ASAYİŞ - 04 Mayıs 2016 Çarşamba 17:19

Köyde Ev Yangını

A
A
A
Köyde Ev Yangını

Çorum’un Kargı ilçesine bağlı Günyazı köyünde çıkan yangında bir ev ile yan tarafında bulunan samanlık kullanılamaz hale geldi.
Yangın Kargı ilçesine 23 kilometre uzaklıktaki Günyazı köyünde Sadullah Başak (73)’a ait ahşap evde çıktı. İstanbul’da yaşayan Sadullah Başak yaklaşık bir hafta önce İstanbul’dan köyüne geldi. Öğle namazı vakti yaklaşınca sobaya birkaç odun atan yaşlı adam abdestini alarak evden çıktı. Namaz çıkışında evin yandığını gören köy halkı durumu itfaiye ve jandarmaya haber verdi.
Olay yerine Kargı Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı arazöz ile Kargı Belediyesine ait itfaiye ekibi sevk edildi. Evlerin ahşap ve odunlukların çıralı kütükle dolu olması nedeniyle yangın bir anda büyüyerek evin yan tarafında Cevriye Meral’e (71) ait samanlığa sıçradı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın çevredeki evlere sıçramadan kontrol altına alındı.
Ev sahibi Sadullah Başak, namazda olduğu sırada yangından haberdar olduğunu belirterek, "Tarlada bir süre çalıştıktan sonra eve geldim. Sobaya iki odun attım. Isındım, abdest aldım. Sonra öğle namazını kılmak için camiye gittim. Camide namaz kılarken komşular ev yanıyor diye bağırmaya başladı. Geldiğimizde evi alevler sarmıştı. Yangının nasıl çıktığını anlamadım. Soba yanıyordu ancak sobanın devrilme şansı yok. Yangın nasıl çıktı bilemiyorum’’ dedi.
Samanlığı yanan 71 yaşındaki Cevriye Meral de evinin önünde oturduğu sırada köy sakinlerinin birden ’yangın var’ diye bağırdığını belirterek, "Ben evimin önünde oturuyordum. Birden ’yangın var elektrikleri keselim’ diye komşular bağırmaya başladı. Ben herkes koşuştururken halen evin yandığını anlamadım. Evin yanına geldiğimde samanlık daha yanmamıştı. Birden samanlığı ateş sardı’’ şeklinde konuştu.
Köy sakinlerinden Ayşe Uluçay (70) da "Dinlenmek için kapının önünde oturduğum sırada birde baktım ev yanıyor, hemen yanımdaki Mustafa’ya seslenip ev yanıyor dedim. Mustafa’da koşarak gitti. Köylüye haber verdi fakat evin yanmasına engel olamadılar’’ diye konuştu.
Kargı Kaymakamı Ali Erdoğan yangının ilk dakikalarından itibaren olay yerine gelerek ev ve samanlığı yanan köylülere geçmiş olsun dileklerini iletti. Jandarma ve itfaiye ekiplerinden bilgi alan Erdoğan, soğutma çalışmaları tamamlanana kadar olay yerinden ayrılmadı.
İtfaiye ekiplerinin saatler süren çalışmaları sonucunda yangın kontrol altına alınırken, yanan ahşap ev ve samanlık kullanılamaz hale geldi.
Yangının sobadan çıkma ihtimali üzerinde duruldu.
Jandarma yangınla ilgili inceleme başlattı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bilecik Hıdırellez Şenliği’nde renkli görüntüler oluştu Bozüyük’te gelenek ve göreneklerin yok olmasını önlemek ve insanları bir araya getirerek birlik ve beraberliği pekiştirmek amacıyla düzenlenen Geleneksel Hıdırellez Şenliği, Aksutekke köyünde yapıldı. Her yıl 6 Mayıs tarihinde düzenlenerek geleneksel hale gelen ve Aksutekke köyü okul bahçesinde yapılan Hıdırellez Şenliği’ne Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Bozüyük Kaymakamı Adem Öztürk, Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, davetliler ve köy sakinleri katıldı. Başkan Bakkalcıoğlu, beraberindeki CHP İl Başkanı Ali Özdemir, İlçe Başkanı İsmail Akçasoy, İl Genel Meclis Üyeleri ve Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte şenlik alanındaki tüm masaları ziyaret ederek selamladı. Davetlilerle sohbet eden Başkan Bakkalcıoğlu, Hıdırellez Bayramı’nı kutlayarak, “Baharın müjdecisi, bereketin simgesi Hıdırellez’in memleketimize sağlık, bolluk, bereket ve huzur dolu günler getirmesini diliyorum” dedi. Köy muhtarı Zekai Özkan, etkinliğe katılan herkese teşekkür ederek, “Köyümüzde her yıl geleneksel olarak 6 Mayıs tarihinde kutladığımız ve yıllardır süregelen geleneğimizi sürdürüyoruz” dedi. Şenlikte vatandaşlar eğlenceli yarışmalara katılarak ve oyunlar oynayarak baharın gelişini kutladı. Misafirlere yemek ikramının da yapıldığı etkinlikte protokol üyeleri halat çekme yarışına katıldı.