KÜLTÜR SANAT - 28 Nisan 2024 Pazar 11:32

5 ülkeden 26 ressam eserleriyle Ilgaz’ı anlattı: Açılan sergi yoğun ilgi gördü

A
A
A

Çankırı'da 5 ülkeden 26 ressam, türkülere konu olan Ilgaz'ı eserleri ile anlattı. Çalıştayın ardından açılan sergi davetlilerden yoğun ilgi gördü.

Çankırı’nın Ilgaz ilçesinde Ilgaz Belediyesi ev sahipliğinde, Çankırı Konfederasyonu tarafından düzenlenen "Uluslararası Çankırı Ilgaz Nolana Sanat Çalıştayı" Kırgızistan, Azerbaycan, Rusya, Nahçıvan'dan gelen ve Türkiye'den 26 ressamın katılımı ile gerçekleştirildi. Ilgaz ilçesindeki bir otelde gerçekleştirilen çalıştayda, 26 ressam Ilgaz ilçesinin doğal güzelliklerini, tarihi zenginlikleri ve yerel kültürünü gözlemledi. Ressamlar daha sonra ilçenin güzelliklerini ön plana çıkartan eserler yaptı.

Çalıştayın ardından düzenlenen sergide sanatçıların eserleri davetlilerin beğenisine sunuldu. Serginin açılışı Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar, Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Ilgaz Kaymakamı Burak Yılmaz, Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk, Orta Belediye Başkanı Ömer Bezci, Orta Fedarasyon Başkanı Şaban Can, Ankara Çankırı Dernekler Federasyonu Başkanı Adem Can tarafından yapıldı.
Ressam Birsen Çeken ve Ayşen Can kordinatörlüğünde açılan sergiyi gezen davetliler resimler karşısında hayran kaldıklarını ifade etti.

“Çankırı halkına bir resim şöleni sunduk”

Çalıştayda resimlerini sergileyen Ressam Gültekin Serbest, “İkinci kez Çankırı’nın Ilgaz ilçesine geldim. Bu çalıştayda iki adet resim yaptım. Bu resimlerden bir tanesi Ilgaz’da kaldığımız oteli simgeliyor. İkinci resimde ise eski İstanbul’u canlandırdım. Bu çalıştayda sanatçı arkadaşlarımla birlikte çok farklı eserler üreterek Çankırı halkına bir resim şöleni sunduk. Burada olmaktan çok mutluyum" dedi.

5 ülkeden 26 ressam eserleriyle Ilgaz’ı anlattı: Açılan sergi yoğun ilgi gördü

Bedirhan Göksu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Uşak Uşak’ta Gazzeli anneler için eylem düzenlendi Uşak’ta sivil toplum kuruşları tarafından Anneler Günü’nde Gazzeli anneler için yürüyüş ve oturma eylemi düzenlendi. Sivil toplum kuruşları, Anneler Günü’nde İsrail’i protesto etmek ve Gazze’deki annelere destek vermek için Uşak Belediyesi Yöresel Ürünler Çarşısı önünde bir araya geldi. Grup sloganlar eşliğinde 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na yürüyerek, basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklama yapan Döne Tınas Topbay, “İnsanlık, tarih boyunca gördüğü en büyük zulümlerden birine şahitlik ediyor. Siyonist işgalci İsrail rejimi, kadın, çocuk, yaşlı ve sivil ayırt etmeden Gazze’de soykırım suçu işliyor. Yaşanan bu işgal ve soykırım vicdan sahibi yürekleri kanatıyor, katil İsraill’in bu tavrı tüm dünyayı huzursuz ve güvensiz bir hale getiriyor. Son bilgilere göre şu an Filistin’de 15 binden fazlası çocuk, 9 binden fazlası ise kadın olmak üzere toplamda 35 bini aşkın insan katledildi. Bir ülke göz göre göre soykırıma maruz bırakıldı. Bugün Anneler Günü ancak Gazzeli anneler kadın haklarına, anneliğin kutsallığına rağmen tüm kutsalları ve tüm kuralları ayaklar altına alan katil İsrail tarafından katledildi, katlediliyor. Bizler biliyoruz ki bir anne için dünyadaki en önemli şey çocuklarıdır ve yine bebek ve çocuk katili İsrail 15 binden fazla çocuğu katlederek, annelere dünyanın en acı duygusunu; evlat acısını yaşatmış, binlerce çocuğu öksüz ve yetim bırakarak çocukları dünyada korunaksız bir hale getirmiştir. Dünya çocuk haklarına rağmen çocukların aile yanında güvenli bir şekilde yaşam hakkı da yine terör organizasyonu İsrail tarafından yok edilmiştir. Biz Gazze’yi unutmadık, unutmayacağız. Nehirden denize özgür Filistin için anneler olarak elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Zulmü durdurmak için zalime sesimizi, öfkemizi yükselteceğiz. Gazze’ye aş olmak, ilaç olmak, Gazzeli annelerin, Gazzeli çocukların yüzlerinde tebessüm olmak için onların yanında olacağız” şeklinde konuştu. Basın açıklamasının ardından kadınların oturma eylemi ile program sona erdi.