YEREL HABERLER - 05 Nisan 2014 Cumartesi 20:06

Müsiad Çorum Şube Başkanı Bekiroğlu Güven Tazeledi

A
A
A
Müsiad Çorum Şube Başkanı Bekiroğlu Güven Tazeledi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Çorum Şubesi 1. Olağan Genel kurulu yapıldı.
MÜSİAD’ta gerçekleşen genel kurula Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, MÜSİAD Çorum Şube Başkanı Rumi Bekiroğlu ve MÜSİAD üyesi işadamları katıldı.
Genel kurulda bir konuşma yapan Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, kentin Çorumlu müteşebbislerin birlikte oluşturacağı sinerjiyle yeni bir markaya ihtiyacının olduğunu söyledi.
MÜSİAD’ın kuruluşunu Anadolu sermayesinin evrensel sermaye ile buluşmasının miladı olarak yorumlayan Kafkas, “Bu süreçte Çorum bölgeye baktığınızda müteşebbis ruhu, gelişmiş işadamı kültürü, gelişmiş ortaklık ruhu ve kendi yağıyla kavrulan ayaklarının üzerinde duran bölgenin en önemli ekonomik merkezi. Ama bu ekonomik merkezi MÜSİAD’la buluşturamamışız. İş adamlarımız ve MÜSİAD arasındaki bir iletişim kazası yaşanmış. AK Parti İl Başkanımız, MÜSİAD başkanımız ve her birinizin özverili gayretiyle bu büyük buluşma gerçekleşti” dedi.
MÜSİAD’ın kentte faaliyet göstermesinin Çorum sermayesinin dünyaya açılması ve kabuğuna sığmayışının bir göstergesi olduğunu dile getiren Kafkas, bu çatı altında yapılan her girişimin Çorum’un dünyaya entegre olması anlamına geldiğini belirtti.
Tokat’la, Kastamonu’yla, Çankırı’yla ve Yozgat’la yarışan bir Çorum yerine Türkiye’nin marka değerini artıran, ülkenin dünyada layık olduğu yere yürüyüşüne katkı veren bir Çorum’a ihtiyaç olduğunun altını çizen Kafkas, Çorum’un sahip olduğu bilgi ve birikimin buna müsait olduğunun altını çizdi. Çorum’daki sanayi ve sektörlerin çeşitliliğine bakıldığında bunun çok rahat görülebileceğine dikkat çeken Kafkas, nitelikli sanayide farklı bir kültür ve ivmenin yakalandığını vurguladı.
Çorum’un sermayesi’nin Çorum’u kalkındırmaya, Türkiye’nin sermayesinin de ülkeyi kalkındırmaya yetmeyeceğini anlatan Kafkas, “10 yıldır yabancı sermayenin doğrudan yatırım olarak Türkiye’ye gelmesi konusunda hükümet ciddi çabalar sarf etti ve bunu sağladı. Çorum’un sermayesine baktığınız zaman kendi başımıza ürettiğimiz marka değerin ötesinde Çorumluların birlikte üreteceği bir markaya ihtiyacı var. Çorum değerli markalar üretti ama birlikte oluşturacağınız sinerjiyle elde edilecek bir markaya ihtiyaç vardır. Gittiğiniz yerde kuracağınız akrabalık ilişkileriyle ailenizi geliştirerek yabancı sermayenin Çorum’a gelmesine katkı vermenize ihtiyaç var. Yani Çorum Çorumlunun parasıyla kalkınacağı yere kadar gelmiştir. Bundan sonrada kalkınmasına devam edecektir.Ama elde edeceği ivme ile hedeflediği ivme arasında bir doğru orantı kuracaksak başkasının parasına ihtiyacımız var. Başkasının parasının burada iş, aş sanayi, tesis olmasına ihtiyaç var. Yetmez, onların bilgisinin, birikiminin, sinerjisinin, Çorum’a parası kadar katkı vermesine ihtiyaç var. Çankırı böyle bir yatırımı dünyadan aldı. Çorum’un alt yapısı buna daha müsait. Sanayici gidip bir yerde fabrika kurduğu zaman onun arızasına katkı verecek insan arar, imkan arar. Yöneticisinin gidip geleceği yolu arar. Havaalanı var. Demiryolu haricinde Çorum tüm bu imkanların hepsine sahip. Milletvekili olduğumuzda bir hevesimiz vardı. O güne baktığımızda iş adamlarımız duygusal yatırım yapmış. Hanesine sahip çıkmak için yatırım yapmış. 2002’de Çorumlunun yatırımını duygusaldan reeal hale getirmezsek iş dünyasının temsilcilerinin çocukları ve torunlarının kente yatırım yapmayacağını söyledim Sermayemizin kaçacağını belirtmiştim. . Çorum bugün reel yatırım yapılabilir bir haline geldi.
