YEREL HABERLER - 24 Şubat 2014 Pazartesi 16:40

Ak Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan;

A
A
A
Ak Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan;

Seçim çalışmaları kapsamında Kargı ilçesinde aday tanıtım toplantısına katılan AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, 30 Mart yerel seçimlerinin Türkiye için bir milat olduğunu söyledi.
Aday tanıtım toplantısı ve esnaf ziyaretlerinin ardından açıklama yapan AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, 17 Aralık operasyonlarıyla başlayan süreçte ülkesine ve milletine hizmet edenlerin cezalandırılmak istendiğine dikkat çekti. Merhum Adnan Menderes’in 1950 yılında “yeter söz milletin” diyerek, milletinde desteğini arkasına alarak yola çıktığını anlatan Ceylan, Türkiye’yi dikta edilen raydan çıkararak, yeni bir dönemi başlatıp birçok reformu gerçekleştirdiğini belirtti.
Bu büyüme ve değişimden rahatsız olan yapının düğmeye bastığını ve Adnan Menderes’in idam edildiğini hatırlatan Ceylan, “Çünkü Türkiye’nin büyümesini ve gelişmesini istemediler. Bugün başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’da aynı sözü söylüyor, “Yeter söz milletin” diyor ve onun için, dün Adnan Menderes’e yapılanlar bugün Recep Tayyip Erdoğan’a yapılmak isteniyor. Bugün bize kimler operasyon yapıyorsa, dün Adnan Menderes’e de aynı yapı operasyon yaptı. Milletin iradesiyle yönetime gelen Menderes’i astıran dış güçler sonra nasıl bir iktidar istiyorlarsa öyle bir iktidarı başa getirdiler. Çünkü Türkiye’nin büyümesinden gelişmesinden korkuyorlardı. Türkiye artık üreten bir güç ve Ortadoğuda söz sahibi lider bir ülke haline geldi. Dışa bağımlı borç içinde yüzen bir ülke olmaktan çıktı. 55 yıl sonra ilk kez IMF ile bağımızı kestik. İşte dün uydurma davalarla Menderes’i asanlar bugün ayakkabı kutularıyla, başbakanımızın oğlunun vakfıyla, para sayma makineleriyle aynı şeyi yapmaya çalışıyorlar. Halkına kim hizmet ediyorsa onun başını almak istiyorlar ve yerine nasıl yönetmek istiyorlarsa o kişileri getiriyorlar. 2004-2005’te yapılmaya çalışılan Sarıkız, Ayışığı darbe planlarında bunları gördük” dedi.
Ceylan, Türkiye’nin Ak Parti iktidarında en parlak dönemini yaşadığını vurguladı. Ülkenin en önemli ve dış güçleri rahatsız eden projelerinin başta 3. havalimanı olduğunu dile getiren Ceylan, havalimanının hizmete girmesiyle birlikte Türkiye’nin konum itibariyle bölgenin lojistik merkezi olacağını, 100 milyon yolcunun bu havalimanını kullanacağını ve Türkiye’ye yıllık 30 milyar dolar getiri sağlayacağını dile getirdi.
Diğer önemli bir projenin de Kanal İstanbul olduğunu, bu projenin halen bağımsız olamadığımız boğazlarımızda bağımsız olmamızı sağlayacağını dile getiren Ceylan, Kanalistanbul projesi ile birlikte Montrö boğazlar sözleşmesini baypas olacağına işaret etti.
Yapılmakta olan Nükleer enerji santralleri ile şuanda yüzde 80’ini dışarıdan ithal edilen enerji konusunda dışa bağımlılığın sona ereceğini dile getiren Ceylan, “Daha 3. Köprü ve bir çok projeyi saymıyorum. İşte şimdi 17 Aralık operasyonunda tutuklananlara bir bakmak lazım. Kimler tutuklandı? Bu projelerin ihalesini alan müteahhit firmaların patronları. Tek suçları bu ihaleleri almak. 17 Aralık operasyonu millete yapılan bir operasyondur. Ne zaman ülke olarak toparlandık, ayağa kalktık, millet için bir şeyler yaptık önümüze engeller çıkarttılar. Eğer bu süreçte biz bu partiyi terk edersek, nefsimize uyarsak, en büyük milletin vebali üzerimizdedir. Bunun için hepimiz nefsimizi ayaklar altına alacağız, yoksa bunun zararı bütün millete olur. Onun için 30 Mart seçimleri ülkemiz için bir milattır. Kim bu gemiden inerse, bu milletin eli yakasında olur’’ diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kars Masalsı yolculuğun son durağı: Turistik Doğu Ekspresi Kars’ta coşkuyla karşılandı Türkiye’nin en prestijli demiryolu rotalarından biri olan ve Ankara’dan yola çıkan