GÜNDEM - 15 Ağustos 2024 Perşembe 15:45

Vali Dağlı, kanaat önderleriyle bir aya geldi

A
A
A
Vali Dağlı, kanaat önderleriyle bir aya geldi

Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, devletin milleti için var olduğunu belirterek, “Bu itibarla kamu görevlileri olarak, milletimize en iyi şekilde hizmet etmenin çabası içerisindeyiz” dedi.


Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, kentteki kanaat önderlerinden Nurettin Aksoy ve Sultan Kümbet ile bir araya geldi. İlk olarak Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Çorum Şubesini ziyaret eden Vali Dağlı, burada Dernek Başkanı Nurettin Aksoy’dan vakfın çalışmaları ve yapımı devam eden cemevi inşaatı hakkında bilgi aldı. Daha sonra vakıf bahçesindeki vatandaşlarla sohbet eden Vali Dağlı, son olarak cemevi inşaatını inceledi.


Vali Dağlı’nın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Çorum Şube Başkanı Nurettin Aksoy, “Sayın valimize inşaatımız, vakfımız ve etkinliklerimizle ilgili bilgiler verdik. Sayın valimize destekleri ve ilgilerinden dolayı teşekkür ederim. Ziyaretleri ile bizleri onurlandırdılar” dedi.


“Kamu görevlileri olarak bizler vatandaşlarımıza hizmet etmekle mükellefiz ve bunu da en iyi şekilde yerine getirmek durumundayız” diyen Vali Dağlı, “Bu hizmetlerimizi yaparken de vatandaşlarımıza, insan onuruna yakışır bir şekilde davranmak durumundayız. Bu konudaki ilkemiz şudur; Kendimiz, eşimiz, çocuklarımız, annemiz veya babamız bir resmi daireye gittiğinde, onlara nasıl davranılmasını istiyorsak, bizlerin de vatandaşlarımıza o şekilde davranmasıdır. Bir kişi konuştuğu zaman sadece tek taraflı konuşma olur. Ama iki kişi karşılıklı konuştuğu zaman bu fikir alışverişi olur. Karşılıklı anlaşma da ancak bu şekilde sağlanır. Bütün sıkıntılar aslında insanların birbirini tanımamasından, birbirlerini anlamamasından kaynaklanıyor. Hedefimiz; halkımıza daha fazla hizmet etmek, aziz milletimizi hizmetlerin en güzeliyle buluşturmak, sıkıntılarına ortak olmak, sorunlarını çözmek, onlarla sohbet etmek, onların sofralarında oturmak, onların huzurunu temin etmek, yaşam standartlarını daha da yükseltmektir, tüm çabamız budur, bunun için çalışıyoruz. Bizler vatandaşlarımıza hizmet götürürken ‘Halka hizmet, Hakka hizmettir’ düşüncesiyle hareket ediyoruz. Bu nedenle, kamu kurumlarına gelen vatandaşlarımızın duyduğu memnuniyet ve onlardan aldığımız dualar bize güç veriyor” ifadelerini kullandı.


Ziyarette Emniyet Müdürü Arif Pehlivan, Vali Yardımcısı Yeliz Mercan, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Osman Keser ve protokol üyeleri hazır bulundu.




Vali Dağlı, kanaat önderleriyle bir aya geldi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tokat Tokat’ta sel alarmı: Önlemler üst seviyeye çıkarıldı Tokat’ta muhtemel sel ve su baskınlarına karşı düzenlenen koordinasyon toplantısının ardından açıklama yapan Tokat Valisi Abdullah Köklü, bazı köylerin tedbir amaçlı tahliye edildiğini belirterek vatandaşlara dere yatakları ve riskli bölgelerden uzak durmaları çağrısında bulundu. Tokat Valiliği koordinasyonunda Tokat AFAD İl Müdürlüğünde Turhal ilçesi sel-su baskını koordinasyon toplantısı düzenlendi. Toplantıya il protokolü ve kurum amirleri katıldı. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Tokat Valisi Abdullah Köklü, "Bugün de internet sitelerimizden, sosyal medya valilik hesaplarından bahsettiğimiz gibi önlemlerimizi alıyoruz. Tüm vatandaşlarımızı duyarlı olmaya tekrar davet ediyorum. Burada olan bu afete hazırlıklı olmak. Afete hazırlıklı olmak demek önceden önlem almak demek. Bu sene gerçekten son 60 yılın en kuvvetli yağışlarını yaşadık. Bu yağışlar nedeniyle ilgili kurumlarla toplantısını yaptık. Tokat Valiliği ve tüm kurumlar olarak bölge müdürlerimizle burada sağ olsunlar geldiler. Hazırız inşallah. Hep beraber el birliğiyle atlatmayı ümit ediyoruz. Bazı köylerimizi önleme amaçlı tahliye ettik. Tabii ki bu vatandaşlarımızın can güvenliğini temin etmek için aldığımız kararlar bunlar. Yani iki gün, üç gün vatandaşlarımız dışarıda, canı sağ olsun. Diğer konular çok önemli değil. Vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyorum. Özellikle dere yataklarından ve güzergahlardaki taşkın olabilecek tehlikeli yerlerden vatandaşlarımız mümkün olduğu kadar uzak dursunlar. Güvenlik güçlerimizin, tarım müdürlüğümüzün, özel idaremizin, Devlet Su İşlerimizin uyarılarına lütfen dikkatle dinlesinler. Onlar için önemli konular. Çünkü biz o planlamaları beraber yapıp vatandaşlarımızı bu konuda uyarıyoruz. O konulara biraz daha dikkat verirlerse memnun oluruz. Turhal derken tüm Tokat vilayetinin toplantısını yaptık. Tabii ki tarım arazilerinde en fazla derenin şehrin içinden geçen yerler biraz daha hassas oluyor. Tural da o ilçelerimizden bir tanesidir. Zaten perşembe gününden beri cuma günü, cumartesi günü tüm özel idare, Devlet Su İşleri, belediye, AFAD, herkes sahada. 24 saat esasına göre dönem dönem bin 200 personelle 500 bandında araca çıktık. Özel sektörden de destek aldık. Gerekiyorsa daha fazla araçla müdahale ederiz. Vatandaşlarımız da duyarlı olurlarsa, bizlere yardımcı olurlarsa çalışmamıza inşallah afeti hep beraber güzel bir şekilde yönetmiş oluruz" dedi.