Türkiye kabuğuna sığmayan yürüyen bir fotoğrafa sahip oldu. Bu fotoğrafla Çorum fotoğrafını örtüştürüyor olmamız lazım” diye konuştu.
İŞADAMLARIMIZLA BİRLİKTE ÇORUM’U, ÇORUMLU BİRLİKTE TÜRKİYE’Yİ GELİŞTİRECEĞİZ
AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan ise, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarını önemsediklerini belirterek, işadamlarıyla birlikte Çorum’u, Çorum’la birlikte Türkiye’ye geliştireceklerini söyledi.
Hedeflerinin 2023 yılında iş dünyasının katkıları dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına girmek olduğunu açıklayan Ceylan, bu hedefi gerçekleştirmek için önlerinde hiçbir engel olmadığını belirtti.
Halkında 30 Mart seçimlerinde istikrar ve güvenden yana oy kullandığını anlatan Ceylan, “İstikrar ve güvenin olduğu yerde sıcak para vardır. İstikrar ve güvenin olduğu yerde istihdam vardır. İstikrar ve güvenin olduğu yerde iş hacmi büyür. Eğer istikrar ve güven kaybolduğu an sermayede bu ülkeden kaçar.s Sıcak parada bu ülkeden kaçar.s Ekonomik göstergelerde 17 Aralık’ta olduğu gibi tepe taklak olur. 30 Mart’tan sonra oluşan istikrar ve güvenin devam etmesi gerekiyor. 2023 hedefine iş adamlarımızla birlikte yürüyeceğiz. Dünden bugün Türkiye nasıl güzel olduysa, yarında Türkiye bugünden daha güzel olacak” diye konuştu.
ÇORUM’UN ADINI TÜRKİYE’YE DUYURMAK İSTİYORUZ
MÜSİAD Çorum Şu.e Başkanı Rumi Bekiroğlu, Çorum’un adını Türkiye’ye duyurmak istediklerini açıkladı.
MÜSİAD Çorum Şubesi olarak üyelerimizin kişisel, sektörel, kurumsal, kültürel ve toplumsal gelişimi yönünde faaliyetlerde bulunmaya gayret göstereceklerini dile getiren Bekiroğlu, ayrıca MÜSİAD olarak hem Çorum’a hem de Türkiye katkı sağlamak, katma değer sağlamak için çalışcaklarını belirtti.
MÜSİAD üyelerinin büyük bir özveri ile çalıştığını dile getiren Bekiroğlu, “MÜSİAD genel merkezimizin bir puanlama sistemi var. Çorum’u diğer şubelerin yanında söz sahibi olan bir konuma getireceğiz. Kuruluşunun üzerinden 90 gün geçmesine rağmen 45 etkinlik gerçekleştirdik. Bunda üyelerimizin katkıları oldu” diye konuştu.
Konuşmaların ardından genel kurula geçildi.Gündem maddelerinin okunarak ibraz edilmesinin ardından seçimlere geçildi.Tek liste ile gidilen seçimlerde Rumi Bekiroğlu MÜSİAD Çorum şube başkanlığına tekrar seçilerek güven tazeledi.
