ASAYİŞ - 16 Mart 2022 Çarşamba 10:07

Pulluk hırsızları jandarmadan kaçamadı: 3 gözaltı

A
A
A
Pulluk hırsızları jandarmadan kaçamadı: 3 gözaltı

Çankırı’nın Orta ilçesinde vatandaşlara ait tarım aleti pullukları çalan 3 şahıs, jandarma ekipleri tarafından yakalandı.

Çankırı’nın Orta ilçesinde vatandaşlara ait tarım aleti pullukları çalan 3 şahıs, jandarma ekipleri tarafından yakalandı.


Olay, Çankırı’nın Orta ilçesi Buğuören ve Sakarcaören köylerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere köylerdeki iki vatandaşa ait tarım aleti pullukları çalındı. Vatandaşların ihbarı üzerine Çankırı İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ve Orta İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından inceleme başlatıldı. Ekipler tarafından yapılan incelemeler neticesinde A.K., M.K. ve M.I. isimli şahısların söz konusu pullukları çalarak başka şahıslara sattıkları tespit edildi. Şüpheli şahıslar, ekipler tarafından düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alındı. Şahıslar Jandarma Komutanlığındaki sorgularında suçlarını itiraf etti. Çalınan pulluklar ekipler tarafından ele geçirilerek sahiplerine teslim edildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Van’da sokak köpeği dehşeti: 11 yaşındaki çocuk parçalamaktan son anda kurtuldu Van’ın Muradiye ilçesinde okul çıkışı 5 başıboş sokak köpeğinin saldırısına uğrayan 11 yaşındaki çocuk, çevredeki bir servis şoförünün müdahalesiyle ölümden döndü. Edinilen bilgiye göre olay, bugün saat 16.30 sıralarında Muradiye ilçesi Gönderme Mahallesi’nde meydana geldi. Okuldan çıktıktan sonra evine gitmek üzere yola koyulan 11 yaşındaki Y.A. isimli çocuğa bir anda çevresini saran 5 başıboş sokak köpeğinin saldırısına uğradı. Köpeklerin arasında kalarak dehşeti yaşayan küçük çocuk, vücudunun çeşitli yerlerinden aldığı ısırık darbeleriyle ağır yaralandı. Saldırı esnasında tesadüfen bölgeden geçmekte olan bir okul servisi şoförü, durumu fark ederek hemen müdahale etti. Şoförün çabalarıyla köpeklerin elinden kurtarılan çocuk olay yerine çağrılan sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Vücudunda derin yaralar ve diş izleri bulunan çocuğun sağlık durumunun takip edildiği öğrenildi. Hastanede çocuklarının iyileşmesini bekleyen aile ve yakınları ise bölgedeki başıboş köpek sorununa dikkat çekerek yetkililerden taleplerini dile getirdi. Daha önce benzer bir olayda hayatını kaybeden Hamza’yı hatırlatan aile fertleri, "Kendi çocuklarımızın da ölmesi mi gerekiyor? Bu soruna artık kalıcı bir çözüm bulunmalı" diyerek tepkilerini dile getirdi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.