GÜNDEM - 19 Ağustos 2024 Pazartesi 19:41

Anneler stres attı, çocuklar doyasıya eğlendi

A
A
A
Anneler stres attı, çocuklar doyasıya eğlendi

Çorum Belediyesi tarafından düzenlenen Anne ve Çocuk Kampı, hafta sonu Çorumlu Obası’nda gerçekleştirildi.


Sosyal ve kültürel etkinlikler kapsamında geçtiğimiz yıllarda başlanılan ve bu sene de devam eden Anne-Çocuk Kampı, hafta sonu Çorumlu Obası’nda gerçekleştirildi. Çocuklarıyla birlikte Çorum Belediyesi’nin misafiri olan anneler unutulmaz bir gece yaşadı. Çorum Belediyesi tarafından çeşitli ikramların sunulduğu gecede çocuklar gönüllerince eğlenirken, anneler de stres attı.


9-12 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen başvurulara ilgi oldukça fazla olurken, kampa katılacaklar kura ile belirlendi. Etkinliğe Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’ın eşi Feyza Aşgın da katıldı. Dileyenin kendi çadırıyla, dileyenin ise belediyeye ait kıl çadırda konakladığı organizasyonda eğlenceli sportif etkinlikler, çocuk sineması, ateş başı sohbet ve müzik dinletisinin yanı sıra kura çekimiyle çeşitli sürpriz hediyeler dağıtıldı.



Katılımcılardan belediyeye teşekkür


Etkinliğe katılanlar organizasyondan duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Ev yaşantısından uzak çocuklarımızla güzel bir gece yaşadık. Bu tür organizasyonlarla bizlere verdiği değeri bir kez daha gösteren Belediye Başkanımız Dr. Halil İbrahim Aşgın başta olmak üzere bu akşam bizleri yalnız bırakmayan eşi Feyza Aşgın’a teşekkür ediyoruz” dediler.


Bu yılki kamp etkinliğinin ikincisi ise baba ve çocuklara yönelik yapılacak. 24-25 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek olan “En Baba Kamp” için başvurular corum.bel.tr web sitesi üzerinden alınmaya başlandı.



Anneler stres attı, çocuklar doyasıya eğlendi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tokat Tokat’ta sel alarmı: Önlemler üst seviyeye çıkarıldı Tokat’ta muhtemel sel ve su baskınlarına karşı düzenlenen koordinasyon toplantısının ardından açıklama yapan Tokat Valisi Abdullah Köklü, bazı köylerin tedbir amaçlı tahliye edildiğini belirterek vatandaşlara dere yatakları ve riskli bölgelerden uzak durmaları çağrısında bulundu. Tokat Valiliği koordinasyonunda Tokat AFAD İl Müdürlüğünde Turhal ilçesi sel-su baskını koordinasyon toplantısı düzenlendi. Toplantıya il protokolü ve kurum amirleri katıldı. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Tokat Valisi Abdullah Köklü, "Bugün de internet sitelerimizden, sosyal medya valilik hesaplarından bahsettiğimiz gibi önlemlerimizi alıyoruz. Tüm vatandaşlarımızı duyarlı olmaya tekrar davet ediyorum. Burada olan bu afete hazırlıklı olmak. Afete hazırlıklı olmak demek önceden önlem almak demek. Bu sene gerçekten son 60 yılın en kuvvetli yağışlarını yaşadık. Bu yağışlar nedeniyle ilgili kurumlarla toplantısını yaptık. Tokat Valiliği ve tüm kurumlar olarak bölge müdürlerimizle burada sağ olsunlar geldiler. Hazırız inşallah. Hep beraber el birliğiyle atlatmayı ümit ediyoruz. Bazı köylerimizi önleme amaçlı tahliye ettik. Tabii ki bu vatandaşlarımızın can güvenliğini temin etmek için aldığımız kararlar bunlar. Yani iki gün, üç gün vatandaşlarımız dışarıda, canı sağ olsun. Diğer konular çok önemli değil. Vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyorum. Özellikle dere yataklarından ve güzergahlardaki taşkın olabilecek tehlikeli yerlerden vatandaşlarımız mümkün olduğu kadar uzak dursunlar. Güvenlik güçlerimizin, tarım müdürlüğümüzün, özel idaremizin, Devlet Su İşlerimizin uyarılarına lütfen dikkatle dinlesinler. Onlar için önemli konular. Çünkü biz o planlamaları beraber yapıp vatandaşlarımızı bu konuda uyarıyoruz. O konulara biraz daha dikkat verirlerse memnun oluruz. Turhal derken tüm Tokat vilayetinin toplantısını yaptık. Tabii ki tarım arazilerinde en fazla derenin şehrin içinden geçen yerler biraz daha hassas oluyor. Tural da o ilçelerimizden bir tanesidir. Zaten perşembe gününden beri cuma günü, cumartesi günü tüm özel idare, Devlet Su İşleri, belediye, AFAD, herkes sahada. 24 saat esasına göre dönem dönem bin 200 personelle 500 bandında araca çıktık. Özel sektörden de destek aldık. Gerekiyorsa daha fazla araçla müdahale ederiz. Vatandaşlarımız da duyarlı olurlarsa, bizlere yardımcı olurlarsa çalışmamıza inşallah afeti hep beraber güzel bir şekilde yönetmiş oluruz" dedi.