiraz edildi Açıklanan karara avukatıyla itiraz ettiklerini belirten Demir, "Umarız ki bu verilen karar tekrar dava edilir, suç unsuru oluşturulduğu tespit edilir ve örnek bir kararla bundan sonra yaşanacak kazaların da önüne geçmiş oluruz. Vicdanlarımızın rahat edeceği ve kamuoyu nezdinde saygı göstereceğimiz bir karar ortaya çıkar" ifadelerini kullandı.