YEREL HABERLER - 18 Mayıs 2017 Perşembe 18:20

Osmancık Organize Sanayi Bölgesi ihale ediliyor

A
A
A
Osmancık Organize Sanayi Bölgesi ihale ediliyor

Çorum’un Belediye Başkanı Hamza Karataş, Osmancık Organize Sanayi Bölgesi ihalesinin 8 Haziran’da yapılacağını açıkladı.

Çorum’un Belediye Başkanı Hamza Karataş, Osmancık Organize Sanayi Bölgesi ihalesinin 8 Haziran’da yapılacağını açıkladı.


Osmancık ekonomisi için büyük önem arz eden Organize Sanayi Bölgesi’ne ait 470 dönüm alanda 51 sanayi parseli oluşturulduğunu dile getiren Belediye Başkanı Hamza Karataş, yatırımcılara yer tahsisine başlandığını söyledi.


İlçe merkezinde bulunan çeltik fabrikalarının da Organize Sanayi Bölgesine taşınacağını açıklayan Karataş “İş adamlarımızla bir toplantı düzenleyerek yer tahsis işlemlerini başlattık. Şehir merkezinde kalan fabrikalar gerek etrafa yayılan toz, gerekse gürültü nedeniyle bir çevre sorunu olarak görülüyor ve halkımızdan taşınması hususunda yoğun talep geliyordu. İş adamlarımızla görüşerek bu süreci başlattık. Hem şehrimiz için faydalı olacak hem de çeltik fabrikalarımız OSB’de daha modern ve kaliteli hizmet verecek” dedi.


OSB ile ilgili son aşama olan alt yapı çalışmalarının 8 Haziran’da ihale edileceğini açıklayan Karataş, “Bu ihale kapsamında yollar, drenaj, dere, menfez, atık su, yağmur suyu, içme suyu, telekom inşaatı ve kamera sisteminin alt yapısı tamamlanacak. Yatırımcılarımız kendilerine tahsis edilen alt yapısı hazır arsalara fabrikalarını kurarak hemen faaliyete başlayacaklardır” diye konuştu.


Başkan Karataş, OSB’ye yatırım yapan girişimcilere arsa tahsisinde en az 10 kişi istihdam etmek şartı ile arsa tahsis bedelinde yüzde 90 teşvik verileceğini belirtti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Mauro Icardi: "Adım adım gitmemiz gerekiyor" Galatasaray’ın Arjantinli futbolcusu Mauro Icardi, her maçın ayrı önemi olduğunu belirterek, adım adım gitmeleri gerektiğini söyledi. 70. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu ödül töreninde 2023 yılın enleri sahiplerini buldu. Galatasaray’ın Arjantinli futbolcusu Mauro Icardi, yılın futbolcusu seçildi. Törenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Icardi, "70 yıldır yapılan böyle bir organizasyonda ödüle layık görüldüğüm için teşekkür ediyorum. Geçen sezon şampiyon olduk. Harika bir sezon geçirdik. Bu sezon da inşallah şampiyon olacağız. Yaptığımız şeylerle gurur duyuyorum" diye konuştu. Şampiyon olmaları için her maçı kazanmaları gerektiğini söyleyen 31 yaşındaki futbolcu, "38 maç var, maksimum sayıda maçı kazanıp onun sonunda şampiyon olunuyor. Her maçın benim için ayrı önemi var. Adım adım gitmemiz gerekiyor. Fatih Karagümrük maçını da kazanmamız gerekiyor. Sonra derbi için hazırlanacağız. O maçı da kazanmak için sahaya çıkacağız" şeklinde konuştu. "Sahada yaptığım şeylerle çocuklara örnek olabilmek çok önemli" Türkiye’deki çocukların ona olan ilgisinin hatırlatılması üzerine Mauro Icardi, "Çocuklara da dokunuş yapıyor olmamız çok önemli. Futbol herkesin ruhunu harekete geçiren bir şey. Sahada yaptığım şeylerle çocuklara örnek olabilmek çok önemli. Yaptığımız şeyleri görerek çocukların da hayalleri büyüyor. Onlar da büyük başarılara imza atacak ve biz de bunlarla gurur duyacağız" diyerek sözlerini tamamladı.