YEREL HABERLER - 07 Şubat 2012 Salı 14:05

ÇORUM ZİRAAT ODASI`NDAN KAR AÇIKLAMASI

A
A
A
ÇORUM ZİRAAT ODASI`NDAN KAR AÇIKLAMASI

Çorum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, Çorum’da son haftalarda etkili olan kar yağışının çiftçinin yüzünü güldürdüğünü söyledi.
Kurak ve soğuk seyreden hava şartlarının özellikle buğday ve arpa için don tehlikesi oluşturduğunu fakat kar yağışı ile birlikte don tehlikesinin ortadan kalktığını dile getiren Sayan, kar yağışının ekili mahsul üzerinde örtü görevi gördüğünü belirterek, don olayını bertaraf ettiğini dile getirdi.
Sayan, kar yağışının toprağın nemini uzun süre koruduğunu, toprak altı su kaynaklarının artırdığını, kar yağışının bahar mevsiminde ekilen olan soğan, patates, ayçiçeği ve mısır gibi ürünlerin ekimi için gerekli olan toprak nemini sağladığı için, bitkinin çimlenme ve gelişimi için de önemli olduğunu kaydetti.
Ayrıca Çorum’da önemli miktarda örtü altı olarak tabir edilen yüksek tünel sera gibi tarım alanlarının çoğaldığını anlatan Sayan, "İlimiz tarım ekonomisine büyük katkı sağlayan , şu an mevsim itibariyle bu alanlarda roka, tere, soğan, marul gibi bitkiler yetiştiriliyor. Örtü altı yetiştiricilik yapan çiftçilerimizin de don olaylarına çok dikkat etmesi gerekiyor. Çiftçilerimizin elinde bulundurduğu soğan, patates ve tohumlukları don tehlikesine karşılık iyi muhafaza etmeli" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir