GENEL - 03 Temmuz 2018 Salı 17:18

24 Haziran seçimlerini değerlendiren AK Parti İl Başkanı Karadağ;

A
A
A
24 Haziran seçimlerini değerlendiren AK Parti İl Başkanı Karadağ;

AK Parti Çorum İl Başkanı Av.

AK Parti Çorum İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ, 24 Haziran’da yapılan Cumhurbaşkanlığı ve 27 dönem milletvekilliği genel seçimlerini değerlendirdi.


24 Haziran seçimlerinin tarihi ve Türkiye’nin geleceği açısından kader seçimi olduğunu hatırlatan İl Başkanı Karadağ, 2002 yılından beri olduğu gibi bu seçimden de AK Parti’nin hem Türkiye genelinde, hem de Çorum’da birinci parti olduğunu vurgularken, “Milletimiz hamdolsun irade erdem ve cesaretle devam dedi. Seçimin galibi 81 milyon vatandaşımızdır” dedi.


Seçimlerinin sonuçlarının netleşmesinin hemen ardından harekete geçerek yerel dinamikleri oluşturan kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşların seçime dair görüş, düşünce, öneri ve fikirlerini aldıklarını anlatan Karadağ, gerçekleştirilen İl Yönetim Kurulu toplantısında da seçim propaganda süresince saha çalışmalarını değerlendirdiklerini ifade etti.


Tüm ilçelerin seçim sonuçlarını da detaylı bir şekilde değerlendirdiklerini ifade eden Karadağ, İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya’nın ise İl,ilçe köylerinin seçim sonuçları hakkında detaylı bilgi verdiğini vurguladı.


Seçimde Çorum teşkilatı olarak kısa sürede yapılması gereken tüm çalışmaları yapmanın gayreti içerisinde olduklarını söyleyen Karadağ, “Partimiz kurulduğu günden itibaren girdiği her seçimden galip çıkmıştır. Bu seçimde de hem Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan milletimizin büyük teveccühü ile ilk turda yeniden Cumhurbaşkanı seçilmiştir, hem de Cumhur İttifakı olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde çoğunluğu elde etmiştir. Çorum’da partimiz 4 milletvekilinden 3’ünü kazanmıştır. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı seçiminde Türkiye ortalamasının 12 puan üstünde Milletvekilliği ortalamışında 10 puan üstünde oy almıştır. Çorum yine Bu sadece Türkiye’de değil dünyada başka bir siyasi partiye nasip olacak bir şey değil. Milletimiz kendisine bir lider, önder bulduğu takdirde o liderin etrafında kenetlenmesini bilen anlayışın tezahürüdür. Bu başlı başına milletimizin zaferidir” diye konuştu.


AK Parti’nin MHP ile oluşturduğu ittifaka da değinen Karadağ, milletin Cumhur İttifakına buna büyük teveccüh gösterdiğini anlatarak, “Milletimiz sandıktan birlikte bu ülkenin geleceğini inşa etmeye devam edin mesajı vermiştir. Bu mesaj gereği de Sayın Cumhurbaşkanımız değerlendirmesini yapmıştır ve yapmaya devam edecektir. Biz de Çorum AK Parti kadroları olarak aynı mesajı Cumhurbaşkanımızla birlikte değerlendirdik. İşin sonucuna uygun adımlarımızı atmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.


