POLİTİKA - 19 Nisan 2018 Perşembe 01:11

Cumhur ittifakı 24 Haziran seçimlerinin ilk startını verdi

A
A
A
Cumhur ittifakı 24 Haziran seçimlerinin ilk startını verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin 24 Haziran’da yapılacağını açıklamasının ardından AK Parti ve MHP teşkilatlarında seçim hareketliliği başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin 24 Haziran’da yapılacağını açıklamasının ardından AK Parti ve MHP teşkilatlarında seçim hareketliliği başladı.


AK Parti Çorum İl Teşkilatı ve MHP Mecitözü İlçe Teşkilatı seçim startını verdi. AK Parti Danışma Meclisi toplantısı için Mecitözü ilçesine giden AK Parti Çorum İl Başkanı Mehmet Karadağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimle ilgili yaptığı açıklamanın ardından MHP Mecitözü İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti. MHP İlçe Başkanı Hüseyin Güneş ile AK Parti İl Başkanı Karadağ yaptıkları istişarenin ardından 24 Haziran seçimlerinin startını Mecitözü’nden verdi. Partide yaptıkları açıklamanın ardından Karadağ ve Güneş, ilçedeki esnafları ziyaret ederek cumhur ittifakına destek istedi.


MHP Mecitözü İlçe Başkanı Hüseyin Güneş, 24 Haziran’da yapılacak olan seçimlerin hayırlı olması için temennide bulunarak, “İnşallah bu beraberlik devam eder ve en iyi şekilde sonuçlanacağına inanıyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.


AK Parti Mecitözü Alişan Yaşar, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 24 Haziran’da seçime gidilmesi için karar aldığını hatırlatarak, “Bu karar devletimize, milletimize hayırlı uğurlu olsun. Allah hayırlı, uğurlu seçim nasip etsin. Bu birlikteliğimiz, beraberliğimiz geçtiğimiz yıl 16 Nisan’da yapılan referandumda devam etmiştir ve edecektir. Ülkesini düşünen ülkesinin gerektiği yerde olmasını isteyen devlet adamları ve genel başkanları bu şekilde çalışır çalışmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.


Erken seçim kararı alındığı andan itibaren AK Parti ve MHP teşkilatları olarak hem cumhurbaşkanlığı seçimleri hem de milletvekilliği seçimlerinde en iyi neticeyi almak için çalışmalara başladıklarını açıklayan AK Parti Çorum İl Başkanı Mehmet Karadağ, saat 15.30’da erken seçim kararının açıklandığını hatırlatarak bu saatten itibaren halkla buluşaraak esnaf ziyaretlerine başladıklarını açıkladı.


Mecitözü’nden seçimlere start vermenin ayrı bir güzellik olduğunu ifade eden Karadağ, “İnşallah bu milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı seçimleri Mecitözü’nde milli bir duruş sergileyen her zaman için devletini, milletini, vatanını, ezanını bayrağını seven iki liderin bir araya gelmesiyle bir sinerjiye dönüşür. Şuna inanıyorum hem Mecitözü’nde hem de Çorum’da milletvekilliği ve cumburbaşkanlığı seçimlerinde oylarımızı rekor seviyede arttıracağız. İnşallah bu birliktelik Mecitözü’nde yıllardır özlenen milliyetçi-muhafazakar bir belediye seçiminin de önünü açmış olur. Bunu gönülden istiyorum. Bizim artık hizmete ihtiyacımız var. Türk milleti her zaman için lider ruhludur. Yönetmeye meyillidir. Ama şu daha önemli eğer Türk milleti özüyle sözüyle kendi vatanına milletine sadece hizmet etmek düsturuyla eğitilmiş bir bireyse bu çok daha önemli. Mecitözü’nde rekor seviyede oy alarak bu milliyetçi muhafazakar ittifakı, cumhur ittifakı bayrağını göndere nasıl çekeceksek inşallah bu birliktelik yerel bazda da devam eder ve milli duruş sergileyen iki parti yerel seçimde de ipi göğüsler. Buna Mecitözü’nün gerçekten ihtiyacı var” diye konuştu.


