GENEL - 28 Şubat 2018 Çarşamba 10:21

Öğrencilerden Afrin’deki Mehmetçiğe destek

A
A
A
Öğrencilerden Afrin’deki Mehmetçiğe destek

Çankırı Belediyesi Fatih Sultan Mehmet Çocuk Akademisinde Bilim-Sanat ve Zekâ Atölyelerine katılan öğrenciler, Değerler Eğitimi kapsamında vatan sevgisi teması ile yaptıkları eserleri sergiledi.

Çankırı Belediyesi Fatih Sultan Mehmet Çocuk Akademisinde Bilim-Sanat ve Zekâ Atölyelerine katılan öğrenciler, Değerler Eğitimi kapsamında vatan sevgisi teması ile yaptıkları eserleri sergiledi.


Bir alışveriş merkezinde öğrencilerin "vatan sevgisi" temasıyla yaptıkları, kodlanmış tank maketi, Mehmetçiğe mektuplar, fayans üzerine işlenen resimler, tuval çalışmaları ve yazdıkları şiirler halkla buluştu. Serginin açılışına katılan Belediye Başkanı İrfan Dinç, çocuklara milli ve manevi duyguların işlenmesi gerektiğinin önemine değinerek çocukların eserleri ile açılan serginin gurur verici olduğunu belirtti.


Türkiye’nin tarihin en keskin virajlarından birisinde olduğunu belirten Dinç, "Haçlı sürülerinin ittifakı ile yapılan planların ve haritaların milletimizin el birliği ile yırtıldığı günleri yaşıyoruz. Milletimizin daha fazla birlik ve beraberliğiyle büyüklerimizin duasıyla başta liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın başkomutanlığında Mehmetçiğimizle destanlar yazmak suretiyle inşallah başarıya ulaşacağız" dedi.


Çocuk Akademisinde eğitim gören öğrenciler, Afrin’deki askerlere destek vermek ve onlara seslerini duyurabilmek için yazdıkları şiirlerin ve yaptıkları resimlerin sergilenmesinden memnun kaldıklarını belirtti.


Serginin açılışına İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk, Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş’ın eşi Seval Aktaş, Belediye Başkanı İrfan Dinç’in eşi Zeynep Perihan Dinç, öğrenciler, veliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Melek Mosso, seslendirdiği "Keklik Gibi" türküsü sırasında gözyaşlarına hakim olamadı Altınoluk’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında sahne alan Melek Mosso, seslendirdiği "Keklik Gibi" türküsü sırasında gözyaşlarına hakim olamadı. Duygusal anlar yaşayan ünlü sanatçı, türküyü şiddet gören ve katledilen kadınlara armağan etti. Balıkesir Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Altınoluk’ta konser veren Melek Mosso, binlerce kişiye unutulmaz bir gece yaşattı. Sevilen şarkılarıyla alanı dolduran vatandaşlara müzik ziyafeti sunan sanatçı, konser sırasında duygu dolu anlar yaşadı. Melek Mosso,"Keklik Gibi" türküsünü seslendirdikten sırada sahnede duygulandı. Derin derin nefes almasıyla seyircileri korkutan Mosso, sonra bir an eğilip eğilip gözyaşını sildi. Mosso, ardından yaptığı konuşmayla dinleyicileri derinden etkiledi. Mosso konuşmasında, "Bazı türkülerin bir dahası yoktur. Bir kere iz bırakır ve geçer gider. Bu türkü bende de bir kere yazıldı, bir kere söylendi ve iz bıraktı. Bu türküyü repertuarıma almamı aslında annem istedi. Annem dedi ki, ‘Melek Keklik gibi söyler misin?’ Ben sadece onun için söyledim" ifadelerini kullandı. Türkünün kendisinde farklı izler bıraktığını belirten sanatçı, şarkıyı geçmişte ve günümüzde ötekileştirilen, şiddet gören ve katledilen tüm kadınların ruhuna armağan ettiğini söyledi. Dinleyiciler de uzun süre alkışlarla sanatçıya destek verdi. Duygusal anların yaşandığı konser, izleyicilere hem müzik dolu hem de anlam yüklü bir 19 Mayıs gecesi yaşattı. Melek Mosso’nun sahnedeki içten konuşması ve duygusal performansı, Altınoluk konserine damga vururken, gençler ise konser nedeniyle Belediye Başkanı Mehmet Ertaş’la teşekkür etti.
Mersin Mersin Valiliği’nden kanlı saldırı açıklaması Mersin Valiliği, Tarsus ilçesinde meydana gelen silahlı saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, farklı noktalarda gerçekleştirilen saldırılar sonucu 6 kişinin hayatını kaybettiği, 8 kişinin yaralandığı bildirildi. Valilikten yapılan açıklamada, 18 Mayıs 2026 tarihinde saat 13.52’de gelen ihbar üzerine Tarsus ilçesi Kadelli Mahallesi’nde silahlı saldırı meydana geldiği bilgisinin alındığı belirtildi. İhbarın ardından güvenlik ve sağlık ekiplerinin hızla olay yerine sevk edildiği kaydedildi. İlk incelemelerde saldırıyı gerçekleştirdiği değerlendirilen şahsın olay yerinden araçla ayrılarak farklı noktalarda vatandaşlara yönelik silahlı saldırılarda bulunduğunun tespit edildiği ifade edilen açıklamada, olaylar sonucunda 6 vatandaşın hayatını kaybettiği, 8 vatandaşın da yaralandığı bildirildi. Yaralıların çeşitli hastanelerde tedavilerinin sürdüğü öğrenildi. Saldırganın psikiyatrik tanılarının tespit edildiği belirtildi Açıklamada ayrıca şüphelinin yasaklı madde bağımlılığı nedeniyle birçok kez hastane kaydının bulunduğu ve çeşitli psikiyatrik tanılarının tespit edildiği belirtildi. Olayla ilgili adli ve idari sürecin devam ettiği, güvenlik birimlerinin çalışmalarını titizlikle sürdürdüğü kaydedildi. Valilik açıklamasında, hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılara ise acil şifa dileğinde bulunuldu.