- 16 Ağustos 2021 Pazartesi 23:04

Çankırı’da köylülerden ’tuz fabrikası’ tepkisi

A
A
A
Çankırı’da köylülerden ’tuz fabrikası’ tepkisi

Çankırı’nın Süleymanlı köyünde bir grup vatandaş, bölgeye tuz fabrikası yapılmak istenmesine tepki gösterdi.

Çankırı’nın Süleymanlı köyünde bir grup vatandaş, bölgeye tuz fabrikası yapılmak istenmesine tepki gösterdi.


Çankırı merkeze bağlı Süleymanlı köyü sınırları içerisinde bulunan araziye tuz fabrikası yapılması için çalışma başlatıldı. Köylülerin bir kısmı, tarım ve hayvancılığın olumsuz etkileneceği iddiasıyla duruma tepki gösterdi. Köy Muhtarı Orhan Akyol da konuyu yargıya taşıdı. Akyol, “Tuz fabrikası yapıldığı zaman tarım bitiyor" dedi.



"Köyümde 4 bine yakın küçükbaş, 400 civarında da büyükbaş var"


Köyde hayvancılığın temel geçim kaynağı olduğunu kaydeden muhtar Akyol, "Benim köyümde 4 bine yakın küçükbaş, 400 civarında da büyükbaş var. Bu resmi kayıtlarda. Bunlar hiç göz önüne alınmıyor. Biz yargıya başvurduk. Mahkemeye sunduk. Mahkeme süreci devam ederken firma kendine öyle bir güveniyor ki, hiç kimseyi takmıyor, mahkemeyi de takmıyor. Gelip arazinin halini görüyorsunuz. 2 numaralı parseli çeviriyor. Çevirdikleri gün ben gelip dedim ‘mahkeme kararını versin, sonuç ne olursa hepimize eyvallah.’ Adamlar kimseyi takmıyor. Köyümüz fakir, gücümüz yok. Bir avukat zor tuttuk” ifadelerini kullandı.



"Burası çevrildiği zaman köyümün hayvancılığı biter"


Muhtar Orhan Akyol, "Köyümün bu bölgede hiçbir metrekare arazisi kalmadı. Köyümün hayvancılığı biter burası çevrildiği zaman, köyümün tarımı biter” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Tunç: “Filistin’in BM üyeliğinin Konseyi’nde tekrar görüşülmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır” Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, Filistin’in BM üyeliğinin Konseyi’nde tekrar görüşülmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır” dedi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun Filistin’in BM’ye üyeliğinin tekrar görüşülmesini talep eden karar tasarısını kabul etmesinin ardından açıklama yaptı. Bakan Tunç, karar tasarısının özgür Filistin için önemli bir adım olduğunu değinerek, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, Filistin’in BM üyeliğinin BM Güvenlik Konseyi’nde tekrar görüşülmesi ve gözlemci statüsünde olan Filistin’e bazı ilave haklar tanınmasını talep eden karar tasarısını kabul etmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır. Ülkemizin yanı sıra 80’e yakın ülkenin ortak sunucusu olduğu karar tasarısının 143 evet oyuyla kabulü, Birleşmiş Milletler üyesi ülkelerin 7 Ekim’den bu yana işgalci İsrail tarafından soykırıma uğrayan Filistin’e desteğini göstermesi açısından önemlidir. 1967 sınırları temelinde bağımsız Filistin devletinin varlığı kabul edilmelidir. Filistin halkı kendi ata yurtlarında, insan onuruna yakışır şekilde yaşamalıdır” ifadelerine yer verdi. İsrail’in saldırılarının son bulması gerektiğini belirten Bakan Tunç, “Gazze ve Refah bölgesinde çocuk, kadın, sivil demeden 35 bin Filistinliyi öldüren, 78 binden fazla Filistinliyi yaralayan İşgalci İsrail’e karşı uluslararası mekanizmalar artık gereğini vakit kaybetmeden yapmalıdır. İnsan haklarını yok sayan, uluslararası hukuku görmezden gelen, savaş suçu işleyen ve soykırım yapan İsrail’in saldırıları son bulmalıdır. İsrailli yetkililer Uluslararası Ceza Mahkemesi huzuruna çıkarılmalı, gereken ceza verilmelidir. İşgalci İsrail Devletinin Uluslararası Adalet Divanınınca verilen tedbir kararına uyması sağlanmalıdır. Türkiye olarak, Filistinli kardeşlerimizin haklı davalarında yanlarında olmaya, dünyada adaleti ve hakkaniyeti savunmaya devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.