EĞİTİM - 18 Ağustos 2021 Çarşamba 18:48

2021 YKS tercihlerinde son tarih 20 Ağustos

A
A
A
2021 YKS tercihlerinde son tarih 20 Ağustos

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2021-YKS) tercih işlemleri devam ediyor.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2021-YKS) tercih işlemleri devam ediyor. Rektör Prof. Dr. Harun Çiftçi, aday öğrencilere çağrıda bulunarak, Çankırı Karatekin Üniversitesi’ni tercih etmelerini istedi.


YKS’ye giren adaylar, tercih işlemlerini 20 Ağustos Cuma saat 23.59’a kadar, 2021-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nda yer alan kurallara göre, vatandaşlık numaraları ve şifreleriyle ÖSYM’nin resmi web sitesinden tercihlerini yapabilecek.



"Dijital ve basılı eserlere rahatlıkla ulaşılabilir"


Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Harun Çiftçi, adayların ÇAKÜ üniversitesini neden tercih etmeleri gerektiğini şu şekilde sıraladı:


"Üniversitemizi tercih etmenizdeki nedenleri sıralayayım; biz öğrenci merkezli bir üniversite anlayışına sahibiz. Öğrencilerimizin sosyal donatı alanlarında rahatlıkla vakit geçirebileceği, çeşitli spor faaliyetlere katılabileceği aynı zamanda beraberce çeşitli etkinlikler düzenleyebileceği bir alana sahibiz. Üniversitemiz kütüphanecilik konusunda Türkiye’nin sayılı üniversiteleri arasında yer almakta. İnteraktif bir ortam içerisinde hem dijital hem basılı eserlere çok rahat bir şekilde ulaşabilmekte ve aynı zamanda 7 gün 24 saat orada ders çalışabilmekte. Öğrencilerimize alt yapısı son derece iyi olana araştırma merkezlerinin yoğun olduğu fen ve mühendislik alanlarının tercih etmelerini bekliyoruz."



"Son trendimiz; Diş Hekimliği Fakültesi"


Üniversitenin alt yapı ve laboratuvar imkanlarının üst düzeyde olduğunu ifade eden Çiftçi, "Aynı şekilde Türkiye’de bölüm ve program bazımda ikinci olan Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne bekleriz. Hukuk Fakültesi, İç Anadolu Bölgesi içerisinde en fazla öğrenciye sahip olan fakültelerden biri. Son trendimiz; Diş Hekimliği Fakültesi ise hem nitelikli öğrenci yetiştirme adına hem de bölgeye sağlık hizmeti verme adına son derece gayretli ve emin adımlarla ilerliyor. Edebiyat Fakültemizde çok çeşitli bölümlerimiz var. Geleceğin tarihçilerini, edebiyatçılarını, sosyologlarını, psikologlarını yetiştirecek bir azim ve gayret içerisinde bekliyorlar. Aynı şekilde bilginin teknolojiye dönüşüm noktası olan mühendislik fakültesinde ise hocalarımız alt yapı ve laboratuvar imkanlarımız ile sizlere hizmet vermeyi bekliyoruz" dedi.



"Erasmus programlarında Türkiye 2.’si"


Erasmus programlarında Türkiye ikincisi olduğunu belirten Çiftçi, "ÇAKÜ sürekli büyüyen ve gelişen bir üniversite profiline sahip. Her yıl öğrenci sayısını artırarak kendini ortaya koyan bir üniversite. ÇAKÜ’de özelikle Erasmus programlarında Türkiye 2.’si olan bir proje hareketliliği söz konusu. Öğrencilerimiz 32 ye yakın ülkede 60a yakın üniversitede hem eğitim görmeye hem de eğitim verme aynı zamanda staj yapma imkanına sahip. Dolayısıyla uluslar arası profili yüksek olan bir üniversitemiz var. Aynı şekilde dünyanın değişik yerlerinden değişik farklı kültürlerden gelen 3 binin üzerinde uluslar arası öğrencimiz mevcut. Dolayısıyla Çankırı hem medeniyetimizin merkezinde hem aynı zamanda dünyanın merkezinde kendini konumlandırmaya çalışıyor" diye konuştu.



"Üniversitemiz, Çankırı’nın bütün kültürel miraslarına sahip çıkıyor"


