GENEL - 25 Haziran 2018 Pazartesi 17:43

Çorum Nüfus Müdürlüğü randevulu sisteme geçiyor

A
A
A
Çorum Nüfus Müdürlüğü randevulu sisteme geçiyor

Çorum Nüfus ve Vatandaşlık Hizmetleri Müdürlüğü’nce Pasaport, 1 Temmuz’dan itibaren pasaport, sürücü belgesi ve kimlik kartı başvurularında randevulu sisteme geçileceği bildirildi.

Çorum Nüfus ve Vatandaşlık Hizmetleri Müdürlüğü’nce Pasaport, 1 Temmuz’dan itibaren pasaport, sürücü belgesi ve kimlik kartı başvurularında randevulu sisteme geçileceği bildirildi.


Çorum Valiliği’nden yapılan açıklama da, pasaport ve sürücü belgesi iş ve işlemlerinin Nüfus Müdürlüklerine devredilmesi ve kimlik kartı değiştirme işlemlerinin devam etmesi nedeniyle tüm Nüfus Müdürlüklerinde olduğu gibi Çorum’da aşırı bir yoğunluk yaşandığının belirtildiği açıklama da, şu ifadelere yer verildi;


“Vatandaşlara daha iyi hizmet sunulması, bekleme sürelerinin azaltılması ve şikayetlerin asgariye indirilmesi amacıyla 01 Temmuz 2018 tarihinden itibaren pasaport, sürücü belgesi ve T.C. kimlik kartı başvurularında randevulu sisteme geçilecektir. Bu işlemleri yaptıracak vatandaşlar Alo 199 numaralı telefonu arayarak veya Genel Müdürlüğümüze ait www.nvi.gov.tr internet sitesinden randevu almaları; ayrıca banka, PTT şubeleri veya Vergi Dairesi veznelerine yapacakları işlemler ile ilgili ödemeleri yaparak dekont veya makbuzu almaları gerekmektedir. Ödemeler ayrıca banka ATM’lerinden veya internet bankacılığı ile de ödenebilmektedir”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Tadilat meselesi sebebiyle apartman yöneticisi komşusuna pusu kurdu Kocaeli’nin İzmit ilçesinde apartman yöneticisi tadilat meselesi sebebiyle tartıştığı komşusunu eşi ve çocuğunun yanında pusu kurarak tabancayla vurdu. Apartman yöneticisi olay yerinde polis ekiplerince gözaltına alınırken, yaraladığı komşusu hastaneye kaldırıldı. Öte yandan, apartman yöneticisinin emekli başçavuş olduğu öğrenildi. Olay, saat 07.00 sıralarında Yahya Kaptan Mahallesi Necip Fazıl Caddesi’ndeki 7 katlı apartmanın zemin katında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, apartman yöneticisi M.Ö. (63) zemin katta oturan komşusu S.D.’ye (38) pusu kurdu. S.D. eşi ve çocuğuyla apartmandan çıktığı esnada M.Ö.’nün tabancalı saldırısına uğradı. Tabancadan çıkan kurşunun sol bacağına isabet ettiği M.Ö. eşi ve çocuğunun gözü önünde kanlar içinde yere yığıldı. Tabanca seslerini duyan vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarda bulunmasıyla adrese sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. M.Ö., polis ekiplerince gözaltına alındı. Sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan S.D., ambulansla Kocaeli Şehir Hastanesi’ne sevk edildi. Olay yeri inceleme polisi, apartmanın zemin katından ve caddede incelemede bulundu. Zemin kattaki kapının camının da kırıldığı görüldü. Tadilat meselesi sebebiyle vurmuş M.Ö.’nün apartmandaki tadilat meselesi sebebiyle dün gece Watsapp üzerinden S.D. ile tartıştığı öğrenildi. M.Ö.’nün bu sebeple S.D.’yi tabancayla pusu kurarak yaraladığı bildirildi. Apartman yöneticisi emekli başçavuşmuş Öte yandan apartman yöneticisi M.Ö.’nün emekli başçavuş olduğu ortaya çıktı. Polis ekiplerince karakola götürülen M.Ö.’nün işlemleri sürüyor. Olayla ilgili geniş çaplı inceleme başlatıldı.