POLİTİKA - 26 Mart 2019 Salı 19:26

Bakan Pekcan: "Ülkemizi bir üst lige taşıyacağız"

A
A
A
Bakan Pekcan: "Ülkemizi bir üst lige taşıyacağız"

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Kastamonu’daki programı sonrasında Çankırı’da ziyaretlerde bulundu.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Kastamonu’daki programı sonrasında Çankırı’da ziyaretlerde bulundu.


İlk olarak Korgun ilçesinde vatandaşlarla bir araya gelen Bakan Pekcan yaptığı konuşmada, "Biz kalkınmış müreffeh itibarlı ve istikrarlı bir Türkiye için 82 milyon el ele verdik, hep beraber el ele verdik. Hep beraber işçimizle çiftçimizle sanayicimizle esnafımızla el ele verdik çalışıyoruz tek amacımız var ülkemizin yüksek gelir düzeyli ülkeler seviyesine getirebilmek. Hepimizin bildiği gibi ülkeler 2 ye ayrılıyor. Bir tasarım marka teknoloji üretenler birde bunları kullananlar. Üretenler bunu hem satarken kazanıyor biz borçlanıyoruz yine kazanıyor. Dolayısıyla bizim bu kısır döngüden çıkmamız lazım. Daha teknoloji üreten yüksek gelir düzeyine gelen ülkeler arasına gelmemiz lazım. Bizde bu doğrultuda çalışmalarımızı yönlendiriyoruz" dedi.


Bakan Pekcan konuşmasını şu şekilde sürdürdü:


"Sizlerin de çok iyi bildiği gibi kalkınmış hizmet odaklı ihracatı geliştiren ve her yönde çağdaş ve teknolojiyi yakalayan modern belediyecilik aslında. Ve bu modern belediyeciliğin içinde baktığınız zaman Japonya’dan Avrupa’ya kadar ülkesinin kalkınmasına belediyecilik hizmetleriyle destek vermemiş hiçbir ülke yok. Aslında bizim iktidarımızın başarısı da başarılı belediyecilik yatıyor arkasında ve temelinde. Dolayısıyla bizde ihracat odaklı ve hizmet odaklı çalışmalarımızda 31 Mart’tan sonra da belediye başkanlarımızla el ele vererek hizmet yarışında ülkemizi bir üst lige yükselteceğiz. Ben buradan belediye başkan adayımız Kamil Akel Bey’e başarılar diliyorum.hepimiz inşallah hayırlı haberler bekliyoruz 1 Nisan sabahında."


Yapılan konuşma sonrasında Bakan Pekcan Çankırı Merkez’de esnaflarla bir araya gelmek için ilçeden ayrıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Thorsten Fink: "Böyle bir kulübün parçası olduğum için çok mutluyum" SAMSUN (İHA) – Samsunspor Teknik Direktörü Thorsten Fink, Göztepe maçının ardından, sezonu güzel bir galibiyetle bitirdiklerini ve bu kulübün bir parçası olduğu için mutlu olduğunu söyledi. Trendyol Süper Lig’in son haftasında Samsunspor, sahasında Göztepe’yi 3-0 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Samsunspor Teknik Direktörü Thorsten Fink, mücadeleyi değerlendirdi. Kazandıkları için mutlu olduklarını dile getiren Fink, "Bugün çok şey oldu. Sezonu tamamladık. Harika bir sonuç ve çok iyi performansla sezonu tamamladık. Topa sahip olmada ve geçiş oyununda ekili olduğumuzu gösterdik. Herhangi bir iddiamız olmadan oynadık. Gol yemeden maçı tamamlamak da sevindirici. Sezonu artı averajla bitirdik. Takımın sezon genelindeki performansı, iyi başladı, sonrasında düşüşe geçti ve şimdi de harika bir takıma sahip olduğumuzu gösteriyoruz. Bizden ayrılacak hoca ve oyuncular var. Bazı oyuncular ayrılacak, bazıları ayrılmak isteyecek. Transfer dönemi geliyor, oyuncularımıza teklifler gelecek. Ayrılacak oyuncularımıza ve teknik ekibimize şükranlarımızı sunuyorum. İyi bir takım olduğumuzu gösterdik. Böyle bir kulübün parçası olduğum için çok mutluyum. Ayrılıklar sonrası hangi oyuncuları alacağımıza karar vereceğiz. Gelecek oyuncularla alakalı çalışmalarımızı yapacağız" dedi.
Gaziantep Nuri Şahin: "İstediğimiz yerde, en azından olmak istediğimiz yerde ligi bitirdik" Başakşehir Teknik Direktörü Nuri Şahin, Gaziantep Futbol Kulübü maçının ardından, "İstediğimiz yerde, en azından olmak istediğimiz yerde ligi bitirdik" dedi. Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Başakşehir, deplasmanda Gaziantep Futbol Kulübü’nü 2-1 mağlup ederek, sezonu 3 puanla tamamladı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Başakşehir Teknik Direktörü Nuri Şahin, açıklamalarda bulundu. Şahin, "Bugün enteresan bir maç oldu. Çok iyi oynayamadık. Bizim için önemli olan maçı kazanmaktı. Çok erken gol bulduk. Performans analizi yapmaya gerek yok. İstediğimiz yerde, en azından olmak istediğimiz yerde ligi bitirdik. Bu nedenle çok mutluyum, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Samsunpor ve Göztepe’ye çok teşekkür ediyorum. Gerçekten Türk futbolu için değerli bir yarış oldu. Gaziantep FK’ya önümüzdeki yıl başarılar diliyorum. Şu an sadece biraz dinlenmek istiyorum. Başakşehir’in her zaman hedefi var. Her zaman yarışta olmak istiyoruz. İnşallah gelecek yıl üstüne koymaya devam ediyoruz. Şuan anın tadını çıkarmak istiyoruz" dedi. "Kupa finalini inşallah Trabzonspor kazanır" Avrupa kupalarına katılma ihtimali ile ilgili soruya da cevap veren Şahin, "Avrupa bizim elimizde değil. Konya ve Trabzon çok zorlu bir final oynayacak. İki takıma da başarılar diliyorum. Tabi ki inşallah Trabzonspor kazanır ama biz elimizden geleni yaptık. Olmamız gereken yerde, olabileceğimiz yerde olduğumuzu düşünüyorum. Umarım bu sıralama bizi Avrupa’ya götürürse ne mutlu bize. Olamazsak da bizim elimizde olan bir şey değil. Elimizden geleni yaptık" diye konuştu.