GENEL - 13 Haziran 2018 Çarşamba 14:37

Jandarma kuruluşunun 179. yılını kutluyor

A
A
A
Jandarma kuruluşunun 179. yılını kutluyor

Jandarma Teşkilatının 179.

Jandarma Teşkilatının 179. kuruluş yıl dönümünü kutlamaları töreni kapsamında Çankırı İl Jandarma Komutanlığı tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu.


Çankırı İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Murat Bozkurt, Jandarma Teşkilatının 179. kuruluş yıl dönümünü kutlama töreni kapsamında Atatürk Anıtına çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından çelenk sunma töreni sona erdi.


İl Jandarma Komutanı Bozkurt ve beraberindekiler çelenk sunma töreninin ardından Vali Hamdi Bilge Aktaş’ı makamında ziyaret etti.


Ziyaretlerinden dolayı İl Jandarma Komutanı J. Alb. Murat Bozkurt’a ve heyetine teşekkür eden Vali Aktaş, milletin huzuru ve güvenliği için 179 yıldır fedakarca hizmet veren Jandarma Teşkilatının kuruluş yıldönümünü kutladığını söyledi.


Vali Aktaş, "Kurulduğu günden beri yurdumuzun dört bir yanında, halkımızın huzur ve güvenliği için fedakârca hizmet eden Jandarma Teşkilatımızın 179. kuruluş yıldönümünü kutluyor olmanın gururunu yaşıyoruz. Ulu önder Atatürk’ün deyimiyle ’Bir kanun ordusu’ olan Jandarma Teşkilatı; milletimizin emniyeti için çalışarak şerefli bir görevi ifa etmekte, varlığı ile milletimize güven vermektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, Jandarma Teşkilatımızın kuruluş yıl dönümünü kutluyor, değerli mensuplarına görevlerinde üstün başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Corendon’un ilk Brüksel uçuşuna görkemli karşılama Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na Brüksel’den havayoluyla ilk kez gelen 189 yolcu su takıyla karşılandı. Corendon Airlines, Belçika’nın başkenti Brüksel’den Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Boeing 737-800 tipi uçak ve XC7655 sefer sayılı uçuş ile gelen 189 yolcu için görkemli karşılama töreni düzenlendi. Karşılama töreni saat 16.00’da geleneksel havacılık seremonisi olan ’su takı’ töreniyle başladı. Törende uçaklardan inen tüm yolcular ile pilot ve beraberindeki mürettebata karanfil ve çeşitli hediyeler takdim edildi. 7 Ülke, 17 destinasyon Sezon boyunca Gazipaşa-Alanya Havalimanı’ndan 7 ülke ve 17 farklı destinasyona karşılıklı uçuş gerçekleştirilecek. Corendon, 26 Ekim’e kadar sürecek sezon boyunca Brüksel, Amsterdam, Eindhoven, Düsseldorf, Köln, Kopenhag ve Tehran’a sezon boyunca bin 278 uçuş gerçekleştirmeyi planlıyor. “İlçemizde ağırlamaktan gururluyuz” Gazipaşa Kaymakamı ve Havalimanı Mülki İdare Amiri Orhan Altun Gazipaşa-Alanya Havalimanının, Mersin’den Antalya Havalimanı’na kadar kapsayan bölgedeki misafirler için avantaj olduğunu belirterek, "Bölgedeki otellerin rezervasyonlarını da göz önünde bulundurarak bu sezon yolcu sayımızın daha da artacağını ön görüyoruz. Hem Gazipaşa hem de Alanya için güzel adımlar turizmde güzel adımlar atılıyor. Bugün Brüksel’den ve sonrasında dünyanın dört bir yerinden gelen misafirlerimizi ilçemizde ağırlamaktan dolayı memnuniyet duyuyoruz.” diye konuştu.