Seçimden hemen sonra bir sonraki seçimin çalışmalarına başladıklarını ifade eden İl Başkanı Karadağ, yerel dinamikler, saha ve parti teşkilatlarından alınan tüm bilgiler ışığında yerel seçimlere hazırlık teşkil edecek çalışmaların alt yapısına şimdiden başladıklarını bildirdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İkinci el otomobil piyasasında fiyatlar son 1 yılda yüzde 30 düştü İstanbul’da ikinci el araç piyasasında araç bolluğu oluşurken, fiyatlar son bir yılda yaklaşık yüzde 30 oranında geriledi. Oto galericiler, araç satışındaki durgunluğun arttığını belirterek, otomobillerin artık yatırım aracı olmaktan çıktığını dile getirdi. İkinci el araç piyasasında durgunluk devam ediyor. Araç fiyatları ise son bir yılda yaklaşık yüzde 30 geriledi. Araç fiyatları bir süredir sabit kalsa da enflasyona göre düşüş eğilimi gösteriyor. İkinci el otomobil piyasasında fiyatlar son bir yılda yaklaşık yüzde 30 oranında geriledi. Bu durumu değerlendiren oto galericiler, araç satışındaki durgunluğun arttığını belirterek, otomobillerin artık yatırım aracı olmaktan çıktığını dile getirdi. “Otomobil yatırım aracı olmaktan çıktı” İkinci el otomobil sektörünün durgun bir şekilde devam ettiğini belirten oto galerici İsa Temur, “Şu anda vatandaşların çoğu araçlarını satıyor. Bizlerde çok az kar marjlarıyla araç alıp satıyoruz. Kredi faizlerinin yüksek olması piyasaya etki ediyor. Kredi faizleri düzene girmezse piyasa daha da kötüye gider. Araç fiyatları düşmez. Vatandaş aldığı paranın altına aracını satmak istemiyor, satan da paraya ihtiyacı olduğu için satıyor. Genelde bu aralar aracını satan ve takas yapan çok. Bankanın dışında taksit imkanı yok, bizler taksit yapamıyoruz. İkinci el otomobilde şu anda bolluk var diyebiliriz. Vatandaş genelde aracını satıp faize yöneliyor. Piyasa yaklaşık 1 senedir böyle, genele baktığımız zaman ise toplamda yüzde 30 fiyatlarda gerileme oldu. Zamanında yatırım için alan vatandaşlar şimdi araçlarını satıyorlar. Araç artık yatırım aracı olmaktan çıktı diyebilirim” dedi.
Ankara RTÜK’ten özel hayatın gizliliğini ihlal eden yayıncılara yaptırım Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), kişisel verileri ifşa eden ve özel hayatın gizliliği ilkesine aykırı yayın yapan televizyonlar hakkında yaptırım kararı aldı. RTÜK haftalık olağan toplantısında izleme dosyalarını görüştü. Masadaki ilk iki dosya NOW Haber’e aitti. Bursa Millletvekili Mustafa Varank’ın cep telefonundaki özel yazışmalarını haber yapan NOW’a özel hayatın gizliliğini ihlal ve kişisel verilerin ifşası nedeniyle idari para cezası yaptırımı uygulandı. Aynı şekilde Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can’ın özel mesajlaşmalarını da gizlice kayda alarak yayınlayan eski adı FOX olan NOW hakkında idari yaptırım uygulandı. Yaptırımın gerekçesi, 6112 sayılı Kanun’un 8’inci maddesinin birinci fıkrasının (ç) bendinde yer alan “İnsan onuruna ve özel hayatın gizliliğine saygılı olma ilkesine aykırı olamaz. Kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez” hükmü oldu. Tele 1’e de yaptırım Üst Kurul, Tele 1 kanalının "Türkiye’nin Gündemi" isimli programında yayın konuğu Rifat Serdaroğlu’nun bazı siyasetçileri ve kişileri hedef alan açıklamalarını da masaya yatırdı. Serdaroğlu’nun hakarete varan sözlerini eleştiri sınırlarını aşmak olarak değerlendiren RTÜK, yayıncı Tele 1’in yasadaki “Kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez” hükmünü ihlal ettiğine karar vererek, kanala idari para cezası yaptırımı uyguladı.
Ankara CHP’li milletvekilleri TBMM’den Milli Eğitim Bakanlığına yürüdü Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) bir grup milletvekili, Türkiye Büyük Millet Meclisinden (TBMM) Milli Eğitim Bakanlığına yürüyerek, yeni müfredat taslağına tepki gösterdi. CHP Milli Eğitim Bakanlığından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, CHP Grup Başkanvekili Murat Emir ve beraberindeki milletvekilleri, TBMM’den Milli Eğitim Bakanlığına yürüdü. Bakanlık önünde basın açıklaması yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, Türkiye’de yaklaşık 20 milyon öğrenci ve 1 milyon 155 bin öğretmen olduğunu hatırlatarak, "Yaklaşık 1 milyon atanmayan öğretmen, milyonlarca veli vardır. Neredeyse her evde eğitim yaşamının içinde bir birey vardır ve eğitim hepimizin ortak meselesidir. Konu yalnızca Cumhuriyet Halk Partisi’nin konusu değildir; tüm eğitim paydaşlarının konusudur, milletimizin konusudur" dedi. "Yusuf Tekin ve kadroları da eğitim için bir beka sorunu haline gelmiştir" "Geçtiğimiz hafta Bakanlık tarafından kamuoyuna Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli adı ile sunulan ve yeni bir taslak eğitim programı olmaktan çok çağdışı bir eğitim manifestosu niteliği taşıyan program adından başlayarak bir dizi ideolojik saplantının yansıdığı bilimsel değil politik bir metindir" diyen Özçağdaş, şunları söyledi: "Eğitimin, bilimin geldiği nokta ile uzaktan yakından bir ilişkisi yoktur. Türkiye Yüzyılı gibi bir partinin seçim sloganı olarak kullandığı ibarelerin Milli Eğitim gibi temel bir alanın başlığı haline getirilmesi, parti devleti anlayışının dayatılması ve kamu yönetimi anlayışının geldiği noktayı göstermesi açısından ibretlik bir durumdur ve asla kabul edilemez. Eğitim Türkiye için bir beka sorunudur ve Yusuf Tekin ve kadroları da eğitim için bir beka sorunu haline gelmiştir." Özçağdaş’ın açıklamalarının ardından Milli Eğitim Bakanlığı tarafından CHP’li milletvekilleri ve heyete ikramda bulunuldu.