Tarihle iç içe araştırma ortamları sağlayan ÇAKÜ İslami İlimler Fakültesinde Anadolu’nun ilk Darül Hadisi olan Taşmescidde öğrencilere hadis merkezinde eğitim verdiğini dile getiren Çiftçi, "Üniversitemiz, Çankırı’nın bütün kültürel miraslarına sahip çıkıyor. En son olarak Selçuklu döneminde yapılmış Taşmescid dediğimiz yerde ve Anadolu’nun ilk Darül hadisi olan Mevlevi hanesi olan yerde Darül Hadis İslam Araştırmaları Merkezi’ni kurmuş bulunuyoruz. Bu merkezde öğrencilerimizin ihtiyaç duyduğu alanlarda akademik destek sağlamakta aynı zamanda dünyaya açılan bir pencere olarak görmekteyiz. Yine şehir merkezinde imarethane medresesi dediğimiz üniversitemize tahsis edilen son derece tarihi ve etkisi yüksek olan yerlerimizde eğitim vermeye devam ediyoruz. Dil eğitim merkezinde alanında uzman aynı zamanda birçok yabancı ülkeden getirdiğimiz hocalarla öğrencilerimize hizmet vermeye çalışıyoruz. İslami ilimler fakültemiz trendi fazla olan öğrenci sayısı fazla olan bir birimimiz. Özellikle İslami ilimler alanında kendini yetiştirecek uluslar arası öğrencilere de ev sahipliği yapmakta. Bu nedenle sahip olduğumuz Türk İslam medeniyetini, biz gelecek nesillere aktarma gayreti içerisindeyiz. Bu yönleriyle tüm öğrencilerimizi Çankırı Karatekin Üniversitesi’ne bekliyoruz" ifadesini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Kastamonu Üniversitesi’nde önemli ’afet’ projesi Kastamonu Üniversitesi’nde hayata geçirilen proje çerçevesinde farklı üniversitelerden gelen 20 kursiyere ’afetlerde tedarik zinciri’ konusunda eğitim verildi. Kastamonu Üniversitesi’nde TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı çerçevesinde desteklenen “Tedarik Zincirinin Hayati Boyutu: İnsani Yardım Lojistiği” projesi tamamlandı. Proje yürütücülüğünü Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Erol Tekin’in yaptığı ve BİDEB 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Destekleme Programı tarafından desteklenen “Tedarik Zincirinin Hayati Boyutu: İnsani Yardım Lojistiği” projesi çerçevesinde eğitimler düzenlendi. 15-18 Nisan tarihleri arasında Kastamonu Üniversitesi’nde düzenlenen eğitimlerde Kastamonu Üniversitesi, Bartın Üniversitesi, Başkent Üniversitesi ve Maltepe Üniversitesi’nin yanı sıra AFAD ve Sosyal Yardımlaşma Vakfından katılım gösteren 12 uzman tarafından dersler verildi. Eğitimlere farklı üniversitelerden katılan 20 kursiyer, 3 gün boyunca insani yardım kuruluşları, insani yardımın önemi, tedarik zinciri yönetimi, coğrafi bilgi sistemleri, insani yardım konusunda dijitalleşme ve insani yardımlarda lojistiğin önemi ve lojistiğin rolü ile ilgili konularda teorik dersler aldı. Proje çerçevesinde çerçevesinde bilimsel araştırma fikri geliştirme ve etkili sunum derslerine de yer verildi. 1 gün boyunca insani yardımlarda tedarik zinciri ve lojistik faaliyetler üzerine yaklaşımlar geliştirmeye yönelik araştırma konusu belirlenmesi için uygulamalar gerçekleştirildi. Gruplar halinde çalışan kursiyerler oluşturdukları araştırma fikirlerini jüri üyelerine sundu. Etkinlik sayesinde farklı üniversitelerden katılım gösteren katılımcıların başta afetler olmak üzere insani yardımlarda tedarik zinciri yönetimi ve lojistik konularında farkındalıklarının artırılması sağlandı. Türkiye’nin doğa kaynaklı afetlerde insani yardımların ulaştırılmasında lojistiğin önemi üzerinde durulurken, Maltepe Üniversitesi öğretim üyesi ve LODER Lojistik Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş tarafından lojistiğin geleceğine ve lojistik sektöründe kariyer imkanlarına yönelik lisans öğrencilerine de bilgilendirme sunumu yapıldı. Eğitimler, kursiyer sunumları ve katılım belgelerinin kursiyerlere takdimi ile sona erdi. Etkinliğe katılan tüm kursiyerler ise Kastamonu Üniversitesi’ne misafirperverlikleri için teşekkür etti.
Bitlis Bitlis’te bir yılda 522 kilo atık pil toplandı BİTLİS (İHA) – Bitlis il merkezi ve ilçelerinde düzenlenen "Geleneksel Okullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması"nda 522 kilogram atık pil toplandı. 14 yıldır Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından düzenlenen "Geleneksel Okullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması" ödülleri sahiplerini buldu. Pillerin neden olduğu çevre kirliliğini en aza indirmek ve doğaya gelişigüzel atılan pillerin neden olduğu ciddi tehlikeleri önlemek amacıyla yürütülen kampanya ile hem çevreye katkı sağlanıyor hem de çocuklara çevre bilinci aşılanıyor. Bu yarışma ile düzenli olarak il merkezi ve ilçedeki okullara dağıtılan atık pil toplama kutularına öğrenci ve öğretmenler topladıkları pilleri atarak çevreye büyük katkı sağlıyor. 14 yıldır her sene düzenli olarak yapılan yarışmada dereceye giren okul ve öğrenciler ise Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından ödüllendiriliyor. Öğrencilerin bir yılda 522 kilo atık pil topladıklarını söyleyen Bİ-KA Teknik Personeli Yunus Gözeten, "Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) olarak yaklaşık 14 yıldır atık pil yarışması düzenliyoruz. İl merkezi ve ilçe bazında 220 okulda yarışmayı yaptık. Yarışma sonucunda kazanan okullarımıza çeşitli hediyeler veriyoruz. Toplanılan atık pilleri de okullardan alıp Kocaeli’nde bulunan geri dönüşüm fabrikasına gönderiyoruz. Atık pillerin etrafındaki kalan metallerden geri dönüşüm, içerisindeki malzemelerle de petrol üretimine katkıda bulunuyoruz. Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) olarak Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneğinin (TAP) gönderdiği ödüllerin yanında kendimiz de ödüller ekliyoruz. Okullarımıza özveriyle çalışmalarından dolayı plaket ve hediyelerini veriyoruz" dedi.