EĞİTİM - 13 Eylül 2024 Cuma 17:20

Farkındalık oluşturmak için duvarları boyadılar

A
A
A
Farkındalık oluşturmak için duvarları boyadılar

Çorum’un Sungurlu ilçesinde, çocuk hakları konusunda farkındalık oluşturmak ve bilinç kazandırmak amacı etkinlik düzenlendi.


Sungurlu Kaymakamlığı destek ve himayelerinde Sungurlu Sosyal Hizmet Merkezi Çocuk Hakları Komitesi bünyesinde kayıtlı çocuklarla birlikte, çocuk hakları konusunda farkındalık oluşturmak ve bilinç kazandırmak amacı ile Fatih Ortaokulu öğretmeni Kürşat Biçer’in çizimi ve yönetimi ile Çocuk Hakları Duvarı boyama etkinliği Kent Park’ta düzenlendi.


Komiteye üye çocuklarla birlikte Kent Parkta çocuk hakları duvarı rengarenk boyanarak, çocuklar farkındalık kazanarak sosyalleşmesi sağlanmıştır.



Farkındalık oluşturmak için duvarları boyadılar

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Menteşe’de çocuklar matematiği severek öğreniyor Muğla’nın Menteşe ilçesinde, Uluslararası Gençlik Merkezi tarafından başlatılan matematik eğitimleri yoğun ilgi görüyor. Oyun temelli yöntemlerle işlenen derslerde çocuklar hem eğleniyor hem de analitik düşünme becerilerini geliştiriyor. Menteşe Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Uluslararası Gençlik Merkezi, çocukların akademik gelişimine katkı sağlamak amacıyla yürüttüğü çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Çocukların korkulu rüyası haline gelen matematik, merkezde düzenlenen özel eğitim programıyla eğlenceli bir keşif yolculuğuna dönüşüyor. Eğitimlerde klasik ezber yöntemlerinin yerine; oyun temelli öğrenme, görsel materyaller ve uygulamalı çalışmalar ön plana çıkıyor. Sayı kavramından dört işleme, mantık yürütmeden temel geometriye kadar pek çok konu, çocukların yaş gruplarına göre özel olarak tasarlanan etkinliklerle işleniyor. Hem bireysel hem de grup çalışmalarıyla sürece dahil olan çocuklar, birlikte üretmenin keyfine varırken aynı zamanda özgüven kazanıyor. Eğitimler sadece akademik başarıyı değil, çocukların dikkat ve odaklanma sürelerini de olumlu yönde etkiliyor. Matematiği günlük yaşamla ilişkilendirerek öğrenen çocuklardaki değişim, veliler tarafından da takdirle karşılanıyor. Okul başarılarına doğrudan katkı sağlayan bu program, bölgedeki ailelerin yoğun ilgisiyle karşılandı. Menteşe Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü yetkilileri, çocukların çok yönlü gelişimini önemsediklerini belirterek; bilim, sanat, spor ve teknoloji alanındaki nitelikli atölye çalışmalarının yıl boyunca hız kesmeden devam edeceğini kaydetti.
Gaziantep Gaziantep Büyükşehir’in milli sporcusu Kaan Efe Kaya’dan üç altın madalya Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü sporcusu ve milli yüzücü Kaan Efe Kaya, çift palet disiplininde sergilediği performansla şampiyonaya damga vurdu. 14-18 Ocak 2026 tarihleri arasında Konya’da düzenlenen Paletli Yüzme Bireysel Büyük, Genç, Yıldız ve Küçükler Türkiye Şampiyonası ve Milli Takım Seçmeleri, Gaziantep adına gurur verici sonuçlara sahne oldu. Başarılı sporcu, 100 metre, 200 metre ve 400 metre yarışlarını birincilikle tamamlayarak 3 altın madalya kazanırken, organizasyon boyunca 2 kez milli takım barajını geçti. Kaya, şampiyona süresince toplam 4 kez kürsüye çıkarak istikrarlı yükselişini sürdürdü. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin önderliğinde kent genelinde spora yönelik yatırımları ve sporcuya verdiği destek, bu başarının arkasındaki en önemli etkenlerden biri olarak öne çıkıyor. Altyapıdan elit sporcu yetiştirilmesine kadar uzanan bu vizyon, "Spor Şehri Gaziantep" mottosunu sahada somut başarılarla güçlendirmeye devam ediyor. "Hedefim, Avrupa ve Dünya şampiyonalarında ülkemi ve şehrimi en iyi şekilde temsil etmek" Milli sporcu Kaan Efe Kaya, yarışların ardından yaptığı açıklamada, "Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü sporcusu olarak bu başarıları elde etmek benim için ayrı bir gurur. Bu şampiyonaya çok iyi hazırlandım ve emeğimin karşılığını almak beni çok mutlu etti. Milli Takım barajını geçmek ve üç altın madalya kazanmak motivasyonumu daha da artırdı. Hedefim, Avrupa ve Dünya şampiyonalarında ülkemi ve şehrimi en iyi şekilde temsil etmek. Başta Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin olmak üzere, kulübüme, antrenörlerime ve aileme teşekkür ediyorum" dedi.