EKONOMİ - 27 Nisan 2024 Cumartesi 12:15

Hitit Üniversitesi’nde bölgesel kalkınma odaklı çalışmalar masaya yatırıldı

A
A
A
Hitit Üniversitesi’nde bölgesel kalkınma odaklı çalışmalar masaya yatırıldı

Hitit Üniversitesinde bölgesel kalkınma odaklı yürütülen çalışmalar masaya yatırıldı.


Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nurcan Baykam ve Prof. Dr. Eşref Savaş Başcı başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezi, Makine ve İmalat Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi, Teknoloji Transfer Ofisi ve Proje Yönlendirme ve Koordinasyon Ofisi ile Hitit Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Anonim Şirketi ekipleri hem üniversite hem de bölgesel kalınma odaklı yürütülen çalışmaları ele aldı. Toplantıda araştırma-geliştirme, kamu-üniversite-sanayi işbirliği, girişimcilik ile teknoloji ve proje tabanlı eğitimler planlandı.


Öğrenciler ve akademisyenlere girişimcilik ve proje faaliyetlerinde ışık tutacak fikirlerini masaya yatırmaları için ön kuluçka alanı niteliğinde kurulan Fikir Atölyesi faaliyetleri de görüşüldü. Akademik ve sosyal imkanların sunulacağı Fikir Atölyesi, alanında uzman kişiler ve sanayi temsilcileri ile öğrenci ve akademisyenlerin bir araya gelecekleri çalıştaylar, eğitimler ve atölyelere ev sahipliği yapacak.



Hitit Üniversitesi’nde bölgesel kalkınma odaklı çalışmalar masaya yatırıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Yerlikaya: “Antalya merkezli 2 ilde düzenlenen ‘Mahzen-41’ operasyonlarında elebaşılığını Umut Ayaz’ın yaptığı ‘Ayazlar’ suç örgütü çökertildi” İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Antalya merkezli 2 ilde düzenlenen “Mahzen-41” operasyonları ile elebaşılığını Umut Ayaz’ın yaptığı “Ayazlar” suç örgütünün çökertildiğini, örgüt üyesi 9 şüphelinin ise yakalandığını açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde; Antalya İl Jandarma Komutanlığınca yapılan çalışmalar sonucu Antalya ve Çanakkale’de 11 ayrı adrese operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonlarda; tefecilik, silahla nitelikli yağma, tehdit, kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, mala zarar verme ve 6136 sayılı kanuna muhalefet suçlarına karıştığı tespit edilen organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; Bölgede bulunan işletmelerden zorla para isteyerek işletmelere çökmeye çalıştıkları ve para vermek istemeyen işletmelere silahlı saldırıda bulundukları, ekonomik durumu iyi olan vatandaşları tuzağa düşürerek, silahlı tehdit yoluyla rızaları dışında hesaplarından, kendi hesaplarına yüklü miktarda para aktardıkları ve zorla senet imzalattıkları, baskı, cebir ve şiddet yoluyla mağdurları korkutarak şikayetlerinden vazgeçirdikleri ve bölgede uyuşturucu madde ticareti yaparak haksız kazanç sağladıkları tespit edildi. Operasyonlarda elebaşının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 9 şüpheli yakalanırken adreslerde bulunan ruhsatsız tabanca ve av tüfekleri, muhtelif miktarda uyuşturucu madde ile çok sayıda senet ve Türk Lirası’na el konuldu.
Erzincan Öğrenciler unlu mamul üretim tesisini gezdi Minik öğrenciler Erzincan’da bir yufka imalathanesini ziyaret ederek, gözleme pişirip afiyetle yediler. Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Erzincan Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Demirkent TOKİ İlkokulu öğrencileri, Erzincan’da faaliyet gösteren bir işletmeyi ziyaret ederek; yufka, mantı, gözleme, erişte ve kesme kadayıfın üretim aşamalarından nasıl geçerek soframıza kadar geldiğine tanıklık ettiler. Erzincan Demirkent TOKİ İlkokulu’nun İlimizde Üretilen Ürünler Projesi kapsamında unlu mamul üretimi gerçekleştirilen bir işletmeye ziyarette bulundular. Hijyen kuralları çerçevesinde hazırlanan öğrenciler, işletmede bayanlar tarafından üretilen ürünleri yakından görme fırsatı buldular. İşletmede yufka üretimi, mantı üretimi, erişte üretimi, gözleme üretimi ve Erzincan’ın coğrafi işaretli ürünü olan kesme kadayıfın üretim aşamalarına tanıklık eden öğrencilerin heyecanı gözlerden kaçmadı. Bone, önlük ve galoş takan öğrencilerin ilgisini özellikle mantı ve yufka üretimi çekti. Soframıza kadar gelen bu ürünlerin hangi ortamlarda, nasıl üretildiğini öğrenen öğrenciler işyeri sahibi ve öğretmenlerine soru yağdırdı. İşletmede çalışanların gözetimi altında gözleme pişiren öğrenciler hem tecrübe kazandılar hem de pişirdikleri gözlemeleri afiyetle yediler. Öğrencilerin ürünlerin üretim aşamalarını görüp inceledikleri gezide öğrencilere Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Şahin, İl Müdür Yardımcısı Serkan Kütük, Demirkent TOKİ Ortaokul Müdür Yardımcısı Canan Köse Kütük, 2. Sınıf Öğretmeni Arzu Tan ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesinde görevli gıda denetmenleri eşlik ettiler.