MÜSİAD Yönetim Rumi Bekiroğlu başkanlığında şu isimlerden oluşuyor: Fatih Yağlı, Hayri Şamlı, Lemzi Çöplü, Mahmut Öztemiz, Mücahit Ahmet Köksal, Şükrü Türkoğlu, Bülent Demirci, Adnan Tığlı, Engin Bıyıkoğlu, Orhan Coşkun.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Deprem bölgesinde kalıcı konutların teslimi devam ediyor Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından asrın felaketinin izleri silinmeye devam ediyor. Depremlerde köy evleri yıkılan Gaziantepli Enis Sezer ve ailesi de çelik karkastan yapılan yeni yuvalarına kavuştu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde; bin 240 şantiyede 110 binden fazla ekiple çalışmalarını sürdürüyor. Afetin birinci senesinde 76 bin konut hak sahiplerine teslim edilirken, 396 bin 220 kalıcı konutun inşası da devam ediyor. “Ellerinden gelenin daha iyisini yaptılar” Asrın felaketi olarak hafızalara kazınan depreme, Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde ailesi ile birlikte yakalanan Enis Sezer, Mesthüyük köyünde çelik karkastan yapılan yeni köy evine kavuştu. Devletin, depremin ilk anından itibaren her zaman yanlarında olduklarını ve kendilerini hiç yalnız bırakmadığını ifade eden Sezer, “Nasıl yapılacak diye merak ediyorduk? Evleri yetiştirmek için yağmur, çamur, yaz, kış demeden sürekli çalışmalarına devam ettiler. Ellerinden gelenin daha iyisini yaptılar. Bu kadar güzel olacağını hiç beklemiyorduk” diye konuştu. “Vatandaşımız için en güzelini yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz” Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki de konuya ilişkin yaptığı açıklamada, her zaman depremzedelerin yanlarında olduklarını belirterek, "Enis kardeşimin de tüm depremzede vatandaşlarımızın da hiç endişesi olmasın. Dün olduğu gibi bugün de yarın da onların yanındayız. Onlar için en iyisini en güzelini yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Kayseri Kayseri’de Siyeri-i Nebi coşkusu Kayseri’de Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından düzenlenen Siyer-i Nebi Yarışması, 21 okulda gerçekleşti. Eğitim ve maneviyatın önemine vurgu yapmak amacıyla düzenlenen yarışma, öğrencilerin Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’i anlama ve anlatma becerilerini geliştirmeyi hedefliyor. Yarışma hakkında açıklamalarda bulunan AGD Kayseri Şube Başkanı Yusuf Şahin; öğrencilerin bu tür etkinliklerle manevi değerlere daha fazla önem vermelerinin sağlandığını belirtti. Şahin; "Siyer-i Nebi yarışması, gençlerimizin peygamberimizi daha yakından tanımalarını ve hayatını anlamalarını sağlamak amacıyla düzenleniyor. Bu tür etkinliklerle gençlerimizin manevi yönden gelişimlerine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Bu gibi etkinlikler gençler arasında manevi değerlere olan ilginin artmasına ve peygamberimizin hayatının daha geniş kitlelere ulaşmasına katkı sağlıyor. Biz de bu amaçla çalışmalarımızı genişleterek yapmaya özen gösteriyoruz. Bu sene de 21 okulda sınavı icra ettik. Gençlerin bu derecede ilgisi ile biz de heyecanlanıyoruz. Biz bu coşkuyu ile çalışmalarımızı da hızlandıracağız. Gençlerimizle faaliyetlerimiz aralıksız sürecek" dedi. Yarışmaya katılan öğrencilerin, Hz. Muhammed’in (s.a.v) hayatını ele alan kitaptan girdiği sınavda büyük bir heyecanla sınavı yaptıkları görüldü. Yarışmada dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verileceği açıklandı.