GENEL - 01 Mayıs 2012 Salı 17:25

1 MAYISTA EОİTİMCİLER ARASINDA ARBEDE YAŞANDI

A
A
A
1 MAYISTA EОİTİMCİLER ARASINDA ARBEDE YAŞANDI

Denizli`de, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü`nde iki eğitim sendikası üyeleri arasında yer sebebiyle arbede yaşandı.
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Denizli`de de kutlandı. Öğle saatlerinde Delikliçınar Meydanı`nda toplanan siyasi parti ve sivil toplum örgütleri polisin geniş güvenlik önlemleri arasında İstiklal Caddesi istikametine yürüyüşe geçti. Yürüyüşte, gruplar döviz ve pankartlar açıp sloganlar attı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü önüne kadar yürüyen gruplar, burada polisin oluşturduğu güvenlik noktasından üzerleri aranarak içeri alındı. Buradan yeniden yürüyüşe geçen gruplar, Bursa ve Tokat caddelerinin
birleştiği miting alanına yürüdü. Burada ikinci kez güvenlik noktasından geçen gruplar daha sonra gösteri alanına alındı. Yaklaşık bin 500 kişinin katıldığı kutlamaların başlamasına az bir zaman kala Eğitim-Sen ve Eğitim-İş Denizli Şubesi üyeleri yer sebebiyle tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine iki grup arasında arbede yaşanırken, bazı üyeler birbirlerine pet şişe attı. Arbedenin kavgaya dönüşmemesi için görevliler her iki tarafı da sakinleştirmeye çalışırken, anonslarla da sakin olunması için
çağrıda bulunuldu. Arbede kısa sürede yatıştırıldıktan sonra şarkılar ve türküler eşliğinde 1 Mayıs kutlandı. Kutlamalarda bir grup Fenerbahçe taraftarının da üzerlerinde takımlarının forması ile katılıp slogan atması dikkat çekti. Yaklaşık bin polisin görev yaptığı kutlamalar olaysız sona erdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Aras Nehri baharla birlikte coştu Doğu Anadolu Bölgesi’nde karların erimesi ve etkili olan bahar yağmurları, bölgenin en önemli su kaynaklarından biri olan Aras Nehri’ni coşturdu. Debisi hızla artan Aras Nehri, görsel bir şölen sunuyor. Doğu Anadolu’da kış aylarında yağan karların hızla erimesi ve son günlerde etkili olan sağanak yağışlar, Aras Nehri’nin su seviyesini en üst noktaya çıkardı. Yatak genişliği artan ve akış hızı tavan yapan nehir, izleyenlere görsel bir şölen sunuyor. Yetkililerden taşkın uyarısı Öte yandan debinin hızla yükselmesi üzerine yetkililer harekete geçti. Nehir yatağına yakın bölgelerde yaşayan vatandaşlar ve çiftçiler, muhtemel taşkın ve sel riskine karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı. Can ve mal kaybı yaşanmaması için bölgedeki güvenlik önlemleri de artırıldı. Aras Nehri’ni cep telefonlarıyla görüntüleyen vatandaşlar ise her yıl bahar aylarında benzer manzaralar yaşandığını ancak bu yıl su seviyesinin oldukça yüksek olduğunu belirterek, "Taşan su sanki bize denizi getirdi. Denize uzağız ama onu yaşıyoruz" dediler. Bingöl Dağları’ndan doğuyor Aras Nehri, Bingöl Dağları’nın Erzurum il sınırları içinde kalan kuzey yamaçlarından doğar. Tekman Yaylası’nın bütün sularını toplayan ırmak, Sakaltutan Dağları’nın doğusundaki havza içerisinde kuzey yönünde akar. Sakaltutan Dağları ile Topçu Dağı arasında kalan derin ve sarp Mescitli Boğazı’nı geçtikten sonra Pasinler Ovası’na inen nehir, Yukarı Pasin Havzası’nın sularını toplayarak gelen Hasankale (Pasinler) Çayı ile birleşerek, il sınırları dışına çıkar. Erzurum-Kars platosunun güneyindeki çöküntü alanlarında akarak Ermenistan sınırına ulaşır. Azerbaycan Sabirabad’da Kura Nehri’ne dökülen nehir, bin 72 kilometre uzunluğa ve 102 bin kilometrekare havza alanına sahiptir. Kafkaslar’ın en büyük nehirlerinden biri olan Aras Nehri’nin 548 kilometrelik kısmı Türkiye sınırları içerisindedir.