YEREL HABERLER - 10 Nisan 2012 Salı 16:30

SUNGURLU`DA POLİS HAFTASI ETKİNLİKLERİ

A
A
A
SUNGURLU`DA POLİS HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Türk Polis Teşkilatı`nın 167`nci kuruluş yıldönümü Çorum`un Sungurlu ilçesinde törenlerle kutlandı.
İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Atatürk Meydanı`nda düzenlenen törene, İlçe Kaymakamı Hulusi Şahin, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Kıvanç Sağlam, Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Bahadır, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Maden, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, polisler, öğrenciler ve vatandaş katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasıyla başlayan törende İlçe Emniyet Müdürü İsmail Maden tarafından Atatürk Anıtı`na çelenk sunuldu.
Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan İlçe Emniyet Müdürü İsmail Maden, emniyet teşkilatının toplumda huzuru ve düzeni sağlama, vatandaşın can ve mal güvenliğini koruma, kanunun hakimiyetini ve devlet otoritesini sağlama gibi önemli ve hayati görevler üstlendiğini söyledi.
Maden, bu görevi yerine getirirken, polis teşkilatının demokratik laik ve sosyal hukuk devletinin bir kurumu olduğunu asla unutmadıklarının altını çizdi.
Kaymakam Hulusi Şahin ise, toplumların ulaştığı en iyi yönetim anlayışı olan demokrasinin yerleşmesinde, toplumsal ve kültürel etkenlerin yanı sıra güvenliğin de önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.
Huzur ve güvenin sağlanamadığı ortamda karmaşanın son bulmazken, demokratik hakların da kullanılamadığına dikkat çeken Kaymakam Şahin, "Bu nedenle demokrasinin önemli ögelerinden biri, gücünü yasalardan, desteğini halktan alan, ülkede dirlik ve düzenin bozulmaması ve sürekli kılınması için gece gündüz demeden var gücüyle çalışan Emniyet teşkilatıdır. Emniyet teşkilatı yasaların uygulanması, demokratik düzenin, temel hak ve özgürlüklerin korunması, toplumun barış ve güven içinde, güvenlik kaygısı duymadan yaşamasının sağlanması gibi Devlet adına üstlendiği görevleri, Anayasa ve yasalarla saptanan sınırlara bağlı kalarak, üstün görev anlayışıyla, başarıyla yerine getirmektedir" dedi.
Konuşmaların ardından program çeşitli etkinlikler ve İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından verilen kokteyl ile sona erdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Van Gölü’nde görsel şölen: Günbatımı ve güneş huzmeleri mest etti Van’da gün batımı sırasında bulutların arasından süzülen güneş ışınları, Van Gölü üzerinde eşsiz manzaralar oluşturdu. Gökyüzünde oluşan kızıl ve turuncu tonlar görenleri hayran bırakırken, güneşin göl yüzeyine yansıyan huzmeleri adeta görsel şölen sundu. Doğal güzellikleri ve eşsiz coğrafyasıyla her mevsim farklı bir güzelliğe bürünen Van Gölü, bu akşam üstü güzel bir manzaraya sahne oldu. Gün batımı sırasında bulutların arasından süzülen güneş huzmeleri, Van Gölü’nün mavi sularıyla birleşerek adeta bir görsel şölen sundu. Kentte gün boyunca etkisini sürdüren bulutlu hava, güneşin batışıyla birlikte yerini büyüleyici görüntülere bıraktı. Güneş ışıklarının bulutların arasından huzme şeklinde süzülerek Van Gölü’nün yüzeyine yansıması kartpostallık manzaralar ortaya çıkardı. "Bulutların arasından süzülen ışık demetleri" Akşam saatlerinde etkili olan parçalı bulutlar arasında beliren güneş ışıkları, Van Gölü’nün maviliğiyle birleşince ortaya kartpostallık görüntüler çıktı. Sahil kesiminde bulunan vatandaşlar ve doğa fotoğrafçıları bu eşsiz anları cep telefonu ve kameralarıyla kayıt altına aldı. Özellikle bulutların arasından süzülen ışık huzmelerinin göl yüzeyinde oluşturduğu yansımalar, izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı. Gün batımının oluşturduğu renk cümbüşü kısa sürede sosyal medyada da büyük ilgi gördü. Van Gölü’nde oluşan eşsiz gün batımı manzarası, kentin doğal güzelliklerini bir kez daha gözler önüne serdi.
Aydın Çine Adnan Menderes Barajı eski günlerine geri döndü Geçtiğimiz yıllarda etkili olan kuraklık nedeniyle su seviyesi yüzde 10’un altına düştüğü Çine Adnan Menderes Barajı eski günlerine geri döndü. Su seviyesinin her geçen gün arttığı barajda doluluk oranının yüzde 80’lere yaklaştığı ve önümüzdeki sulama dönemi için Aydın’da su sıkıntısı yaşanmaması öngörülüyor. Aydın’ın 1.5 asırlık rüyası olan ve 10 Ekim 2020 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılan o dönem Avrupa’da birinci dünyada ise 5. en yüksek silindirle sıkıştırılmış beton baraj olarak hizmete açılan Çine Adnan Menderes Barajı geçen yıl tarihinin en düşük seviyesini görmüştü. Adeta kuruma noktasına gelen 136.5 metre temel yüksekliğine sahip Çine Adnan Menderes Barajı bu yıl bol ve bereketli geçen yağışların ardından dolma seviyesine yaklaştı. Sulama, taşkın koruma ve enerji üretim maksatlı inşa edilen, Çine, Aydın, Koçarlı ve Söke Ovası’nı besleyen 350 milyon metreküp depolama hacmine sahip Adnan Menderes Barajı’nın son durumu yüzleri güldürdü. Geçen yıl ciddi su sıkıntısının yaşandığı Aydın’da bu yıl çiftçilerin sulama yönünden rahat bir sezon geçirmesi bekleniyor. Çine Adnan Menderes Barajı; Çine Ovası’nda 6 bin 279 hektar, Koçarlı Ovası’nda 13 bin 79 hektar, Söke Ovası’nda 3 bin hektar olmak üzere toplam 22 bin 358 hektar araziyi sulayacak.