YEREL HABERLER - 13 Nisan 2012 Cuma 11:40

TÜRK HAVA YOLLARI İHRACATÇILARI BİLGİLENDİRDİ

A
A
A
TÜRK HAVA YOLLARI İHRACATÇILARI BİLGİLENDİRDİ

Türk Hava Yolları (THY) yetkilileri, Denizli İhracatçılar Birliği`nde (DENİB) bilgilendirme sunumu yaptı.
DENİB Konferans Salonu`nda gerçekleştirilen sunuma, THY Kargo Başkanı Ali Türk, THY Kargo Ege Bölge Sorumlusu Elif Yaylalı, THY Denizli Satış Müdürü Erkim Ağabeyoğlu, THY Kargo Pazarlama ve Satış Müdürü Ömer Faruk Kılıç ve Denizlili ihracatçılar katıldı.
DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, THY`nin yakaladığı kalite düzeyi ile uluslararası düzeyde Türkiye için gurur kaynağı olduğunu belirtirken, THY Kargo Başkanı Ali Türk, ihracatçılar için bir sunum gerçekleştirdi. THY`nin gittikçe geliştiğini ve büyüdüğünü belirten Türk, "2011 yılında 33 milyon yolcu kapasitesine ulaştık. 179 uçak ile 44`ü yurtdışı olmak üzere toplam 198 destinasyona uçuş gerçekleştiriyoruz. 2012 yılında uçulması hedeflenen yeni 12 yurt dışı destinasyondan 6`sı Afrika kıtasında. 2012`nin ilk üç aylık ihracat performansına bakıldığında ülke ihracatı yüzde 10,5 düzeyinde artış gösterirken Afrika`ya yapılan ihracat artışının yüzde 55 oranında arttığını gördük ve bu yüzden bu ülkelere işadamlarımızın daha fazla gideceğini düşünerek yeni seferler koyuyoruz" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Elazığ Elazığ Valiliği’nden denetim açıklaması Kapalı çarşıda yapılan denetimlere ilişkin Elazığ Valiliği’nden yapılan açıklamada, "Denetimde hiçbir işletmeye yasal işlem yapılmamış olup işletmelere mevzuat kapsamında bilgilendirici eğitim ve rehberlik uygulaması gerçekleştirilmiştir" ifadelerine yer verdi. Elazığ Valiliği’nden yapılan açıklamada, "İlimizde yürütülen gıda denetimleri; vatandaşlarımızın güvenilir ve sağlıklı gıdaya ulaşmasını sağlamak amacıyla ilgili kurumlarımız tarafından mevzuat çerçevesinde düzenli olarak sürdürülmektedir. Bu kapsamda gerçekleştirilen denetimlerin amacı herhangi bir kesimi mağdur etmek değil; halk sağlığını korumak, güvenilir gıda arzını temin etmek ve kayıt dışı üretimin önüne geçmektir. İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağılığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında, yıl boyunca titizlikle yürütülen gıda denetim faaliyetlerimiz Ramazan ayı boyunca arttırılmıştır. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi(CİMER)’ ne yapılan şikayete istinaden halkımızın alışveriş için yoğun talep gösterdiği kapalı çarşıda 11.03.2026 tarihinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından denetim gerçekleştirilmiştir. Vatandaşlarımızın güvenilir gıda tüketmesi adına kapalı çarşı esnafına etiketsiz ürün satmaması, gıdaların muhafaza koşullarına ve hijyene dikkat edilmesi hususunda uyarılarda bulunulmuştur. Bu denetimde hiçbir işletmeye yasal işlem yapılmamış olup işletmelere mevzuat kapsamında bilgilendirici eğitim ve rehberlik uygulaması gerçekleştirilmiştir. İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün amacı köylü ürünü adı altında satılan ama köylü ürünü olmayan, merdiven altı olarak üretilen özellikle büyük çoğunluğu il dışından gelen ve hijyenik olmayan şartlarda üretilen süt ürünlerinin satışının önüne geçmektir. Köylülerimizin kendi getirdikleri ve pazarda, marketlerde ya da kapalı çarşıda satılan ürünlere hiç bir işlem yapılmamaktadır" denildi.