ASAYİŞ - 30 Eylül 2023 Cumartesi 20:57

Makam aracı ile otomobil hafif ticari araç çarpıştı: 3 yaralı

A
A
A
Makam aracı ile otomobil hafif ticari araç çarpıştı: 3 yaralı

Çankırı’nın Kızılırmak ilçesinde İskilip Belediyesine ait belediye personelinin bulunduğu makam aracının hafif ticari araç ile çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı.

Kaza, Çankırı’nın Kızılırmak ilçesi Dedeköy-Bozkırköy mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, İskilip Belediyesi’ne ait 19 TC 020 plakalı makam aracı ile sürücüsü ve plakası öğrenilemeyen hafif ticari araç çarpıştı. Kazada, araçlarda bulunan A.Ç., G.T. ve M.T. yaralandı. Kazayı gören vatandaşların durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirmesi üzerine olay yerine jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapılan yaralılar hastaneye kaldırıldı.

Kaza ile ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkanı Ali Sülük, "Belediyemiz makam aracı, genel bakımları yapılmak üzere Ankara’ya giderken, Dedeköy civarında yağışlı havanında etkisiyle kayarak karşıdan gelen araçla çarpıştı. Çok şükür yaşanan kazada personelim ve karşı araçta bulunanlar hafif yaralandı. Olay yerine intikal eden sağlık ekipleri yaralılarımıza ayakta müdahale ederek tedavi ettiler. Personelime ve vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum" dedi.

Bedirhan Göksu

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Orhaneli’de 13 bin 500 dekarlık alana modern sulama yatırımı Bursa’nın Orhaneli ilçesinde hayata geçirilen kapalı sistem sulama projeleri kapsamında yürütülen çalışmalar yerinde incelendi. Projelerin tamamlanmasıyla birlikte Orhaneli ve çevresindeki toplam 13 bin 500 dekar tarım arazisinin modern kapalı sistem sulama hattına kavuşacağı belirtildi. Sahadaki inceleme programına AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Yavuz, Orhaneli Kaymakamı Muhammet Furkan Tuna, DSİ 1. Bölge Müdürü İnan Gündüz, Orhaneli Belediye Başkanı Ali Osman Tayır, AK Parti Bursa İl Başkan Vekilleri, AK Parti Orhaneli İlçe Başkanı Serdar Başak, yüklenici firma yetkilileri ve mahalle muhtarları katıldı. Orhaneli Ovası başta olmak üzere Kusumlar, Serçeler, Sadağı, Çöreler, Deliballılar ve Akçabük mahallelerini kapsayan projelerle bölgedeki tarımsal üretimin daha verimli hale gelmesi hedefleniyor. Projeler kapsamında toplam 52 bin 500 metre uzunluğunda, farklı çaplarda PE100 boru hattı döşeneceği belirtilirken; modern sulama sistemleri sayesinde hem su tasarrufu sağlanacağı hem de üreticilerin sulama konusunda önemli bir kolaylık elde edeceği vurgulandı. Orhaneli Belediye Başkanı Ali Osman Tayır yaptığı açıklamada, projeye destek veren başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, AK Parti Bursa milletvekilleri, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan ve DSİ yetkililerine teşekkür ederek yatırımların Orhaneli’ne ve bölge çiftçisine hayırlı olması temennisinde bulundu.