POLİTİKA - 23 Ekim 2014 Perşembe 20:03

Bakan Eroğlu Hitit Üniversitesi’nin Akademik Yıl Açılışına Katıldı

A
A
A
Bakan Eroğlu Hitit Üniversitesi’nin Akademik Yıl Açılışına Katıldı

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Üniversiteler ülkemizin kalkınmasında lokomotif rol oynayan, muasır medeniyet seviyesini aşmak için en önemli kurumlar, ilim ve irfan yuvalarıdır” dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Hitit Üniversitesi’nin akademik yıl açılışına katıldı. Açılışa Bakan Eroğlu’nun yanı sıra Vali Ahmet Kara, AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Fen ve Edebiyat Fakültesi’ndeki törende cübbe giyerek kürsüye çıkan Bakan Eroğlu, ilk dersi verdi. Üniversitelerin geniş mekanlarda hizmet vermesinin gerektiğini dile getiren Bakan Eroğlu, “Bizim orman kanunu var biliyorsunuz, adı üstünde orman kanunu. Kanun değiştirdik. Şu andaki cumhurbaşkanımız, başbakanımız da hakikaten çok isabet olur dedi, biz ormanlık alanlarda üniversitelere yer vermelerin önünü açtık. Çorum’a da verdik. Çünkü üniversitelerin çok geniş mekanlarda fiziki mekanlarının çok iyi olması lazım” dedi.
“Yeniden doğsam ne olacaksın diye sorsalar yine bir öğretim üyesi olmak isterim” diyen Bakan Eroğlu, “Hocalık çok güzel bir meslek. Üniversitelerimize çok önem verilmesi, imkan sağlanması lazım. Bakanlar Kurulumuzda daha önceki başbakanımız, şimdiki başbakanımız da üniversitelerin ne talebi olursa onu geçiriyorduk. Bütçe konusunda ne gerekiyorsa yapıyorduk. Çünkü üniversiteler ülkemizin kalkınmasında lokomotif rol oynayan, muasır medeniyet seviyesini aşmak için en önemli kurumlar ve ilim, irfan yuvalarıdır. Üniversitelere her türlü desteği vereceğiz. Değerli hocalarım, üniversitelerdeki eğitim için üç şart gerekiyor. Birincisi fiziki yapıdır. Her türlü imkanların en iyi şekilde olması lazım. Bu hükümetin vazifesidir. Bunu yapmak eksik varsa tamamlamak bizim boynumuzun borcudur. Diğeri de öğretim üyelerinin şevk ve heyecanıdır. Üçüncüsü de talebelerimiz” diye konuştu.
Gençlerin geleceğin teminatı olduğunu dile getiren Bakan Eroğlu, “Bize emanet olan bu gençleri her açıdan, her yönden eğitmek bize düşen en önemli vazifedir. Size de bir çift sözüm var. Sizin anneleriniz babalarınız büyük fedakarlıkla yiyeceğini artırarak, belki size hissettirmiyorlar, sizi okutmak için ne sıkıntılar yaşıyorlar. Siz de gayret göstereceksiniz, bu vatana bu bayrağa hizmet etmek için çaba sarf edeceksiniz” ifadelerini kullandı.
Milli eğitimi gururla desteklediğini dile getiren Bakan Eroğlu, konuşmasında şunları kaydetti:
“En büyük payın milli eğitime ayrılması lazım. Üniversitelerde ne kadar ödenek isterse onlara da o kadar ödenek verilmesi lazım. Bu bakımdan biz 10 milyar TL olan bütçeyi şu anda 72.6 milyar TL’ye yükselttik. Bundan dolayı gurur duyuyoruz. Derslik sayıları arttı, akıllı tahtalar, tabletler dağıtıldı. Biz çok tebeşir tozu yuttuk ama genç nesillerin tebeşir tozu yutmasını istemiyoruz.”
Törende Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Bakan Erdoğlu’na İskilip Meslek Yüksek Okulu öğrencileri tarafından hazırlanan tabloyu hediye etti. Programda ayrıca Hitit Üniversitesi bünyesinde fakülte, yüksek okul ve meslek yüksek okullarına birinci olarak yerleşen öğrencilere Bakan Eroğlu ve protokol üyeleri tarafından dizüstü bilgisayar hediye edildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul BankPozitif’ten kredi notu artışı değerlendirmesi Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in mart ayındaki not artışının ardından bir kredi notu artışı da Standard & Poor’s’tan geldi. S&P, Türkiye’nin kredi notunu "B"den "B+"ya yükseltirken, kredi notu görünümünü ise "pozitif" olarak korudu. S&P Global raporuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan BankPozitif Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erkan Kork, beklentiler doğrultusunda yapılan kredi notu artışının kararlılıkla uygulanan ekonomi programının bir sonucu olduğuna vurgu yaptı. Dr. Erkan Kork, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ekonomi yönetimi büyük bir emek veriyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in nasıl bir özveri gösterdiğine iş dünyası olarak şahitlik ediyoruz. Yapılan kredi notu artışları Türkiye’nin potansiyelinin çok altında olsa da yabancı ilgisinin arttığı bu dönemde önem arz ediyor. Enflasyonla mücadele ederken, büyümeyi de başarabilen bir ekonomi var. Daha fazla sermaye girişi için gerekli rasyonel zemine sahip bir Türkiye var. Bu not artışları yılın ikinci yarısından itibaren bambaşka bir tabloyla karşılaşacağımızın işaret fişekleridir. Enflasyonun gerilemesiyle özellikle sonbaharın Türkiye için not artışlarının olduğu bir mevsim olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı. ”Yatırımcının Türkiye’ye ilgisi artarak devam edecek" Kararın hem portföy hem de uluslararası doğrudan yatırımları olumlu etkileyeceğini belirten Dr. Erkan Kork, sözlerini şöyle tamamladı: “Ekonomi yönetiminin rasyonel adımları, öngörülebilir politikalar ve enflasyonun düşeceğine ilişkin beklentiler yabancı yatırımcı tarafından satın alındı. Yapılan not artışlarının yanı sıra Türkiye’nin, Dünya Bankası gibi dev kuruluşlarla yürüttüğü milyar dolarlık finansman anlaşmaları, haziran ayında gri listeden çıkılacak olması ve temel göstergelerde iyileşmenin devam etmesi ekonomiye olan güveni perçinleyecek. Türkiye, geçen yıl doğrudan yabancı yatırım projelerinde İspanya’yı geride bırakarak Almanya’nın ardından Avrupa’da 4’üncü sırada yer aldı. Ülkemizin önü açık ve daha gidecek çok yolumuz var. Uluslararası yatırımcıların Türkiye’ye olan ilgisinin artarak devam edeceğini düşünüyorum."