SAĞLIK - 12 Ocak 2024 Cuma 19:00

İl Sağlık Müdürü Dr. Sarıkaya hastanelerde sunulan sağlık hizmetlerinin kalitesini değerlendirdi

A
A
A
İl Sağlık Müdürü Dr. Sarıkaya hastanelerde sunulan sağlık hizmetlerinin kalitesini değerlendirdi

Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, Çankırı’nın ilçelerinde bulunan İlçe Devlet Hastanesi, TSM, ASM ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarını yerinde inceleyerek sunulan sağlık hizmetlerinin kalitesini değerlendirdi.


Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, Orta, Eldivan, Şabanözü, Korgun, Ilgaz ve Kurşunlu ilçelerinde bulunan İlçe Devlet Hastanesi, TSM, ASM ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarını yerinde inceleyerek sunulan sağlık hizmetlerinin kalitesini değerlendirdi. Kaliteli ve güvenilir sağlık hizmeti sunmak üzere yapımı devam eden, Orta İlçe Devlet Hastanesi ile Ilgaz TSM-ASM ve 112 ASHİ hizmet binası inşaat alanında inceleme ve değerlendirmelerde bulunan Dr. Sarıkaya, sağlık tesisi yönetiminden brifing aldı.


İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya ziyaretleri sonrası yaptığı konuşmada, "Sağlık alanında son 4-5 yılda Çankırı’ya yapılan kimisi tamamlanan hizmete açılan kimisi de tamamlanmak üzere olan çok büyük yatırımlardan dolayı başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’ya, Valilerimize, milletvekillerimize ve zerre emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.



İl Sağlık Müdürü Dr. Sarıkaya hastanelerde sunulan sağlık hizmetlerinin kalitesini değerlendirdi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu’da Türkiye’nin en büyük giyilebilir ayakkabısı üretildi: Tam 222 numara Bolu’nun Gerede ilçesinde meslek yüksekokulu öğrencileri ve bir tekniker tarafından 222 numara ayakkabı üretildi. Tam kalıp ölçülerine göre hazırlanan ayakkabı, Türkiye’nin en büyük numaralı giyilebilir ayakkabısı olarak öne çıktı. Türkiye’nin önemli deri üretim merkezlerinden ilçede, Gerede Meslek Yüksekokulu Ayakkabı Tasarımı Bölümü Teknikeri Ahmet Çetinkaya ve öğrencileri dikkati çeken bir projeye imza attı. Almanya’daki bir firmanın bahçesinde gördükleri devasa çizmeden esinlenen ekip, Türkiye’nin giyilebilir en büyük numaralı ayakkabısını tasarladı. "Ölçüsü tam bir kalıp ölçüsüdür" Üretim sürecine ilişkin bilgi veren Tekniker Ahmet Çetinkaya, öğrencilerden Zekeriya Atmaca öncülüğünde başlayan çalışmaya diğer öğrencilerin de destek verdiğini belirtti. Çetinkaya, "O dönem sınıfta yaşı en büyük öğrenci de oydu. Onunla birlikte birkaç öğrenci de destek verdi. Böyle bir şey tasarlandı. Daha sonra straforlarla ayakkabının iç kalıbını hazırladık. Onun üzerine alçı yaparak sertleşmesini bekledik. Normal kullanabileceğimiz bir kalıp ortaya çıktı. Kalıbın üzerine yine stampa çıkardık, modelini oluşturduk. Bunu parçaladıktan sonra 7 kanat deriyle kesimini yaptık. Alt tabanında kösele kullandık. Ayakkabıyı 222 numara ölçüyle büyüttük. Yani ölçüsü tam bir kalıp ölçüsüdür" dedi. "Biz daha büyüğünü yapmayı hayal etmiştik" Daha büyük ölçülerde ayakkabı yapmayı hayal ettiklerini fakat 222 numara ölçüsünde çıktığını aktaran Ahmet Çetinkaya, "Gerede’deki deri fabrikalarından bize hediye edilen derilerle yaptığımız bir ayakkabı. Giyilebilir durumdaki en büyük ayakkabı. Tabii kimsenin ayağı 222 numara değil ama gerçekten ayağı 222 numara olan birisi olsa bu ayakkabıyı çok rahatlıkla giyebilir. Biz daha büyüğünü yapmayı hayal etmiştik. Almanya’da bir firmanın bahçesinde çok büyük bir çizme görmüştük. Bundan yola çıktık. Aslında bizim hayalimiz bundan daha büyük bir ayakkabıydı. Mevcut şartlarda en büyük bunu yapabildik" şeklinde konuştu.