MAGAZİN - 23 Temmuz 2020 Perşembe 10:48

Yılmaz Morgül’den sosyal medya fenomeni Övüç’e sert tepki

A
A
A
Yılmaz Morgül’den sosyal medya fenomeni Övüç’e sert tepki

Türk müziğinin güçlü seslerinden sanatçı Yılmaz Morgül, kadın cinayetleriyle ilgili yaptığı paylaşımla herkesi şaşırtan sosyal medya fenomeni Murat Övüç’e ateş püskürdü.

Türk müziğinin güçlü seslerinden sanatçı Yılmaz Morgül, kadın cinayetleriyle ilgili yaptığı paylaşımla herkesi şaşırtan sosyal medya fenomeni Murat Övüç’e ateş püskürdü. Fenomene seslenip "Geri zekalı mısın" diye soran Morgül, idam cezasının da yeniden uygulanmasını istedi.


Sanatçı Yılmaz Morgül, Çanakkale’nin Geyikli beldesinde Uluslararası Down Sendromlular Federasyonu Genel Sekreteri Aydan Gömügen Tuncay ile federasyonun Genel Başkanı Abdullah Tuncay çiftinin sahibi olduğu eğlence mekanında sahne aldı. Morgül’ün hiçbir ücret almadan hayranlarına müzik ziyafeti verdiği geceden elde edilen tüm gelir down sendromlu çocuklara bağışlandı.


Konser öncesi İhlas Haber Ajansı’nın sorularını yanıtlayan Morgül’ün gündeminde, Muğla’da vahşi bir cinayete kurban giden 27 yaşındaki üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’in öldürülmesiyle yeniden tartışmaya açılan kadın cinayetleri vardı.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bir çağrıda bulunmak istediğini söyleyen Morgül, “Sayın Cumhurbaşkanım, ülkemiz son yıllarda kadınlara, çocuklara, hayvanlara ve doğaya şiddet noktasında adeta bir mezarlık haline gelmiştir. Siz isterseniz özel bir yasa ile bu tür suçlular için idamın yürürlüğe girmesini canı gönülden istiyorum. Çünkü caydırıcı cezalar olmazsa bu suçlar devam edecektir” dedi.


“Kadına, çocuğa, hayvanlara ve doğaya şiddet uygulayan erkekleri ben erkek olarak kabul etmiyorum” ifadesini kullanan Yılmaz Morgül, “Seviyorum öldürüyorum, sevmiyorum öldürüyorum. Evleniyorum öldürüyorum, boşanıyorum öldürüyorum. Ne oldu? Türkiye’yi kadın cinayetleri açısından kocaman bir mezarlığa çevirdiniz. Siz bu dilden anlarsınız. Hiçbirimiz sizi Türk halkı olarak ne adam yerine koyuyoruz ne erkek yerine koyuyoruz” diye konuştu.


Yaptığı açıklama ile tartışmaya sebep olan sosyal medya fenomeni Murat Övüç’e de sert tepki gösteren Morgül, “Geri zekalı mısınız siz arkadaşlar? Kim olursanız olun adınızı asla Yılmaz Morgül’ün ağzından duyamayacaksınız. Sizi dünyaya bir kadın getirdi. Siz kadınları aşağılayıcı beyanatlar nasıl verebilirsiniz? Bunların hiçbirinin aklı başında olduğunu düşünmüyorum. Bunlar yasaklı madde bağımlısı insanlar. Bir insan yasaklı madde kullanmadan Allah’ın yarattığı bir kulu, kadını, çocuğu katledemez. Özet şu; siz insan mısınız, siz adam mısınız. Siz zavallısınız” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Uyuşturucu tacirleri ile polisin kovalamacası kamerada Aksaray’da polisin dur ihtarına uymayarak kaçan sürücü ile polis arasında kovalamaca yaşanırken, kovalama esnasında araçtan atılan poşette esrar maddesi çıktı. Kısa süren kovalamacayla yakalanan araç sürücünün ehliyetsiz olduğu belirlenirken, sürücü uyuşturucunun araçtan çıkmadığını belirterek ehliyetsiz olduğu için kaçtığını söyledi. Sürücü ve 2 arkadaşı kelepçelenerek gözaltına alındı. Olay, Kurtuluş Mahallesi Kurtuluş Caddesinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde bekçilerle birlikte rutin uygulama yapan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ve Trafik Şubesi ekipleri uygulama noktasına yaklaşan 68 ES 022 plakalı otomobile dur ihtarında bulundu. İhtara uymayan araç sürücüsü fren yerine gaza basarak hızla uygulama noktasından kaçtı. Kaçan aracın peşine düşen polis ve şüpheliler arasında kovalamaca yaşandı. Kovalamaca esnasından araçtan bir poşet atılırken, atılan poşetten kubar esrar maddesi ele geçirildi. Bir süre devam eden kovalamaca sonucu araç 3 şüpheliyle birlikte yakalandı. Araç sürücüsü Ö.F.B. (37) ile araçta yolcu olarak bulunan H.E. (40) ve R.D. (23) kelepçelenerek gözaltına alınırken, araç sürücüsü Ö.F.B. araçtan atılmasına rağmen uyuşturucunun kendilerine ait olmadığını belirterek, “Ne alakası var. Arabada çıktı mı? Çıkmadı, arabadan çıkmadı abi. Bizlik bir şey yok ki. Ehliyetim yok, cezamı yedim zaten biraz önce” dedi. Araç sürücüsüne ehliyetsiz araç kullanmaktan 12 bin 977 TL, dur ihtarına uymamaktan bin 506 TL olmak üzere toplam 14 bin 483 TL para cezası kesilirken ara trafikten men edilerek otoparka çektirildi. Gözaltına alınan 3 kişi sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesine götürüldü. Olayla ilgili tahkikat başlatıldı.