İstanbul TFF’den imza açıklaması Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 8 Temmuz 2024 tarihinde yapılacak seçimli mali genel kurul tarihinin öne çekilmesi talebiyle noter yoluyla bugüne kadar ulaştırılan geçerli imza sayısının 94 olduğunu belirterek, İstanbulspor yönetiminin 136 imza topladık beyanının doğru olmadığını açıkladı. Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Kanunla kurulmuş, özerk bir kurum olan Türkiye Futbol Federasyonu; kuruluş kanunu, ana statüsü, talimatı ve yönetmelikleri doğrultusunda yönetilen FIFA ve UEFA ’ya bağlı uluslararası resmi bir kurumdur. Kendisine noter yoluyla ulaştırılan ve geri çekilen tüm imzalar kayda alınmaktadır. Bu bağlamda 18 Temmuz 2024 tarihinde yapılacak seçimli mali genel kurul tarihinin öne çekilmesi talebiyle noter yoluyla bugüne kadar ulaştırılan imza sayısı 109, yine noter yolu ile imzasını çektiğini beyan eden kulüp sayısı 13, yetkisiz kişilerin imzaladığı geçersiz imza sayısı 2’dir. Sonuç olarak geçerli imza sayısı 94’tür. Ayrıca Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı, 1. Lig Kulüpler Birliği, 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği birbirlerinden bağımsız üç ayrı kurumdur. Hiçbir birlik başkanı diğer birlikler adına karar verici ve sözcü olmadığı gibi, bu birliklere üye tüm kulüpler tarafından yetkilendirilmemiş hiçbir kulüp başkanı da tüm profesyonel kulüpler adına karar verici, temsilci ya da sözcü değildir. Bir kulüp başkanının 136 imza topladık beyanının gerçekle uzaktan yakından ilgisi olmadığı gibi bu beyan kendisini bağlar. Kamuoyunun yanlış yönlendirilmesine ve dezenformasyona engel olmak için, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından doğru bilgilendirilme yapılmaya devam edileceğinden Türk Futbol Kamuoyunun şüphesi olmasın" ifadeleri kullanıldı.
Kayseri Başkan Büyükkılıç’tan ilçelere hayırlı olsun ziyareti Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç; AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm ile birlikte Melikgazi, Kocasinan, Talas ve Hacılar ilçe belediye başkanlarına ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi, Kocasinan, Talas ve Hacılar ilçelerini ziyaret ederek, ilçe belediye başkanları ile bir araya geldi. İlk olarak AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm ve yönetim kurulundan oluşan heyet ile birlikte Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu’nu ziyaret eden Başkan Büyükkılıç, Palancıoğlu’na yeniden başkan seçilmesinden dolayı tebriklerini iletti. İlçede yapılan hizmetlerin yanı sıra, şehrin geleceğine yönelik yatırımların da istişare edildiği ziyarette, Büyükkılıç, “AK Parti Kayseri İl Başkanımız Fatih Üzüm ve yönetim kurulu üyelerimizle birlikte Melikgazi Belediye Başkanımız Mustafa Palancıoğlu’nu ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerimizi ilettik. Durmadan, yorulmadan Melikgazi’miz ve şehrimiz için çalışan başkanımıza ve ekibine kolaylıklar dilerim” diye konuştu. Başkan Büyükkılıç’ı kapıda karşılayan ve makamında ağırlayan Başkan Palancıoğlu da; “Kayseri’miz için şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da gönül birliğiyle, uyum içerisinde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Kıymetli Başkanlarımıza ve değerli yönetim kurulu üyelerimize nazik ziyaretleri için teşekkür ederim” ifadelerini kullandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi ziyaretinin ardından AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm ile birlikte Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’ı ziyaret etti. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’ı makamında ziyaret eden Başkan Büyükkılıç, Çolakbayrakdar’a ‘hayırlı olsun’ dileklerini ileterek, ilçede yapılan ve yapılacak olan yatırımlar ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Çolakbayrakdar ise Başkan Büyükkılıç’a, ilçeye verdiği destek ve hizmetlerden dolayı teşekkürlerini ileterek, “Daha yaşanabilir bir Kayseri, daha güzel bir Kocasinan için gönül birliği içerisinde çalışmaya devam edeceğiz” dedi. İlçe ziyaretleri kapsamında Talas ilçesine giden Başkan Büyükkılıç, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ı yeniden ilçe belediye başkanı seçilmesinden dolayı tebrik etti. Büyükkılıç, “Talas’ımıza değer katarak siz değerli hemşehrilerimiz için çalışan başkanımıza ve kıymetli ekibine kolaylıklar dilerim” dedi. Yalçın ise ilçeye hizmet ve yatırımlarından dolayı Büyükkılıç’a teşekkür ederek, “Hep birlikte kol kola daha güzel bir Kayseri daha güzel bir Talas için çalışmaya devam edeceğiz. Nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum” ifadelerini kullandı. Son olarak Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan’ı makamında ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Özdoğan’a hayırlı olsun temennisinde bulundu. İlçede planlanan çalışmalarla ilgili istişarelerin de yapıldığı ziyarette, Başkan Özdoğan da Başkan Büyükkılıç’ı Hacılar’da misafir etmekten mutluluk duyduğunu belirterek, ilçeye hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Başkan Büyükkılıç, misafirperverlikleri için belediyelerin personeline de ayrı ayrı teşekkürlerini iletti.