EĞİTİM - 20 Eylül 2018 Perşembe 16:51

Kişisel gelişim kursları tanıtıldı

A
A
A
Kişisel gelişim kursları tanıtıldı

Geçen sezonu yıl sonu sergileri ile kapatan Çankırı Belediyesi, bu kez yeni sezonu sergi ile açtı.

Geçen sezonu yıl sonu sergileri ile kapatan Çankırı Belediyesi, bu kez yeni sezonu sergi ile açtı. Kadın çalışmaları kapsamında verilen bilgi, beceri ve kişisel gelişim kursları, düzenlenen sergide yeni kursiyerlere tanıtıldı.


Çankırı Belediyesi, Hanım Lokalleri ile Kadın Eğitim Kültür Merkezlerinde verilen kurslar için kayıt almaya başladı. Buğday Pazarı Hanımlar Lokali, farklı bir etkinliğe imza atarak kurslara kayıt yaptırmak isteyen yeni kursiyerlerin tercih edecekleri kurslarda yapacakları el emeği göz nuru ürünleri görmeleri için sergi düzenledi. 17 farklı dalda açılan kursların kayıtları da sergi sonrasında usta öğreticiler tarafından alındı. Belediye Başkanı Hüseyin Boz, kadın çalışmaları kapsamında düzenledikleri kurslar aracılığı ile emeklerini kazanca dönüştüren kadın kursiyerlerin sayısının artmasının sevindirici olduğunu kaydetti. Sergi, Buğday Pazarı Hanımlar Lokalinde bir 26 Eylül Çarşamba gününe kadar ziyaretçilere açık olacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tokat Tokat’ta sel alarmı: Önlemler üst seviyeye çıkarıldı Tokat’ta muhtemel sel ve su baskınlarına karşı düzenlenen koordinasyon toplantısının ardından açıklama yapan Tokat Valisi Abdullah Köklü, bazı köylerin tedbir amaçlı tahliye edildiğini belirterek vatandaşlara dere yatakları ve riskli bölgelerden uzak durmaları çağrısında bulundu. Tokat Valiliği koordinasyonunda Tokat AFAD İl Müdürlüğünde Turhal ilçesi sel-su baskını koordinasyon toplantısı düzenlendi. Toplantıya il protokolü ve kurum amirleri katıldı. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Tokat Valisi Abdullah Köklü, "Bugün de internet sitelerimizden, sosyal medya valilik hesaplarından bahsettiğimiz gibi önlemlerimizi alıyoruz. Tüm vatandaşlarımızı duyarlı olmaya tekrar davet ediyorum. Burada olan bu afete hazırlıklı olmak. Afete hazırlıklı olmak demek önceden önlem almak demek. Bu sene gerçekten son 60 yılın en kuvvetli yağışlarını yaşadık. Bu yağışlar nedeniyle ilgili kurumlarla toplantısını yaptık. Tokat Valiliği ve tüm kurumlar olarak bölge müdürlerimizle burada sağ olsunlar geldiler. Hazırız inşallah. Hep beraber el birliğiyle atlatmayı ümit ediyoruz. Bazı köylerimizi önleme amaçlı tahliye ettik. Tabii ki bu vatandaşlarımızın can güvenliğini temin etmek için aldığımız kararlar bunlar. Yani iki gün, üç gün vatandaşlarımız dışarıda, canı sağ olsun. Diğer konular çok önemli değil. Vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyorum. Özellikle dere yataklarından ve güzergahlardaki taşkın olabilecek tehlikeli yerlerden vatandaşlarımız mümkün olduğu kadar uzak dursunlar. Güvenlik güçlerimizin, tarım müdürlüğümüzün, özel idaremizin, Devlet Su İşlerimizin uyarılarına lütfen dikkatle dinlesinler. Onlar için önemli konular. Çünkü biz o planlamaları beraber yapıp vatandaşlarımızı bu konuda uyarıyoruz. O konulara biraz daha dikkat verirlerse memnun oluruz. Turhal derken tüm Tokat vilayetinin toplantısını yaptık. Tabii ki tarım arazilerinde en fazla derenin şehrin içinden geçen yerler biraz daha hassas oluyor. Tural da o ilçelerimizden bir tanesidir. Zaten perşembe gününden beri cuma günü, cumartesi günü tüm özel idare, Devlet Su İşleri, belediye, AFAD, herkes sahada. 24 saat esasına göre dönem dönem bin 200 personelle 500 bandında araca çıktık. Özel sektörden de destek aldık. Gerekiyorsa daha fazla araçla müdahale ederiz. Vatandaşlarımız da duyarlı olurlarsa, bizlere yardımcı olurlarsa çalışmamıza inşallah afeti hep beraber güzel bir şekilde yönetmiş oluruz" dedi.