YEREL HABERLER - 05 Mart 2015 Perşembe 18:01

Hitit'te Başarılı Öğrenciler Sertifikalarını Aldı

A
A
A
Hitit'te Başarılı Öğrenciler Sertifikalarını Aldı

Çorum Hitit Üniversitesi iktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nde girişimcilik dersini başarıyla tamamlayan öğrencilere düzenlenen törenle sertifikaları dağıtıldı.
Törene Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, KOSGEB Çorum İl Müdürü Ahmet Dursunoğlu, KOBİ Uzmanı Gökhan Yürürer, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
KOSGEB Çorum İl Müdürü Ahmet Dursunoğlu, üniversiteli gençlerin girişimciliğe yönlendirilmesi noktasında girişimcilik dersinin büyük önem taşıdığını söyledi.
KOSGEB olarak girişimcilik eğitimlerinin ve girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması için birçok faaliyeti, eğitimi ve destek programını hayata geçirdiklerini dile getiren Dursunoğlu, ”Ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için girişimciliği teşvik etmeye devam edeceğiz. Girişimcilik dersini başarı ile tamamlayan öğrencilerimiz iş hayatına atılmak istediklerinde, Türkiye’nin neresinde olursa olsun, iş planlarını hazırlayarak toplamda 100 bin TL’yi bulan KOSGEB Yeni Girişimci desteğine başvuru yapabilecekler. Hitit Üniversitesi öğrencilerine söz konusu imkanın sağlanması konusunda Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a teşekkürlerimi sunuyorum. KOSGEB ile sürekli işbirliği içersinde oldular. Girişimcilik eğitimini önerilerimiz çerçevesinde hızla müfredata dahil ederek hayata geçirdiler. Hitit Üniversitesi birçok alanda olduğu gibi bu alanda da yenilikçi ve öncü olma yanını sergilemiştir.” dedi.
Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan da, üniversitede öğrenci odaklı yönetim anlayışını benimsediklerini, öğrencilerin kendi projelerini üretmelerine ve bu projeleri hayata geçirmelerine her zaman destek verdiklerini belirterek, öğrencilere girişimci ve inovatif düşünce yapısının kazandırılmasına yönelik program ve projelerin hazırlanarak uygulanmasının geleceğe yapılmış en büyük yatırım olacağını söyledi.
Dünyanın gelişmiş ülkelerinde kamu sektörünün istihdam kaynağı olarak görülmediğini ve özel sektörün daha fazla alanda yer aldığı bir modelin ortaya çıktığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, “Dünya ve ülke nüfusumuz hızla artıyor ve istihdam sağlamak adına yeni projeler gerçekleştirmemiz lazım. Bu konuda da yüksek teknoloji kullanan ve yüksek istihdam üretme potansiyeli olan girişimcilerin kuracakları şirketler büyük önem arz ediyor. Girişimcilik noktasında üniversiteler en önemli merkezlerdir” diye konuştu.
Rektör Prof. Dr. Alkan, öğrencilere girişimcilik ruhunu aşılamak, bu konuda kendilerinde farkındalık oluşturmak adına büyük bir çaba sarf edildiğini ifade etti.
Günümüz dünyasında üniversitelerin misyonlarının değiştiğini ve eğitim veren kurumlar olmanın ötesine çıkarak sahip olduğu bilgi birikimini bulunduğu topluma aktaran, katma değeri yüksek ürünler elde ederek topluma ekonomik katkı sağlamasının zorunlu hale geldiğini belirten Alkan, bu üniversite anlayışına 3. kuşak üniversite yani girişimci üniversite modeli adı verildiğinin altını çizdi.
Bu bağlamda üniversite-sanayi, üniversite-sektör işbirliğinin önemine değinerek bilgi çağının yaşandığı günümüzde bilimsel ve teknolojik gelişmelerin yakından takip edilerek bunların üretime dönüştürülmesi gerektiğini ifade eden Alkan, “1998 yılında kurulan, 32 bin kişinin çalıştığı ve bilişim alanında hizmet veren Google’un net geliri 13,9 milyar dolar iken 1916 yılında kurulan, uçak üretimi yapan Boeing firmasında 164 bin kişi çalışıyor ve net geliri 2,2 milyar dolar. Google, Boeing firmasına göre yaklaşık 7 kat daha fazla bir net gelire sahip. Gerçek anlamda girişimcilik bu şekilde olur” diyerek ülkemizde büyük şans ve fırsatlara sahip olduğumuzu ve bunun en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.