Turistik Doğu Ekspresi, kış sezonunun en yoğun seferlerinden birini tamamlayarak son durağı olan Kars’a ulaştı. Yaklaşık bin 300 kilometrelik etkileyici bir parkuru geride bırakan tren, Kars Garı’nda büyük bir coşkuyla karşılandı. Yolcuları Kars Garı’nda karşılayan Vali Ziya Polat, yolculara hoş geldin dileklerini ileterek karanfil takdim etti. Kars’a Ankara’da geldiğini ifade eden İrem Büğrü, "Ankara’da Kars’a turistik tren ile geldik. Her şey çok güzeldi. Çok güzel karşılandık. Kars halkına teşekkür ediyorum" dedi. "Sevgi dolu sıcak bir karşılama ile bu ayazı hiç hissetmedik" Turistik Doğu Ekspresi ile Kars’a gelen TCDD Taşımacılık Genel Müdür Yardımcısı Şems Çakıroğlu, "Biz Kars’a trenimizi dün Ankara’dan 13.55’de yola çıkardık. Yüzlerce kişiyle beraber inanılmaz keyifli, neşeli bir yolculukla buraya kadar geldik. Öncesinde Erzincan’a uğradık. Erzurum’a uğradık. Kars’a geldik, inanılmaz sevgi dolu sıcak bir karşılama ile bu ayazı hiç hissetmedik. Çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. Kars’ın marka şehir olduğunu dikkat çeken Vali Ziya Polat, "Kars’ın soğuk gecesinde sıcak bir karşılama ile Turistik Doğu Ekspresi Kars’a, Kars’ta Turistik Doğu Ekspresi’ne kavuştu. Tabi Kars’ın en önemli turizm markalarından biri olan Turistik Doğu Ekspresi buraya yolcu edenlere teşekkür ediyoruz. Gazi Kars’ımız Ani, Çıldır, Sarıkamış, Şehitler diyarı Baltık mimarisi ile bu bölgenin, ülkemizin en önemli turizm destinasyonlarından biri artık, bu turizm merkezi olma yolunda tabi ki Turistik Doğu Ekspresi başlangıç noktası, buraya çok büyük bir marka kattığını hepimiz biliyoruz. Kars’a gelen misafirlerimize hoş geldiniz diyoruz" şeklinde konuştu. Daha sonra gar binasına geçen yolcuları burada aşıklar türküleriyle karşıladı. Yolcular son olarak çıkıştı ateşle yakılan Kars yazısıyla otellerine uğurlandı. Öte yandan, Turistik Doğu Ekspresi’nin şehre gelişiyle birlikte Kars’taki otellerde doluluk oranları yüzde 100 seviyesine ulaştı. Geceyi Kars’ta geçirecek olan yolcular sabahın ışıklarıyla sırasıyla UNESCO Dünya Miras Listesi’ndeki tarihi şehir Ani Ören Yerini gezecek. Donmuş Çıldır Gölü üzerinde atlı kızak keyfi yapacak. Kars Mutfağının olmazsa olmazı Kaz eti ve gibi yöresel lezzetlerin tadına bakacak.
İstanbul Vaclav Cerny: "Goller attığım için mutluyum ama önemli olan takımın kazanması" Fenerbahçe karşısında attığı 2 golle Beşiktaş’a galibiyeti getiren Vaclav Cerny, kendisinin gol atmasından ziyade takımın kazanmasının daha önemli olduğunu belirtti. Ziraat Türkiye Kupası C Grubu ilk maçında Beşiktaş, deplasmanda karşılaştığı Fenerbahçe’yi 2-1 mağlup etti. Siyah-beyazlıların gollerini kaydeden Vaclav Cerny, mücadelenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. "Yılı bu şekilde bitirdiğimiz için çok mutluyuz" Çok önemli bir maçı kazandıklarına değinerek sözlerine başlayan Çekyalı futbolcu, "Kazanmayı çok istedik ve sonucunda da maçı kazanan taraf olduk. Yılı bu şekilde bitirdiğimiz için çok mutluyuz. Önümüzdeki sene de bu şekilde devam etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı. "2 gol attığım için mutluyum" Cerny, 2 gol attığı için mutlu olduğunu da belirterek, "Ama daha çok mutlu olduğum şey galip gelmemiz. Önemli olan galibiyetti. En önemlisi de bu. Tehlikeli olmayı, gol katkısı vermeyi, gol atmayı, asist yapmayı zaten insanlar benden bekliyor. Benden beklenen bu. Ben bu sorumluluğu seviyorum. Bunun karşılığını verebilmiş olmayı da seviyorum" şeklinde konuştu. "Hızlı bir dinlenme sürecine gireceğiz, toparlanacağız" Ligin ikinci yarısı için hedeflerini hangi yönde belirlediklerinin sorulması üzerine başarılı futbolcu, "Bunu konuşmak için şu an henüz erken. Hızlı bir dinlenme sürecine gireceğiz, toparlanacağız. Önümüzdeki sene sezonun geri kalanında her maçı kazanmak istiyoruz ki hedefimiz de zaten bu olmalı. Her maçı kazanırsak şu anki durumdan daha iyi durumda olacağız" diye konuştu.