GENEL - 20 Ağustos 2018 Pazartesi 13:20

Çankırı protokolü şehitlikte

A
A
A
Çankırı protokolü şehitlikte

Kurban Bayramı’nın arefesi olması münasebetiyle Çankırı protokolü şehitliği ziyaret ederek dualar okudu.

Kurban Bayramı’nın arefesi olması münasebetiyle Çankırı protokolü şehitliği ziyaret ederek dualar okudu.


Yapılan programda açıklamada bulunan Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş, "Yarın Kurban Bayramı’nı idrak edeceğiz. Bayramlarda mezarları ziyaret etmek bizim geleneğimizdir. Yakınlarımızın ölmüşlerimizin mezarlarına ziyaret eder, onlara dua ederiz. Tabii bugün buradayız bütün şehitlerimiz ve şehit ailelerimiz, bizim kendi ailelerimiz ve kendi yakınlarımızı temsilen bu şehitlikte tüm şehitlerimizin kabirlerini ziyaret etmiş olmayı umuyoruz. Hepsine Allah’tan rahmet diliyoruz. Bugün bütün milletimizin başta Çankırı olmak üzere herkese hayırlı bayramlar diliyorum" dedi.


Çankırı Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yüksel Teke, "Bugün Kurban Bayramı’nın arefesinde şehitlerimizin bulunduğu valilik şehitliğindeyiz. Şehitlerimizle bayramlaşmaya geldik. Vatanın bölünmez bütünlüğünü uğruna şehadete koşan hayatının baharında kendilerini feda eden aslan parçalarıyla bayramlaşmaya geldik. Şehit aileleri bayramda hüzün ve mutluluğu bir arada yaşıyorlar. Geçmişteki hatıralar akıllarına geliyor ve burada evlatlarının soğuk mezar taşlarına sarılıyorlar. Şu anda vatanın bölünmez bütünlüğü için mücadele eden güvenlik güçlerimize başarılar diliyor. Allah yar ve yardımcıları olsun. Geçenlerde 35’e yakın terörist imha edildi. İnşallah sonu gelecek, kökleri kazınacak. İnşallah bu ülke huzurlu günlere kavuşacak. Herkese hayırlı bayramlar diliyorum" diye konuştu.


Yapılan dualar sonrasında şehitlerin mezarlarına karanfiller bıraktılar.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tokat Tokat’ta sel alarmı: Önlemler üst seviyeye çıkarıldı Tokat’ta muhtemel sel ve su baskınlarına karşı düzenlenen koordinasyon toplantısının ardından açıklama yapan Tokat Valisi Abdullah Köklü, bazı köylerin tedbir amaçlı tahliye edildiğini belirterek vatandaşlara dere yatakları ve riskli bölgelerden uzak durmaları çağrısında bulundu. Tokat Valiliği koordinasyonunda Tokat AFAD İl Müdürlüğünde Turhal ilçesi sel-su baskını koordinasyon toplantısı düzenlendi. Toplantıya il protokolü ve kurum amirleri katıldı. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Tokat Valisi Abdullah Köklü, "Bugün de internet sitelerimizden, sosyal medya valilik hesaplarından bahsettiğimiz gibi önlemlerimizi alıyoruz. Tüm vatandaşlarımızı duyarlı olmaya tekrar davet ediyorum. Burada olan bu afete hazırlıklı olmak. Afete hazırlıklı olmak demek önceden önlem almak demek. Bu sene gerçekten son 60 yılın en kuvvetli yağışlarını yaşadık. Bu yağışlar nedeniyle ilgili kurumlarla toplantısını yaptık. Tokat Valiliği ve tüm kurumlar olarak bölge müdürlerimizle burada sağ olsunlar geldiler. Hazırız inşallah. Hep beraber el birliğiyle atlatmayı ümit ediyoruz. Bazı köylerimizi önleme amaçlı tahliye ettik. Tabii ki bu vatandaşlarımızın can güvenliğini temin etmek için aldığımız kararlar bunlar. Yani iki gün, üç gün vatandaşlarımız dışarıda, canı sağ olsun. Diğer konular çok önemli değil. Vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyorum. Özellikle dere yataklarından ve güzergahlardaki taşkın olabilecek tehlikeli yerlerden vatandaşlarımız mümkün olduğu kadar uzak dursunlar. Güvenlik güçlerimizin, tarım müdürlüğümüzün, özel idaremizin, Devlet Su İşlerimizin uyarılarına lütfen dikkatle dinlesinler. Onlar için önemli konular. Çünkü biz o planlamaları beraber yapıp vatandaşlarımızı bu konuda uyarıyoruz. O konulara biraz daha dikkat verirlerse memnun oluruz. Turhal derken tüm Tokat vilayetinin toplantısını yaptık. Tabii ki tarım arazilerinde en fazla derenin şehrin içinden geçen yerler biraz daha hassas oluyor. Tural da o ilçelerimizden bir tanesidir. Zaten perşembe gününden beri cuma günü, cumartesi günü tüm özel idare, Devlet Su İşleri, belediye, AFAD, herkes sahada. 24 saat esasına göre dönem dönem bin 200 personelle 500 bandında araca çıktık. Özel sektörden de destek aldık. Gerekiyorsa daha fazla araçla müdahale ederiz. Vatandaşlarımız da duyarlı olurlarsa, bizlere yardımcı olurlarsa çalışmamıza inşallah afeti hep beraber güzel bir şekilde yönetmiş oluruz" dedi.