YEREL HABERLER - 10 Eylül 2015 Perşembe 18:03

Çorum Belediyesi Yeni Hizmet Binası İçin Anket Yapacak

A
A
A
Çorum Belediyesi Yeni Hizmet Binası İçin Anket Yapacak

Çorum Belediyesi, yeni dönem projeleri arasında yer alan hizmet binasının yeri ile ilgili anket yapacak.
11 Eylül Cuma gününden itibaren Çorum Belediye’sinin internet sitesi ile birlikte Saat Kulesi yanında kurulacak stantta da yeni hizmet binası ile ilgili halkın görüşlerine başvurulacak.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum halkının görüşlerine her zaman değer verdiklerini, yaptıkları çalışmaların vatandaşların görüşleri neticesinde şekillendiğini dile getirerek “Yeni hizmet binamızın yerini daha önce şu an Temizlik İşleri Müdürlüğü olarak kullanılan yerde işaretlemiştik. Akşemsettin Camii’nin kuzeyinde yer alan arsaya yapılması ile ilgili de görüşler var. Bu iki yerle ilgili halkımızın görüşlerini alacağız.” dedi.
Mevcut hizmet binasının artık ihtiyaca cevap veremediğini belirten Külcü, “Belediyemizin halkımıza daha hızlı ve daha kaliteli hizmet verebilmesi amacıyla yeni hizmet binamızı bir an önce hizmete sunmak istiyoruz. Yeni hizmet binamızın yeri ile ilgili halkımızın görüşlerini alacağız. Anket sonuçlarına göre kısa süre içerisinde yer ile ilgili kararımızı verip inşaat çalışmalarını da gerçekleştirmek istiyoruz. Bir hafta boyunca yani 11-18 Eylül tarihleri arasında Saat Kulesi yanında oluşturacağımız anket standında ve belediyemiz web sayfasında tüm halkımızın görüş ve önerilerini bildirmelerini önemsiyoruz” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul IX. Eğitim Teknolojileri Konferansı gerçekleştirildi Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK) tarafından düzenlenen IX. Eğitim Teknolojileri Konferansı Doğuş Üniversitesi (DOU) ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Konferansın hedef kitlesi, her branştan öğretmenler, idareciler, karar alıcılar, BT yöneticileri, eğitim teknologları, okullarında teknoloji lideri olan öğretmenler olarak belirlendi. Konferansın, teknolojiye yatırım yapmayı planlayan okulların yol haritalarını oluşturmalarında etkili bir rol oynaması düşünülüyor. Doğuş Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen IX. Eğitim Teknolojileri Konferansı, birçok bilim insanını ve sektör temsilcilerini bir araya getirdi. Doğuş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgut Özkan, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür ve Türkiye Özel Okullar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Öztürk’ün yaptığı konuşmalarla başlayan konferans, M. Serdar Kuzuoğlu’nun “Yapay Zekâdan Alınacak Akıl” başlıklı konuşmasıyla devam etti. Konferansta, Uluslararası Bakalorya Değerlendirme Direktörü Matthew Glanville ve Google Yapay Zekâ Lideri Laurence Moroney’in de yer aldı. Konferansa katılım gösteren okullar ve öğretmenler yaptıkları sunumlar ve çalıştaylarla, teknolojinin etkin kullanımı konusunda iyi örnekleri, bilgi ve tecrübelerini paylaştı. Paydaş teknoloji şirketlerinin stantlarına da yer verilen konferansla, katılımcıların yeni teknolojiler konusunda incelemeler yapmaları ve deneyim kazanmaları hedeflendi. Konferansın internet adresinden yapılan açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı: “Günümüzde, teknolojinin müfredata ve okul hayatına dahil edilmesi eğitim kurumları için önemli bir hedef haline gelmiştir. Öğrencilerimizi içinde bulunduğumuz dijital çağın gerektirdiği becerilere sahip bireyler olarak yetiştirmek temel önceliklerimizden biridir. Teknolojinin eğitim ortamlarının doğal bir parçası olarak yapılandırılması ve kullanılması bu alanda yapılan yatırımların başarıya ulaşması için kritik bir öneme sahiptir.”