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yaklaşık 20 yıldır milli çizgiden bir milim sapılacak olduğunu görse hemen duruşunu sergileyerek devletinin ve milletinin yanında olduğunu cümle aleme ilan ettiğini anlatan Karadağ, “Hiçbir siyasi parti kaygı, iç hesaplaşma düşünmeksizin her zaman önce devletim ve milletim demiştir. Birçok şeyi elinin tersiyle itmiştir. Bugünde tarih tekerrür ediyor. Biz ne kadar seçimleri 2019 yılında yapacağız desek de Cumhurbaşkanımız ve Devlet beyin yaptığı değerlendirmeler sonucunda mutabık kalındı. Türkiye yeni bir seçimle karşı karşıya. Şuanda startı veriyoruz. İnşallah hem Ak Parti hem MHP ilçe başkanımızla ilçe ziyareti yapacağız” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gümüşhane Gümüşhane’den Filistin’e destek yürüyüşü ABD ve Avrupa’nın çeşitli üniversitelerinde gerçekleştirilen Filistin protestolarına destek vermek için Gümüşhane Üniversitesi’nde yürüyüş gerçekleştirildi. Gümüşhane Üniversitesi Mühendislik Fakültesi önünden başlayan yürüyüşe AK Parti Gümüşhane Kadın Kolları Başkanı Münire Şeyhoğlu, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Umut Tokel, Gümüşhane’de AK Parti Gençlik Kolları ve Üniversiteler Birimi (ÜNİAK) Başkanı Arda Can Kılıçarslan ve öğrenciler katıldı. Yaklaşık 60 kişinin katıldığı yürüyüşte kalabalık ellerinde pankartlarla sloganlar eşliğinde Gümüşhane Üniversitesi Rektörlüğü önüne kadar yürüdü. Yürüyüşün sonra ermesinin ardından bir basın açıklaması gerçekleştiren Gümüşhane Üniversitesi ÜNİAK Başkanı Arda Can Kılıçarslan, “Egemen güçlere ve uluslararası örgütlere elindeki siyasi, askeri ve ekonomik gücü kullanarak sessizlik baskısı yapan sözde İsrail Devleti artık mızrağın çuvala sığmadığının farkına varmalıdır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde uluslararası platformlara taşınan İsrail barbarlığı dünyanın çeşitli yerlerinde yaşayan dinleri, ırkları, renkleri ve dilleri birbirinden farklı olan ancak vicdanı Gazze’deki çocuklar ve kadınlar için atan yürekli insanlar tarafından protesto edilmeye başlamıştır. Özellikle geçtiğimiz hafta ABD’nin New York kentindeki Columbia Üniversitesi’nde öğrencilerin ve akademisyenlerin katılımıyla başlayan İsrail karşıtı gösteriler dünya genelinde onurlu duruşun başkaldırı fitilini ateşlemiştir. ABD genelindeki onlarca kampüse yayılan ve bu insani duruşu derslerini iptal ettirmek, disiplin soruşturmasına sevk edilmek hatta tutuklanmak pahasına sergileyen, eylemlere katılan, sesini yükselten tüm kardeşlerimize teşekkür ediyoruz” dedi. İngilizce olarak da okunan basın açıklamasının ardından, grup atılan sloganların ardından edilen duanın ardından dağıldı.
Manisa Taşlık ve kayalık arazi üretime ve istihdama dönüşüyor Muradiye Organize Sanayi Bölgesi’nin Uzunburun mevkiinde bulunan yaklaşık 290 hektarlık yeni sanayi alanı çalışmalarını Muradiye OSB Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kıvırcık yerinde inceledi. Taşlık ve kayalık bir araziyi üretim ve istihdam üssüne dönüştürdüklerini anlatan Kıvırcık, bölgenin Türkiye’ye örnek olacağını belirtti. Parsel tesviye çalışmalarının devam ettiği bölgede yakın gelecekte üretime geçecek 200’den fazla firma ile Manisa Sanayisine altın çağını yaşatacaklarını belirten Başkan Kıvırcık, “2023 yılında inşaat çalışmalarına başladığımız bu bölgede yalnızca orta ve büyük ölçekli sanayicilere değil, küçük ölçekteki sanayicilere de yer ayırdık. Birçok meslek odasının ve sanayicilerin işbirliği ile kurulan kooperatiflere ihtiyaçlarına binaen taban oturumu 300 ila 700 metrekare aralığında iş yerleri sağlayacağız. Böylelikle şehir merkezinde sıkışan küçük ölçekteki sanayiciler nefes almış olacak” dedi. Çalışmaların hızlı ilerlemesinden duyduğu memnuniyeti kaydeden