GÜNDEM - 16 Ocak 2026 Cuma 16:56

Çorum’da evde eğitim gören öğrencinin karnesini milli eğitim müdürü verdi

A
A
A
Çorum’da evde eğitim gören öğrencinin karnesini milli eğitim müdürü verdi

Çorum İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Çağlar, evde eğitim hizmetinden yararlanan 7. sınıf öğrencisi Tuğsem’i evinde ziyaret ederek karne sevincine ortak oldu.


Çorum’da 2025-2026 eğitim öğretim yılı yarıyıl tatili başlarken, sağlık sorunları nedeniyle örgün eğitime devam edemeyen öğrenciler de karne heyecanını evlerinde yaşadı. Çorum İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Çağlar, Mimar Sinan Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Tuğsem Bulut’u evinde ziyaret etti. Bulut’un karnesini bizzat takdim eden Müdür Çağlar, öğrenciyle bir süre sohbet ederek eğitim süreci hakkında bilgi aldı. Ziyaret sırasında Çorum’daki evde eğitim hizmetlerine ilişkin verileri de paylaşan İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Çağlar, kent genelinde zorunlu öğrenim çağında olup sağlık nedenleriyle okula gidemeyen 31 öğrenci bulunduğunu ve bu öğrencilerin eğitimden geri kalmaması için 61 öğretmenin görevlendirildiğini belirtti.


İl genelinde yürütülen eğitim hizmetleri hakkında açıklamlarda bulunan Çorum İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Çağlar, "İlimizde evde eğitim hizmetinden yararlanan 31 öğrencimiz, bu öğrencilere eğitim veren 61 öğretmenimiz bulunmaktadır. Evde eğitim hizmeti; zorunlu öğrenim çağında olup sağlık durumu nedeniyle örgün eğitime devam edemeyen öğrencilerimize, sağlık kurulu raporu, veli talebi ve RAM değerlendirmesi doğrultusunda, İl/İlçe Özel Eğitim Hizmetleri Kurullarının planlamasıyla sunulmaktadır. Öğrencilerimizin sağlık raporları her yıl yenilenmektedir. Eğitim planlaması, okul öncesi ve ilköğretim kademelerinde haftada en az 10 saat, ortaöğretim kademelerinde ise haftada en az 16 saat olacak şekilde yapılmaktadır.Evde eğitim hizmetlerinde öğrencilerimizin ihtiyaçlarına göre özel eğitim öğretmenleri, okul öncesi öğretmenleri, sınıf ve branş öğretmenleri görevlendirilmektedir" dedi.



Çorum’da evde eğitim gören öğrencinin karnesini milli eğitim müdürü verdi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Kaskını kız arkadaşına verdiği feci kazada hayatını kaybetti Antalya’nın Manavgat ilçesinde sosyal medyada çektiği motosiklet videoları ile fenomen olan genç geçirdiği kazada hayatını kaybetti. Gencin kaskını, kaza anında motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşına verdiği öğrenildi. Kaza; Manavgat ilçesi Demokrasi Bulvarı’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, çevreyolu istikametine seyir halindeki Kadir Akbulut’un kullandığı 07 CEF 424 plakalı motosiklet, kavşak sisteminde Mithatpaşa Caddesine gitmekte olan Mehmet T. I.’nın kullandığı 07 LNC 55 plakalı otomobil ile çarpıştı. Kazayı gören vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı ile olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Feci kazada motosiklet sürücüsü Kadir Akbulut, motosiklette yolcu olarak bulunan Melike D., ile otomobil sürücüsü Mehmet T. I. ve otomobilde yolcu olarak bulunan İsmehan I. yaralandı. Fenomen motosikletli hayatını kaybetti Yaralılar, 112 sağlık ekiplerinin olay yerindeki müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ağır yaralanan motosiklet sürücüsü Kadir Akbulut kaldırıldığı Manavgat Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Manavgat Adliyesinde Mübaşir olarak görev yapan ve aynı zamanda sosyal medyada çektiği motosiklet videolarıyla fenomen olan Kadir Akbulut’un kasksız motosiklete binmediği, kaza sırasında kaskı motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşına verdiği öğrenildi.