Kıvırcık, “2023 yılında başlanan parsel tesviye ve yol inşaatları 30’dan fazla iş makinası ve dönüşümlü olarak yüzlerce personelle devam ediyor. Çalışma arkadaşlarımız her şeyi düşünerek hareket ediyorlar. İlk etapta yaklaşık 250 dönümün ön tahsisini gerçekleştirdiğimiz bölgemizde tahsis alan firmaların bir an önce üretime geçebilmeleri için durmaksızın çalışıyoruz.” diye konuştu. Taşlık arazi üretime ve istihdama dönüşüyor Taşlık, kayalık bir arazinin üretime ve istihdama dönüştürülmesinin hikayesini yazdıklarını belirten Kıvırcık, modern altyapısı, artırma tesisi, endüstriyel simbiyoz gibi çağdaş yaklaşımlarla planladıkları Uzunburun Genişleme Alanı’nın yakın gelecekte Türkiye’nin örnek OSB’lerinden olacağını söyledi.
Antalya Antalya Valisi’nden ’Zeytinpark’ çağrısı: "Yeşil alan olarak mühürleyip son kaleyi kurtaralım" Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya Ticaret Borsasının (ATB) Zeytinpark’ta düzenlediği Kent Buluşmaları Toplantısı’nın konuğu oldu. Şahin, ATB tarafından 20 yıllığına kiralanan Zeytinpark’ın imar planında değiştirilmesi konusunda çağrıda bulundu. Şahin, "Burayı bir imar faaliyetiyle yeşil alan olarak yazalım, sabitlensin ve bu mesele bitsin. Son kaleyi kurtaralım. Zeytinpark’ı yeşil alan olarak mühürleyelim" dedi. Antalya Ticaret Borsasının Antalya’nın Kepez ilçesinde bulunan Zeytinpark’ta gerçekleştirdiği Kent Buluşmaları’nın Mayıs ayı konuğu, Antalya Valisi Hulusi Şahin oldu. Vali Şahin, Zeytinpark’ı ilk kez helikopterden gördüğünde şaşırdığını ifade ederek, şehrin ortasında büyük bir yeşil alanı görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Şahin, “Bu yeşil alanı, ilk defa havadan helikopterle gelirken gördüm. Üniversite ve Zeytinpark olmak üzere, iki tane şehrin ortasında büyük yeşil vaha var. Üniversiteyi insan tahmin ediyor da böyle bir vaha şehrin ortasında nasıl kalır diye merak etmiştim, aslında büyük bir başarı hikayesi. Muratpaşa Vakfının sanırım burası, vakfın mülkünün arazisinin amacına uygun değerlendirildiği az yerlerden biri ve yapılaşmaya kurban edilmemiş bir nokta. Türkiye’de şehirlerin üzerinden gittiğinizde genelde beton denizi ile karşılaşıyorsunuz. Antalya bu anlamda son derece şanslı, yukarıdan baktığınız zaman sizi çok rahatsız edecek bir beton denizi görmüyorsunuz, bir tarafta denizin dağın görseli var. Şehrin ortasında da o iki büyük yeşil alan ve göreceli olarak oldukça iyi durumda olan hatlar var. Atatürk parkı ve Dokumapark gibi güzel parklar var, bunları da kim muhafaza ettiyse bu günlere getirdiyse hepsine şükran borçluyuz” diye konuştu. "Zeytinpark’ı muhafaza edin" Zeytinpark’ın bulunduğu yerin özelliklerine dikkat çeken Vali Şahin, 2 bin 600 dönüme sahip alanın muhafaza edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Şahin, konuşmasına şu şekilde devam etti: "Antalya, dünya cenneti bir yer, en güzel bitkiler endemik türler burada oluyor. Zeytinin de burada olması çok doğal ve ona özel de bir park olması çok değerli, Ali başkana da söyledim. Burada yapılacak en önemli şey, muhafaza etmek, şimdiye kadar başardığınızı devam ettirmek. Özellikle yangın tehlikesine dikkat etmemiz lazım ve ’Şu projeyi yapalım, bu projeyi yapalım’ deyip sağından solundan tırtıklamalarına da müsaade etmeyin. Kim proje yapıyorsa başka yerde yapsın, burası akciğer olarak bu şehre kalsın. Ticaret Borsası olarak başka hiçbir iş yapmasanız, sadece şurayı muhafaza ediyorsunuz ya bu vazifenizi fazlasıyla yaptığınız anlamına gelir. Geleceğe bırakacağınız, torunlarımıza bırakacağınız, Antalyalılar olarak en güzel miras burası olur. Muhafaza edelim, hem merhum Muratpaşa’ya onun vakfiyesine sahip çıktık, hem de çocuklarımıza böyle bir güzel coğrafyayı bıraktık diyebiliriz." Antalya’nın hava kalitesini Zeytinpark yükseltiyor Antalya Valisi Hulusi Şahin, Zeytinpark’ın Antalya’nın hava kalitesine de büyük fayda sağladığını kaydederek, alanın şehrin havasına ve suyuna yaptığı katkıyı aktardı. Şahin, “Eğer Antalya’nın bugün gerçekten havası çok nefis ise Zeytinpark’ın büyük katkısı vardır, havaizleme.org linkli bir site var, ona her gün bakarım. Burada Türkiye’nin tüm illerinde ki anlık hava kalitesi anlık olarak paylaşılır, orada hava kalitesi yeşil, sarı, turuncu ve kırmızı renkte gösteriliyor. Yeşil hava kalitesi iyi, sarı normal, turuncu hassas, kırmızı ise tehlikeli demek. Antalya’nın toz taşımı günü hava hassasa geldi, onun dışında Antalya’nın hava kalitesi hep yeşil. Antalya 2,6 milyon nüfusa sahip büyük bir şehir, böyle bir şehrin temiz bir havaya sahip olması ancak bu akciğerler sayesinde oluyor. Antalya’nın coğrafyası çok geniş ve orman varlığında Türkiye’de birinci, 50’nin üzerinde orman var. Kaş’taki ormanın Antalya hava kalitesine etkisi olmaz, şehrin içerisinde akciğer lazım, o yüzden burası çok değerli. Sadece hava değil suyu da temizliyor, bunlar birer filtre vazifesi görüyor. Yer altı suları yağan yağmurlar burada filtrelenip temiz şekilde denize akıyor. Bizim turizmimiz varsa temiz denizlere borçluyuz. Türkiye dünyada mavi bayraklı ülkeler sıralamasında üçüncü sırada, yaklaşık 550 kadar mavi bayraklı kumsalımız var plajımız var. Bunun yarıdan fazlası Antalya’da. Bize düşen, mümkünse şehri muhafaza etmek ve bizden sonrakilere o bayrağı teslim etmek. Bu bilinci çocuklarımıza da aşılamalıyız ve günlük ekonomik hesaplara şehrimizi kurban etmemeliyiz" dedi. "Elimizde kalan son kaleyi kurtaralım" Gazetecilerden gelen soruları da yanıtlayan Antalya Valisi Hulusi Şahin, alanın sürekliliğinin sağlanması hakkında gelen soru üzerine resmi kurumlara çağrıda bulundu. Antalya Ticaret Borsası tarafından 2010 yılında 20 yıllığına kiralanan Zeytinpark’ın olduğu kısma ilişkin, imarda değişiklik yapılabileceğini belirten Şahin, sözlerini şu şekilde sonlandırdı: "Biz elimizde kalan son kaleyi kurtaralım. Belediyelerimizle görüşelim, burayı imarda kent ormanı mı yazarız, park mı yazarız, yeşil alan mı yazarız, burayı mühürleyelim. Artık bir daha ihaleye çıkma imkanı tamamen kalksın. Çünkü, yeşil alan olarak sabitlenirse, başka imarla kullanılması imar mevzuatı açısından da imkansız hale gelir. Bu haliyle, şu an da fiilen hiçbir sıkıntı gözükmüyor. Çünkü, ihaleyi Ticaret Borsası şirketiyle beraber almış, ileride ne olacağını bilemeyiz. O yüzden burayı bir imar faaliyetiyle yeşil alan olarak yazalım. Ama her halükarda mevcut alanını muhafaza edecek yeşil alan olarak kaydedelim. Sabitlensin ve bu mesele bitsin, son kaleyi kurtaralım." Sosyal sorumluluk projesi Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır ise Antalya Valisi Hulusi Şahin’e teşekkür edip, şehre yapmış olduğu hizmetlerden örnekler vererek teşekkür etti. Zeytinpark’ın bir sosyal sorumluluk projesi olduğuna işaret eden Çandır, şu ifadelere yer verdi: "2 bin 630 dönümlük Zeytinpark halihazırda doğası bozulmadan, türler korunarak ve ranta kurban edilmeden yaşatılıyor. Türkiye’de bir şehrin içindeki en büyük alan, dünyada da bir şehrin içindeki 9. en büyük yeşil alan. Aslında doğal bir ’Millet Bahçesi’dir. Bugün, burada bulunan ve geçmiş dönemde birlikte görev yaptığımız arkadaşlarımız ve sonrasında kurmuş olduğumuz şirkete ortak olan ATB dışındaki 24 kurum ve üyelerinin koymuş olduğu iradenin bir sonucu olarak bir arada bulunuyoruz. Antalya Zeytinpark, her ne kadar bir ticari işletme de olsa hazırlanışı ve bugüne kadar gelişi itibariyle aslında bir sosyal sorumluluk projesidir. Antalya’da kalan son ve tek doğal yeşil alanın korunması ve kullanıma açılması ilkesiyle hareket edilmektedir."